Priznávam, že som závislá na liekoch typu sedatíva a prášky na spanie /hlavne tie/. Veľmi by som sa toho chcela zbaviť ale nejde mi to. Prvé tabletky na spanie užijem už poobede okolo 16.oo h a keď sa zobudím o 21.oo hod, tak užijem ďalšie dve. Neviem či sa takáto závislosť dá liečiť aj ambulantne, alebo len v ústave.
Prosím niekoho kto by mi vedel poradiť ako na to. Keď sa blíži 16.-ta hodina už nemyslím na nič iné len na moje prášky. Možno že existujú nejaké iné ktoré síce nahradia uspávadlá ale spôsobujú závislosť. Poraďte mi prosím Vás pekne, ako sa zbaviť tohoto príšerného zlozvyku.
Som už na dôchodku.
Závislosť na liekoch
Preco neskusite psychoterapiu? To je uplne o niecom inom ako lieky od psychiatra.
to mi je luto fidorka2:-( ale ked sa nad tym tak zamyslam, tak vy trpite dvojnasobne!ste postrestana nemoznym manzelom/a mozno si to ani neuvedomuje??/a este aj tou zavislostou.hned som vedela,ze je pre vas utekom z reality.a skusali ste sa niekedy postavit ako sa hovori na hlavu??moj priatel je tiez niekdy nemozny,ale urcite si to vyriesime a obcas sa ja snazi polepsit:-).veruze, otrokynu by som zo seba nedokazala urobit..je to ako nejaky masochizmus, prepacte!.mate pravo mat klud!od varenia, upratovania ,zehlenia, prania, domacich prac a manzela.zoberte sa niekde s kamaratkou na dovolenku. co sa tyka liekov, neviem ci bez nich uplne, pre pripad abstinencnych priznakov,aspon s polovicnou davkou a dajte si ju neskor...viem ,ze sa lahko hovori a tazko kona:-(
V SR sa da poziadat aj o rozvod...
hmmmmmmmm: l
ku psychiatričke chodím už 8 rokov beriem AD a nevie mi pomôcť, nakoľko podľa nej by som sa mala najprv zbaviť toho čo vyvoláva vo mne depresívne stavy a to sa nedá lebo to je môj manžel, a predtým aj jeho matka,/má 90 rokov/ ktorá ma denne sekýrovala, a to vo všetkom, a manžel sa ma nikdy nezastal. Je hrozne lakomý, v živote sme nikdy nikde neboli. Celé dni len stojím pri linke a varím, pečiem, zaváram, žehlím, nakupujem až kým nepríde 16.00 a užijem zolpidem, aby som spala keď príde domov. Schovávam sa do spánku pred manželom, nemôžem ho ani cítiť. Je neriešiteľná táto situácia. Nepamätám si kedy som s ním bola šťastná, asi nikdy. Roky, ktoré mohli byť pekné už ubehli a teraz sa bojím obdobia keď bude na dôchodku a bude stále doma.
Ja sa pridavam k H2O alebo by som uvažoval nad homeopatikamy.
fidorka 2 a preco robis muzovi sluzku? Preco robis vsetko podla inych, preco drzis hubu a krok? Sedativami a na tejto situacii nic neriesi, vsetko sa deje stale rovnako len ty to menej vnimas. Uvedomujes si, ze tymi sedativami a spankom ti uteka zivot? Rozmyslas nad samovrazdou. Myslis to vazne, vazne nenavidis zivot? Alebo nenavidis len tvoju terajsiu zivotnu situaciu a smrtou sa z nej chces dostat? Lenze smrtou sa vsetko konci. To je koniec. Ty uz viac nebudes moct zasahovat do zivota, nebudes vidiet, co sa po tvojej smrti deje. Uz nikdy nic nezmenis. Myslim si, ze samovrazda sa da vzdy odlozit na neskor. Urob pred tym este nieco. Skus. Zajdi na tu psychiatriu, dopraj si dobru terapiu. Ved ti moze byt jedno, co si ostatni myslia. Nic za to nedas. Nic nestratis. Mozes len a len ziskat. Co tak vytazit este nieco z tohto zivota?
fidorka 2, najprv musis chciet nejako konstruktivne zmenit zivot, az potom liecit zavislost. Smer psycholog.
fidorka2, lekar vam pomoze.je to kombinacia roznych metod/postupne vysadenie, najdenie si cinnosti ,ktora by ti davala zmysel,miesto chcenia ist do postele uz o 4 poobede!a podobne.je mi luto co pisete, podla vsetkeho je spanok pre vas utekom z reality?z neuspokojivej situacie?tak,ale manzel tiez musi nieco pre to urobit!mate pravo sa citit stastna!prvy krok je ist za lekarom a zdoverit sa.koniec koncov, on vam ich predpisuje a to sa mu nezda podozrive,ze beriete 3 krat viac/2-3 krat vacsia spotreba/ako by ste mali.?hmm?a vobec sa nebojte ze vas poslu do ustavu na odvykaciu kuru:-D to nemozu prinutit ani narkomanov..na vsetko potrebuju vas suhlas ,vase dobrovolne rozhodnuie a kvoli tomu vas aj tak nebudu posielat do ustavu,ked sa to da riesit ambulantne...ale mozu navrhnut didakticke sedenia..
Odkial si ?
vštci na mňa kašlete, ani jedno povzbudivé slovo, takže držať hubu a krok, a robiť manžekivi slúžku celý život, nemať žiadne práva len povinnosť, a čím ďalej tým hotšir, mne je dobre aspoň vtedy keď som pod vplyvom sadatív, pošlite mi prosím Vás niekto zolpidem aspoň 2 krb, lebo takto žošaliem načisto