Ako sa hoja hlboke rany?

kpl

No, ak ti mozem poradit, chod za rodicmi a ukaz im, ze si si to spravil. Ze vies, ze je to zle a ze sa niekedy nevies ovladat a potrebujes pomoc. Ak by si toto dokazal, bola by to zrejme najodvaznejsia vec v tvojom doterajsom zivote. Poziadat o pomoc je niekedy tazke. Moze ti byt absolutne jedno, co si o tebe myslia ostatni(aj rodicia), dolezity si ty, to o tebe je cely tvoj zivot. Najskor musis byt v pohode ty, a potom pride aj v pohode zivot, v pohode myslienky. To sa chces pred priatelkou pretverovat? Hovori ti nieco uprimnost vo vztahu? Bud ta bude chciet takeho, aky si naozaj alebo nie. Aspon zistis, ci za to stoji. Hrstka ludi, ktori su okolo teba a pripadne by ta odmietli aj s nejakou psychiatrickou diagnozou nie su ozajstni priatelia. Takych clovek v zivote nepotrebuje. Mozno ti niektori zostanu a niektori odidu, ale urcite najdes aj takych pravych priatelov, pred ktorymi sa nemusis prevtarovat a aj tak ta budu mat radi. Pretvarka v zivote vedie k hlbokym depresiam. Pretoze vtedy nezijes svoj zivot ale zivot niekoho ineho a to je velmi namahave. Odkedy sa ja nepretvarujem a som uprimna, je zivot ovela jednoduchsi a krajsi a ziskala som mnozstvo skvelych priatelov. Niekedy to, co sa zda byt v zivote najtazsie (v tvojom pripade povedat o tom rodicom) je zaciatok niecoho skveleho. Hrozne moc ti drzim palce!

BqC

neviem presne, ale pred dvoma rokmi mi to zacalo odvtedy som utiahnuty mam depresie a neviem si dat rady sam so sebou....ale myslim ze to vsetko odstartovala samovrazda jedneho dievcata......neviem preco sa to mna dotklo najviac ale vkuse som nad tym rozmyslal a tak som sa dostal do myslienok na smrt a pod. a to ma mimoriadne zmenilo....napriklad som na nete hladal clanok o jej smrti chcel som vediet co najviac neviem preco ma to tak morbidne fascinuje....:(.....ale odvtedy tuzim po smrti....pride mi to zrejme viac zaujimave ako moj zivot....

BqC

Ked ja mam tazke stavy take zachvaty hnevu zialu a beznadeje dokopy neda sa to vydrzat mam chut sa hadzat o stenu a ked je stavnajtazsi uplne realne rozmyslam o samovrazde a je mi vsetko jedno vobec nemam chut zit len nemam na to sa zabit tak som tu.....viem ze potrebujem odbornu pomoc ale bojim sa, ze si tym znicim predchadzajuci zivot ze pridem aj o tu hrstku ludi ktori ma maju radi, o dievca, pretoze ta tazko bude chciet mat nieco s psychopatom a aj o sny...... mam blby pocit ze pridem aj o sny ktore mam.....

brontanaska

sije sa iba par hodin po uraze. teraz ti to nezasiju, maximalne ti daju take tenke lepiace pasiky. husto ti to prelepia a hotovo. tak sa ti rana otvarat nebude. prepac, ale sam si si sposobil ranu ? nechces navstivit aj psychologa ? taketo poruchy sa daju liecit a zacnes si vazit sam seba. sam k lekarovi mozes ist myslim, ze od 18 rokov, inac potrebujes zastupcu ale nie som si ista.

BqC

no parada, toto vidim na vacsi problem...bud budem dufat ze sa to zahoji a nakoniec sa to nazahoji a budem mat fakt taku jazvu ako Joffrey de Peyrac alebo pojdem dat zasit ranu a budem musiet vysvetlovat ako som k tomu prisiel....neviem co je horsie pretoze som sa porezal naschval.....:(....takze ked nezahoji, budem to musiet zvysok detstva skryvat pred rodicmi a ak by som to dal zasit, rodicia sa o tom dozvedia a to bude pruser lebo uz raz sme to riesili....mozem ist k doktorovi nejak sam? vobec nemam prehlad co treba....dakujem

ta3

radsej si to daj zasit, ranu vycistia a zasiju, podstatne skor sa zahoji, mozno by sa zahojila aj sama, ale nesmel by si vystierat ruku minimalne 10 dni, lebo ked sa bude rez ustavicne otvarat, nezahoji sa nikdy a moze sa medzicasom aj infikovat