Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Moznosti mladej rodiny v dnesnej dobe...?

Príspevok v téme: Moznosti mladej rodiny v dnesnej dobe...?
palmella

Ake su vase nazory, skusenosti, pohlady na to, ci "dnesna doba" praje mladym rodinam?
Ake moznosti ma mlada rodina (25-35 rokov), kde maju obaja priemerny alebo skor podpriemerny plat? Da sa zadovazit si slusne byvanie, bez uveru na 30 rokov a zivota "z ruky do ust"? Vychovavat deti v slusnych podmienkach, bez toho, aby sa necitili menejcenne oproti solventnejsim kamaratom? Nestersovat sa stale, ako uzivit rodinu? atd.
Mali sme taku debatu s kamaratom, ktory ma 35 rokov a tvrdi, ze ma strach si zalozit rodinu, z tohto dovodu - ze by ju nedokazal uzivit a je toho nazoru, ze dnesna doba je jednoducho proti mladym rodinam.
Ja som argumentovala tym, ze zalezi na hodnotach, ktore clovek ma a na tom, ci chce vsetko hned naraz , alebo dokaze postupne "pracovat" na tom, aby si zabezpecil slusny zivot.

Aky je vas nazor?

system

doubledog:

oooo vazne ? tak preco to co si napisal neplati pre vsetkych obcanov rovnako ? preco obcania ciernej pleti maju zadarmo skolu, obedy, socialne davky hentake prispevky, byty zadarmo (ktore doslova zdemoluju, nevazia si ich a potom dostanu dalsie nahradne byty) a pod. a biely musi tvrdo pracovat aby mohol zit ako normalny clovek?

Tak sa zamysli nad tym, co si napisal.
Nepotrebujem pecene holuby do ust, staci mi ak budu pravidla pre vsetkych rovnake. A ak tie " pecene holuby " rozdavaju, tak nech ich rozdavaju vsetkym a nie len tym, ktory si ich nezasluzia !

doubledog

dnesna doba je uplne ok, lepsia nez vacsina inych dob.
je vela prilezitosti a aj clovek, ktoremu sa prilis nedari alebo je nesikovny, v pohode vyzije.

jediny nedostatok vidim v tom, ze plno ludi ma pocit, ze by im mali pecene holuby padat do ust same a aj tie usta by im mal otvarat Socialny urad na otvaranie ust.

kto nema peniaze, musi ich zarobit alebo si zobrat uver.
ako inak by to malo byt?

system

no-

kazdy normalny clovek vie ze nemoze spravit klembu alebo novy prechod cez nosne mury, porusil by statiku. Bytovka nepatri jemu len byt a to by mu nepovolili ani z bytoveho druzstva resp vlastnik stavby. Inac nevidim dovod preco by som si nemohol napriklad prerobyt izbu, posunut dvere o 20 cm vlavo, alebo vymuroval bytove jadro a pod.

no-

a chapem aj napr.ludi v panelakoch ze si chcu SKRASLIT domov podla najnovsich modernych trendov-ALE PRITOM NEROZMYSLAJU ZE SU SAMI PROTI SEBE...

no-

jasne chapem to ze je to panelakovi zivot..
ja som sa vyjadrovala k tomu clanku-co tu sa dal M74
lebo tam je pisano-ze ako sa niekedy NEKVALITNE STAVALO
ale to nie je pravda-TERAZ KED SPADNE PANELAK-ALEBO NIECO SA STANE-TAK SA NEPOZERA ZE TAM JE ZASAH ZVNUTRA/PRI PRERABANI/LEN KAZDY POZERA-A HOVORI-ZE JE ZLE A NEKVALITNE POSTAVENY A MA UZ DOST ROKOV...
aj rodiny dom sa moze zrutit ako DOMCEK Z KARAT ked sa bude porusovat STATIKA...

Deee

No- to je panelakovy zivot, bývala som v bytovke len dva roky, predtým v dome a ked mi susedka z bytu o tri poschodia vyššie zazvonila, že im vytieklo akvarko som nechapala, že čo ja s tým ako mám... Neskôr mi to manžel vysvetlil, ale našťastie to k nám nedotieklo... Bolo to len menšie akvarium...

no-

a este ked k tomu pripocitas aj obklady a dlazbu ktore sa teraz nahradza lahkymi materialmi ako boli v panalakoch tak ako to moze vydrzat ten panelak...nove stierky/hoci to moc nezatazi-ale kazda zataz skodi co je naviac/vrtanie,poveternostne podmienky stale prsi-zo spodu je zem stale navlhnutzem stale pod panelakom pracuje...a tak dalej a tak dalej...
...u nas kym susedia/nad nami/ nezacali prerabat byt boli popraskane steny minimalne len tam kde boli spajane panely-ked zacali prerabat byt-mal by si vidiet ako nam vsetko zacalo PRASKAT...

anjelik9

ked bude čakať na to až bude zabezpečený aby si mohol založiť rodinu tak to ju potom nebude mať asi nikdy :( v prvom rade je mať dobrú stabilnú prácu ako základ a ostatné už dajako prebojovať bo bez peňazí to nejde vôbec

no-

a to este nepisem o burani stien v panlovych btoch a prerabani stien v panlovom byte...
takze to ze padaju a chatraju byty nemoze nikto pripisovat tomu ze boli nekvalitne niekedy stavane...
TERAZ SA PLACAJU BYTY NA RYCHLO...AKO PISE DEEE SIJU SA HORUCOU IHLOU...

majka155

No a najviac neferove je, ked niekto si pride k bytu len tak zadarmo od rodicov, ktori mu ho daruju a hned si moze zalozit rodinu a nemusi sa stresovat ako uzivit svoje decka.Ja ked budem ucitelka, budem zarabat 500 eciek, z toho si budem musiet setrit na byt, a ked si ho uz kupim budem mat 40 rokov, takze moznost zalozit rodinu je nulova.
teraz sa citim byt menejcenna oproti tym ktori byt dostali, aj u vas je to takto?