Ako sa hoja hlboke rany?

Areithe

Ahoj BqC dúfam že si to skočil dať pozrieť lekárom, lebo nie len telo občas potrebuje vyliečiť, ale aj zranená duša, takže dúfam že ti naozaj pomohli, že si našiel cestu ako svojho ducha dať do poriadku. Ozvi sa :)

ta3

BqC, mas psychicky problem, ktory treba riesit, ale stale si myslim, ze ak vyhladas odbornu pomoc, ze sa z toho urcite dostanes, nemoze to byt s Tebou az take zle, ked si celu situaciu, svoje myslienky a konanie uvedomujes a vnimas ich ako negativne, ako vravi Jajka, urcite nie si zly clovek, iba clovek, ktory ma problemy a nevie ich sam korigovat, nasledne mas potom vycitky svedomia a pocit, ze si zly clovek, co celu situaciu zase iba zhorsuje, pozri, ved niektori fyzicky aj psychicky zdravi ludia zavidia ostatnym, aj ked nie je co zavidiet, tak si myslim, ze ked Ty zavidis ostatnym, ze maju lepsie znamky, priatelov, lasku, zivot bez vacsich komplikacii, ze je to ludske, skor polutovaniahodne nez odsudeniahodne, Ty s velkou pravdepodobnostou za svoj stav nemozes a tiez by si chcel a mas pravo zit normalny, spokojnejsi a stastnejsi zivot, neboj sa BqC coskoro budes, chce to iba odbornu konzultaciu, mozno dve, odhalit pricinu, tak uz neotalaj a dohodni si schodzku s lekarom

Mia11

nie si zly clovek z toho co citam..len si to o sebe myslis..a ja viem zavidiet..tiez obcas neprajem..je to ludska vlastnost, no niktory ju maju vyraznejsiu..ale tebe staci ak vyhladas odbornika..poznam jedno dievca..nemala taketo problemy,ale mala ich no trosku ineho typu..poslala som ju ku psychologovi..pocuvla isla..teraz tam chodi castejsie..pretoze jej pomaha..toto su taraniny,ktore ti mozu pomoct..ale mozno ze len na chvilocku..odbornik vie co ti povedat..a vie preco sa ti to deje..a vie ako ti pomoct..drzim ti palce..a skus kazdy den vstat stym ze si povies dakujem, ze mam co jest, dakujem ze mam rodinu, dakujem ze mam taku priatelku..pretoze su ludia ktory toto nemaju a trpia..skus byt zivotu vdacny za to co mas..drzim palce

jajka001_

ahoj, nie si zly, len nestastny, s tym sa da nieco spravit, rovnako ako s tou rukou, nemusis rodicom povedat ze si si to spravil sam, ved si mohol mat uraz, nie? tak šup k lekarovi kym ti to zacne hnisat. aby si neprisiel o celu ruku.

BqC

rana neboli, trochu mokva ale myslim ze sa to zrasta....mimo toho, je mi stale zle psychicky, vzdy mi je sympaticka predstava skoku pod vlak aj ked viem ze na to nemam ale niekedy pridu take stavy, kedy som schopny vazne vselicoho......navyse ma so zialom naplna zavist az nenavist....priatelke zavidim vsetko od znamok, cez priatelov, az po jej chut do zivota.....fakt neviem preco ju zaujal taky dement ako ja.....niekedy ma naplni hnev jednoducho preto, ze ona dokaze byt stastna, potom ju hodim do vreca ku vsetkym ostatnym a v duchu na nich nadavam.....pred nou sa ovladam ale parkrat som na nu vyskocil.....nikdy neviem ci to nepokaslem, lebo niekedy mam chut vynadat vsetkym vratane jej len za to, ze sa bavia a maju dobry zivot.....taky som chudak.....je kopec takych ludi, ktori maju take stavy ako ja a este povedia, ze ostatnym praju nech su stastni....ja vsetkym neustale prajem zle.....ja som ZLY CLOVEK.....

ta3

BqC, som rada, ak som Ta trochu povzbudila, dobre, skus zajst k odbornikovi najprv s priatelkou, ale naozaj, neotalaj, potom sa ozvi, ale verim, ze to pomoze, drzim palce, btw ShaulaThalit ma pravdu, bolo by vyborne, keby si mohol situaciu trochu nadlahcit a obcas sa aj usmiat, usmev a najma smiech je liecivy a rozjasnuje svet

BqC

ta3 - dakujem, je obdivuhodne, ze som sa dockal takej inteligentnej a tolerantnej odpovede na tomto fore....:)....väcsinou ti len vynadaju a je to este horsie....skusim este niekde zajst za odbornikom s dievcatom....ta ma tam dokope staci ked pojde so mnou potom to uz zvladnem....a rodicia....fakt neviem....skusim to este takto vyriesit nechcem aby o tom vedeli lebo sa bojim ze u nich klesnem este hlbsie....

ta3

kym som dopisala svoju spravu, musela som odbehnut od PC, medzitym diskusia pokracovala, precitala som si ju so zaujmom, to dievca Ti muselo byt blizke, ked Ta jej smrt tak zasiahla, vidno, ze si citiaca dusa, dobry chlapec, z Tvojich prispevkov citim, ze si inteligentny, slusne sa vyjadrujes, ziadne hrubice ako to to clovekk casto vida, bola by velka skoda, aby si nadalej sam v tichosti trpel tieto stavy, jednoznacne potrebujes odbornu pomoc, ale nemusis byt v tom uplne sam, Kpl Ti dobre radi, aby si sa zdoveril rodicom, ved to su Tvoji najblizsi, ktori Ta maju uprimne radi, aj ked to mozno navonok niekedy tak nevyzera, ale maju Ta radi a zalezi im na Tebe, ja mam tiez syna a dceru uz v dospelom veku, takze viem o com hovorim, preto sa im zdover so svojim trapenim, uvidis ako velmi sa Ti ulavi, pochopia Ta, pomozu Ti, moralne Ta podporia, potom sa objednas k lekarovi a vsetko sa zacne obracat lepsim smerom, uvidis, tak naber odvahu a urob ako Ti radime, ved velkost cloveka vlastne spociva v tom, ze dokaze priznat svoje slabosti a svoje chyby, tak hlavu hore a drz sa BqC

ta3

prave preto, aby si neprisiel o vsetko, o lasku tych, ktori Ta maju radi, o svoje sny, vlastne o vsetko, musis sa z tychto stavov dostat a ak citis, ze si sam nevies dat rady, co asi nezvladas sam, pretoze si sposobujes taketo rany, vyhladaj odbornika, ved nikomu sa nemusis spovedat o tom, lekari su diskretni, ale ries situaciu, kym Ti fakt vsetko neprerastie cez hlavu, inak vyhladat psychologa ci psychiatra nie je ziadna hanba, v zapadnom svete je to normalna vec, to iba na Slovensku sa na to hladi ako na nieco ponizujuce a pritom tolko ludi na Slovensku tuto pomoc potrebuje a tiez velmi vela mladych ludi, kolko mas rokov?, ak nechces, nemusis odpovedat, drzim Ti palce BqC, ak sa chces este o niecom pozhovarat alebo poradit, som tu pre Teba