vcera som bol na jednom urade. cakal som vonku pred dverami spolu s dalsimi ludmi. bol som tam tak tri hodiny lebo uradnici robia jak slimaci. a za ten cas preslo vela ludi cez chodbu.
ako tak sledujem, tak som si za chvilu vsimol, ze vsetky zeny kompletne tucne. zacal som to cielene sledovat. a bol som v soku: fakt nepresla jedna normalne stavana zena, vsetky tucne. niektore uplne obezne. mlade, starsie - vsetko jedno. za cele tie hodiny som videl len dve zeny normalnej postavy a tie mali okolo 50 rokov. tie mladsie a mlade boli vsetky tucne.
nedavno som cital o tucnote v amerike a nazoj som si vcera uvedomil ze sa to rozsiruje po celom svete. slovaci boli kedysi predsa uplne normalni. moji rodicia maju slusnu postavu. babky aj dedkovia su skor chudi. a nepoznam medzi starsimi tolko tucniakov. ale co robia ti mladi ze su taky nabuchani sadlom? kde sa to skonci? ved musi to mat nejaky dovod do kelu!
Obeznost uz aj na Slovensku?
súhlasím s kdejeIQ.
treba sa najmä hýbať! ja som pri tv nevysedávala už strášne dlho, pri pc maximálne doma hodinku, aj to na fitlopte :D mám sedavé zamestnanie a keby som sa minimálne 2x do týždňa nehýbala, tak moja riť by bola tiež asi veľká, bo rada papám :) i keď sa snažím vela ovocia, zeleniny a samozrejme čistú vodu a čaje. Na pohyb som si zvykla, neviem bez neho žiť :) a keď je konečne leto, lepšie počasie, treba to využiť a hýbať sa. Ja osobne i chodím do práce pešo, 25min hore-dole.
Inak ale v mojom okolí, i medzi mojimi priateľmi mám len športovcov a ľudí, čo sa o seba starajú, či už baby abo chalani. Mala som jedného 2metrového, 120kiloveho kamaráta, ktorého som stretla po dlhej dobe a skoro som ho nespoznala, krásne schudol, je z neho fešák, lebo začal dosť plávať a behávať. Je to len o pevnej vôli :)
nesuhlas
trepes nezmysly :)
moja babka a dedo nie su "chuducky" ako v koncentraku, jedia primerane ale nadru sa viac ako si ty vobec dokazes predstavit :)
pestuju zeleninu, ovocie, chuvaju zvierata, a este chodia do roboty.
A predsa nemaju stihlu postavu. dedo - ten si dopraje jedlo, a babka? nezje toho vela a predsa...
a ja som zas "opacny" (mozno, neviem aku mam stravu), jem od nevidim do nevidim a stale mam konstsantnu hmotnost aj ked cele dni (ci roky) sedim a sedim..
Cize negeneralizoval by som to az tak, chapes - nezazijes, nepochopis.
Nautilus mas pravdu, suhlasim, ja si tu tucnotu a prekvapivo castejsiu u mladych tiez vsimam.
Mladi ludia celkovo v dnesnej dobe malo sportuju, laduju sa samymi polotovarmi, fast foodmi a sladkostami a piju nonstop sladene napoje, kofoly a podobne dristy. Plus, vysedavaju pred pocitacom takisto nonstop. Namiesto prechadzky s kamosom/kamoskou si radsej budu pisat na facebooku. Parada.
A potom mlade baby vypisuju 6 hodin denne na kadejake fora, ako sa zbavit celulitidy, velkeho zadku alebo mlandravych stehien a este sa cuduju, z coho im vznika.
K tomu obleceniu, sminkam, nechtom: tie zeny su bud natolko sebavedome, ze si myslia, ze to podciarkne ich krasu, alebo tak zakomplexovane, ze si myslia, ze aspon vdaka tomu budu vyzerat aspon o level lepsie...
