Priznávam, že som závislá na liekoch typu sedatíva a prášky na spanie /hlavne tie/. Veľmi by som sa toho chcela zbaviť ale nejde mi to. Prvé tabletky na spanie užijem už poobede okolo 16.oo h a keď sa zobudím o 21.oo hod, tak užijem ďalšie dve. Neviem či sa takáto závislosť dá liečiť aj ambulantne, alebo len v ústave.
Prosím niekoho kto by mi vedel poradiť ako na to. Keď sa blíži 16.-ta hodina už nemyslím na nič iné len na moje prášky. Možno že existujú nejaké iné ktoré síce nahradia uspávadlá ale spôsobujú závislosť. Poraďte mi prosím Vás pekne, ako sa zbaviť tohoto príšerného zlozvyku.
Som už na dôchodku.
Závislosť na liekoch
hopla, pardon za to tykanie, to je to moje čitanie, že "zavislosť, benzodiazepin, poradiť" -> odpoveď :)
Mate ich na predpis,ci len tak samovolne si ich kupujete vo vacsom??
Urcite o tom informujte svoju lekarku a ak nie vy tak minimalne niekto blizky s rodiny.
Sama si neporadite a postupnym znizovanim sa to da. Navrhnite lekarke popripade,ze kazdy den si k nej pridete len po jednu davku na ten den....
Treba to skusat,lebo jedneho dna sa nemusite zobudit
Benzodiazepiny :( Skus postupne znižovať davky a sučasne ich nahradzať prirodzenejšou cestou ako napr. gamma aminomaslovou kyselinou (GABA) 5HTP (priamy prekurzor serotoninu), alebo priamo melatoninom + existuje množstvo prirodnych rastlinnych vyťažkov z valeriany, chmeľu, medovky, ľubovnika atď, pogoogli si.
prosím poraďte mi čo mám robiť, lebo mám obavy že to skončí zle.
Beriem na spanie Zolpidem denne 3 tbl. Trittiko večer 1 kaps., a občas aj oxazepam, no a okrem toho aj lieky proti bolesti chrbtice, v septembri idem na ozónovú terapiu.
Ake konkretne beriete?