Práca zubnej sestry

Príspevok v téme: Práca zubnej sestry
kafe

Viete mi poradiť nejaké stránky, kde sa môžem niečo odbornejšie dozvedieť? Alebo keby nejaká z.sestra mala chuť sa tu trochu rozpísať..
Nastupujem do zub. ambulancie a rada by som bola trochu v obraze. Ujo google mi veľmi nepomohol - zloženie zubu, označenie zubov, eliptický, parabolický oblúk a ende. Také niečo ako nástroje, pomôcky zubára, plomby a ich miešanie, zdr. dokumentácia..

katka68

Dobrý deň, nenašla som tu odpovede a chcem sa spýtať na povolanie zubnej sestry. Je možné vykonávať zubnú sestru v súkromnej ambulancii zubára, keď mám vyštudovanú SZŠ s maturitou v odbore: zdravotnícky asistent a potom aj VS - odbor ošetrovateľstvo (Bc.) alebo je potrebná ešte nejaká špecializácia, prípade niečo podobné. Samozrejme počítam so zaškolením a pod. Ďakujem za odpoveď.

Vierka 11

Dobrý deň,
hľadám si prácu v odbore zubný asistent v okrese Kežmarok, Poprad. Mam ukončené stredoškolské vzdelanie v tomto odbore a absolvovaní prax na rozličných oddeleniach zubného lekárstva. Vedeli by ste niekto o nejakom voľnom mieste?
Ďakujem

Livuska143

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ak by mi vedel niekto poradiť, či je možné vykonávať zubnú sestru v ambulancii, po skončení VS - odbor ošetrovateľstvo (Bc. štúdium) alebo je potrebná ešte nejaká špecializácia, po prípade niečo podobné. Ďakujem pekne.

Zubna_lekarka

dobry den!
Hladam do zubnej ambulancie v BA v Starom meste zubnu sestricku/asistentku na TPP. Odbornost v obore vitana.Hlavne podmienky su rychlost, preciznost,snazivost,profesionalita a hlavne chut pracovat!! CV a viac info na Sl.Monita@azet.sk

Anonymm187

Dobrý deň, poprosila by som informácie. Na koho by som sa mohla obrátiť ak som sa dozvedela, že u zubára ku ktorému chodím pracuje osoba ktorá má ukončenú úplne inú školu ako je zubný asistent, sestra..... + má aj papier, že ukončila kurz preventistky ? Je to legálne ? Ďakujem

S pozdravom !

Kristi777

Dobrý deň,
vedeli by ste mi poradiť na akú školu sa zamerať keď by som chcela vykonávať zamestnanie zubnej asistentky? Ešte pridávam, že už mám vyštudovanú strednú a vyššiu odbornú, ale úúúplne iné odbory, ako zdravotníctvo. Za každú odpoveď vopred ďakujem :)

Jano BB

Ja osobne aktualne riesim personalny problem.. mam sestricku ktora skoncila zubneho asistenta v Anglicku, regulerny papier k tomu ma a na SVK jej to nechcu uznat vraj ma zacat studovat tu. pride mi to uplne zvratene. navyse potrebujem novu sestru do mladeho kolektivu a tieto podmienku splanaju skor narodene damy. Ako naozaj by som vzal radsej absolvetku SZŠ a za 2 mesiace si ju vycibril podla seba ako 3 roky niekde na skole a pride Vam jelito nepouzitelne.

natáliaBP

Zdravím! v prípade že by tu bola nejaká ochotná osoba pracujúca v zdravotníctve, prosím mohli by ste mi vyplniť dotazník k bakalárskej práci?

Za každú odpoveď bdem mimoriadne vďačná.

docs.google.com

Simoonka

Lekár nepotrebuje vysokoškolsky vzdelanú pracovníčku, ktorej keď povie čo potrebuje nevie o čo sa jedná. SZŠ v Bratislave ponúka odbor zubný asistent. Podľa zákona sa može zamestnať v zubnej ambulancii hneď po ukončení štúdia. Majú dostatok praxe už počas štúdia a keď po škole prídu do ambulancie sú ako ,,ryby vo vode\" . Dôležité sú zručnosti, skúsenosti a nie titul pred menom :-)

zubná sestra

Nedá mi nereagovať na uvedené príspevky, ktoré posmeľujú všetky záujemkyne bez potrebného vzdelania k tomu, aby sa "nebáli" vykonávať prácu sestry-asistentky v zubnej ambulancii. Nejedná sa o to, že samotná práca a materiály sa dajú naučiť, ale o to, čo hovoria zákony! Podľa slovenskej legislatívy môže túto prácu vykonávať len zubná asistentka (3roky na SZŠ), všeobecná sestra (4roky na SZŠ, ale štud.odbor na Slovensku je už zrušený), dipl.všeobecná sestra alebo vysokoškoláčka (3roky na univerzite-Bc., 5rokov na univerzite-Mgr.)so štud.odborom ošetrovateľstvo. Všetky ostatné vzdelania sú mimo zákon a lekár, ktorý by takúto pracovníčku zamestnal ako sestru, môže prísť o licenciu. Nehovoriac o pokutách aj pre slečnu-dámu, ktorá by takúto prácu vykonávala a o nemožnosti registrácie v Komore, čo je tiež podľa zákona potrebné.