Moznosti mladej rodiny v dnesnej dobe...?

Príspevok v téme: Moznosti mladej rodiny v dnesnej dobe...?
palmella

Ake su vase nazory, skusenosti, pohlady na to, ci "dnesna doba" praje mladym rodinam?
Ake moznosti ma mlada rodina (25-35 rokov), kde maju obaja priemerny alebo skor podpriemerny plat? Da sa zadovazit si slusne byvanie, bez uveru na 30 rokov a zivota "z ruky do ust"? Vychovavat deti v slusnych podmienkach, bez toho, aby sa necitili menejcenne oproti solventnejsim kamaratom? Nestersovat sa stale, ako uzivit rodinu? atd.
Mali sme taku debatu s kamaratom, ktory ma 35 rokov a tvrdi, ze ma strach si zalozit rodinu, z tohto dovodu - ze by ju nedokazal uzivit a je toho nazoru, ze dnesna doba je jednoducho proti mladym rodinam.
Ja som argumentovala tym, ze zalezi na hodnotach, ktore clovek ma a na tom, ci chce vsetko hned naraz , alebo dokaze postupne "pracovat" na tom, aby si zabezpecil slusny zivot.

Aky je vas nazor?

no-

U nás a aj v okolitých krajinách sa zanedbáva údržba. Za niektoré chyby nemôžu ani samotní majitelia budov. Totiž panely sa vyrábali na rôznych miestach, pracovalo na nich mnoho kvalitatívne rozdielnych montážnych čiat. Stavalo sa za všetkých možných poveternostných podmienok a počas celého roku. Rozdiely v kvalite sú veľké. V Bratislave padlo už niekoľko balkónov a v Košiciach obvodový plášť. Náklady na údržbu sú vysoké a bežná rodina ich nedokáže zvládnuť. Musíme sa preto spoliehať na pomoc štátu a zdrojov Európskej únie.

Čítajte viac: rabek.blog.sme.sk

ja neviem,ale zeby si za to nemohli sami majitelia bytov to by som nepovedala-kolko je takych najomnikov co robia prestavbu v byte-VYMIENAJU JADRA ZA MUROVANE A NEMAJU ANI POVOLENIE...KDE SU BALKONY VYMIENAJU STENY ZA MUROVANE STENY...
A TO NARUSA STATIKU PANELAKU...
PO DRUHE-nemyslim si ze kedysi sa stavalo za KAZDEHO POCASIA-SKOR JE TO DNESNEJ DOBE-ZATEPLUJU PO DAZDI-NENECHAJU ANI VYSUSIT STENU-A HNED LEPIA ZATEPLOVACI MATERIAL/TVRDIA ZE SU MATERIALY KTORE SA MOZU POUZIVAT AJ V ZIME A POD.ALE PODLA MAN JE TO SOMARINA-LEBO KED JE STENA NAMOKNUTA A NENECHA SA USUSIT-TAK JE POTOM ZLE-TVOTIA SA TAM PLESNE A TYM STRACA NA KVALITE A NIE LEN NA KVALITE ALE SKODI AJ LUDOM PO ZDRAVOTNEJ STRANKE...
PODLA MNA TERAZ SA ROBI NEKVALITA A TIE KVALITNE PANELAKY KTORE BOLI POSTAVNE ESTE V MINULEJ DOBE SA LEN NARUSAJU TYM,ZE JE DO NICH ZASAH OD MAJITELOCH BYTU TYM ZE SA BURAJU JADRA A DAVAJU MUROVANE JADRA A TYM SA NARUSA STATIKA PANELAKU.../A MALO KTO SI ZIADA O POVOLENIE/

Deee

Super, uz by som ani neuvazovala o kúpe bytu v starej bytovke, ak sa mám zadlzit na cely zivot, tak radšej byt v novostavbe, hoci aj tie sú niekedy "site horucou ihlou"

Deee

Dnešný svet nepraje a len z lásky sa žiť neda...ja som mala šťastie na sikovneho partnera, ktory pracoval v zahraniči a ako mnohí, nasetril na byt a auto, mne zas odkladali rodičia, + aj ja som si setrila svoje, neskôr priateľ rozbehol podnikanie a len vďaka tomu sa mame fajn, drieme cela rodina 365 dni v roku, ale nemusíme riešiť či jeden banán alebo kilo, no moje kamosky sa trápia bežným slovenským životom, materská dieta manžel byt v najme, alebo studium a byt v najme, alebo snaha zamestnať sa bezúspešne uz dva roky...
Dostat sa k bytu bez zadlzenia sa na dlhé roky je náročné, chcieť k tomu ešte aj dieta je uz ozaj sila, svagrovi teraz pomahame s kupou bytu, ale dopredu vieme, že je to skôr nenavratna pozicka...
Kiezby existoval nejaky program pre mladých, navyše tie byty čo sa kupujú za ťažké milióny v starých bytovkach? Koľko rokov má životnosť taky panelák?

M74

Ja mám tiež taký problém, mám strach sa zadľžiť nejakou hypotékou na 20 rokov a za ktorú si tak kúpim 30-40 ročný byt v paneláku. Teraz sa nemusím strachovať že prídem o prácu a pod. Problémom je to že bytovú a rodinnú situáciu je už načase riešiť a z toho mám obavy.

bibi123

ved to, ze nasi rodicia to mali lahsie. Preto je podla mna aj dolezite, aby rodicia nieco detom po sebe zanechali, ako zanechali ich rodicia a ako planuje aj ta rozumnejsia cast populacie zanechat dalsej generacii-svojim detom... Vela ludi nerado zije na uver, ale k modernemu stylu zivota to jednoducho patri. My sme dali dost penazi s priatelom za pozemok, zaciname hrubu stavbu a uz teraz vidime, ze bez hypoteky to asi nepojde-minimalne to dokoncenie... ale nemame z toho az taky strach, uz sme v zivote co to polizovali a posplacali a potvrdilo sa nam pravidlo z praxe, ze lacnejsie su peniaze cudzie, ako nase; zajtra budeme zarabat viac ako vcera; risk je zisk, ale treba vzdy prihliadat na skutocnosti, akymi su racionalne zvazit svoje prijmy a vydaje, mat stanovenu fixnu ciastku na vydaje, mat dostatocnu financnu rezervu pre strycka prihodu, nekryt uver uverom...
ak ma niekto existencne problemy, tak ma vela sposobov, ako si privyrobit-brigady po veceroch, pocas vikendov, podnikanie, vyrabanie vlastnych vyrobkov, uzatvaranie poistiek, robit realitneho maklera a pod.
system-myslim, ze dnes sa uz nedaju odkupit za par tisic, ale je to primerane k trhovej cene(neviem, mozno sa mylim)

lost

sance?

nulove

tak je nastaveny novodoby system otroctva

je to matematicky dokaatelne ze nulovy, vivat financny system, ktory ludia chceli, bez toho aby premyslali.. hold , vitajte vo svete neferovosti.