Cyklistika - obuv

Príspevok v téme: Cyklistika - obuv
denisaKE

ahojte,
rada by som začala s cyklistikou, avšak som takmer úplný amatér. S výberom bicykla mi poradili v obchode, nohavice a tričká tiež nebudú problém. Čo ma však trápi je obuv, neviem ako vybrať vhodnú obuv, mám bicykel s obyčajnými pedálmi, ale viem, že bicyklovať v teniskách je časom horor :) akú obuv by som mala zvoliť, aby vydržala aj mimo pedále - ľahšiu turistiku. Budem rada, ak dáte nejaké typy na dobré cyklo tretry pre dámy za normálnu ceny, prípadne typ obuvi, ktorá by mohla byť vhodná.

youki

denisaKE: snad author nie?
za tu cenu (okolo 300e) sa da kupit absolutne kvalitny bicykel na beznu jazdu. Staci sa trosku oboznamit s technikou, kuknut nejake clanky (napr.: bikeweb.sk). Osobne jazdim na authore uz cca 7rokov, rocne prejdem aj 2000km ak je cas.
Obuv musi byt pevna, nie s rovnou podrazkou. Ak nejazdis celodenne, tak je zbytocne vyhadzovat peniaze na znackove tretry. Ja som vybehol do exisportu a poradil sa s predajcom (suma okolo 35eur, ale jazdim dost dlhe trasy). Ak s bikom zacinas, postaci lacnejsi sportovy obchod.

denisaKE

bicykel mám z kubicasportu a po vysvetlení, na aký typ jazdenia ho potrebujem, mi tento odporučil predajca - je to authir, tak asi to nebude až taká tragédia - potrebuejm ho viac menej na presun v rámci turistických chodníkov, viac toho nachodím ako nabikujem :) prípadne na hrádzu-krátiť večery. Pozerala som tie shimano, cenovo sú všelikde-drahšie aj lacnejšie, ale zámky ma nelákajú. nemám voči nim dôveru, možno inokedy...časom. Vďaka za rady.

alle

ale ako si si sam pecital, ona si uz novy bicykel kupila a asi sa z neho tesi, tak je zbytocne jej ho znechutit poznamkou ze urcite kvalitny nebude. Lebo to ja mozem povedat o tvojom aute ak to nie je porsche cayenne, alebo ak nosis oblecenie horsie ako armani:)

takze mladez, deti a dospelaci, ak mate na bicykel len najviac 300e, tak to radsej nic nekupujte, ale sedte doma na riti pred PC,a lebo jazdite autom:) to si tym myslel? snad nie..
ja mam bicykel z kaktusbiku a pochybujem, ze tam predavaju nejake nekvalitne biky a nie su drahe

rebellin

Viem o bicykloch všetko čo treba vedieť a viem o čom hovorím, jazdím dlhé roky a potrpím si na kvalitu. Ale to je predsa normálne. Chcel som len poradiť.

alle

rebellin, nezdielam tvoj nazor. Lebo ja mam bicykel 4rocny za 450€ je skvely, chodim snim do hor po spevnenych aj nespevnenych chodnikoch, do rakuska na dlhe cestne trasy, nic sa nekazi, prevodovky funguju skvele(klopklop), noha mi nesklzava:)

a pokrok ide napred, takze tipujem, ze dnes je rovnako kvalitny bicykel aj za 200€:)
a pozam aj super cyklistov ktori nezasaju zamky a to si ich kupili. Ale zase poznam aj takych, co ich chvalia, takze je to na denise co si vyberie.

rebellin

alle, ja som netvrdil že len bicáky nad 3000€ sú kvalitné, ja iba varujem pred lacnými bicyklami, v tých sú použité málo kvalitné komponenty a potom budeš mať s ním len starosti a čo sa týka tých pedálov určite sú lepšie a bezpečnejšie lebo ti z nich neskĺzne noha pri nabehnutí na hrbol alebo jamu, bezpečné vypnutie hravo zvládne každý, pokiaľ však budeš jazdiť iba okolo svojho činžiaku, potom ti naozaj bude stačiť aj bicák z Tesca.

alle

rebellin, myslim ze na rekrecne bicyklovanie nemusi platit 3000€ za bicykel. To je ako keby tu niekto rozpraval ze len jedine audi8 je klavlitna a vsetky auta pod 30000€ su neklvalitne. Dnes su uz velmi kvalitne bicykle aj lacne a do 300€ sa daju najst urcite. A nie vzdy su zamkove pedaly bezpecnejsie, niektorym proste nesedia a uz som videla nepekne pady kvoli neskoremu vypnutiu zo zamku.

deniska, teraz su letne vypredaje, tak skus popozerat kamenne sportove obchody a popytat sa predajcov na kvalitne vyrobky, popripade si ich vyhladaj aj na internete.

rebellin

Ale sú dostať kúpiť tenisky v ktorých sú kufre, napr.Shimano to robí, ja by som bez zámkových pedálov nejazdil, je to istejšie ale aj bezpečnejšie.

rebellin

Denisa, ja som dal za môj bicák 2650 €, nemyslím si že v cene do 300€ sa dá kúpiť dobrý bicík. S takým budeš mať iba starosti kvôli málo spoľahlivým komponentom.