Je to jednoduche... jedia 2,5g bielkovin na kilo hmotnosti denne, a kym s tym zacinaju, snazia sa nas vsetkych presvedcit, aki su mudri a ze to je to najspravnejsie pre telo. A potom, za 10-20-30 rokov sa nestihaju cudovat, lebo len co im prejde chut cvicit, zistia, ze tej zavislosti na zrani bielkovin sa zbavit nevedia, a kazdy den to musia mat... tak to vzdaju, lebo z toho nemozu mat energiu, a travenie dokatovane kazdym rokom viac a viac, prekyselene telo, ktore jediny sposob, ako sa moze zachranit od rakoviny a podobnej havede, je vsetko to svinstvo ulozit a rozpustit do tukov, a dufat, ze sa dotycny/a umudri. Bohuzial, ako casto vidiet, neumudri, a taky to ma potom aj koniec.
no nesuhlasim s tym, ze niekto je taka genetika. lebo aj ked je to mozno drsne prirovnanie, tak v koncentracnom tabore ziadna genetika neplatila, vsetci boli chudi lebo nebolo jedlo. takze to co tvrdia mnohi odbornici ze telo neuklada ak nema co a ze tucnota je vyssi prijem ako vydaj, tak ta matematika nepusti. zbytocne si ludia len hladaju pre seba vyhovorky. ja mam kamarata ktory cely den nic neje, pohybu v praci ma dost a potom pride domov a nadlabe sa ako prasa. jedenkrat denne strava, pritom vsetko mozne piate cez deviate co ani nejde dohromady, tak sa neda cudovat ze je tucny. ked som citala o delenej strave a ze sa tym dobre chudne, tak mnohi zeru vsetko spolu ako im chuti a zdravie maju v pazi. az ked je zle potom sa spamataju ale uz moze byt neskoro.
no ako suhlasim ze je dost obeznich ludi.
ale napr ja:zober si ze mam 22,155cm,61kg.nechodim do rychlo obcerstveni,nejem mastne jedla,dokonca som vylucila zo stravy sladke,pijem len mineralky a nesladene caje,snazim sa si varit co najzdravsie,sice nesportujem aktivne a mam momentalne sedave zamestnane ale na druhu stranu ani nevylehavam doma na gauci a ked pridem domov prve co robim varim,upratujem a veru nenapchavam sa jak svina.moja postava je geneticky taka a nikdy nebudem najstihlejsia.berem antikoncepciu takze mam nejaku tu vodu zadrzanu v tele a dalej mam aj slabu funkciu stitnej.
a presne toto moze byt problem nie jednej zeny napr na slovensku.zober si ze vela zien co su naozaj ze obezne nedosli k tomu tak ze sa zacali prezierat-su proste chore od malicka.
moj brat ma 12 rokov,vysku asi tak 158,vahu ma 63kg.je to hrozne ze ja som od neho o 10 rokov starsia a mam menej kil ako on.ale on zacal priberat ked mal 5 rokov lebo sa do neho muselo tlacit vela tabletiek na alergiu a tie su zname tym ze z nich clovek normalne priberie ako aj zo silnych antidepresiv.lenze nebudem ho obhajovat lebo uz asi 4 rok sa velmi preziera a jeho jedalnicek je zlozeny asi tak zo slaneho,sladkeho,a sladke malinovky-PS,TV...takze bud su ludia chory,odjakziva taky geneticky alebo si to naozaj seru samu tym ako sa stravuju.
Už tu bolo asi všetko vymenované. Svet je dnes doslova presýtený všelijakými nepotrebnými kravinami...u nás sa regále s potravinami prehýbajú (šak sa to celé ani nemôže požrať) a v Afrike sú radi za kúsok ryže. Hlavne, že my máme a môžeme si vyberať z milión druhov toho istého. Ale to je jedno, o tom som ani nechcela :) Na druhú stranu je dnes aj vela možností na športovanie a pohyb. Všelijaké stroje, fitnescentrá, dokonca aj tá blbá liposukcia - ale to je už to krajné riešenie a aj tak je veľa ludí moc pohodlných, aby niečo robili. Hold, dnes je taká doba, každý si slobodne vyberá, pretože možnosti majú v podstate všetci rovnaké. Je už len na človeku či si vyberie sedenie na riti a napchávanie sa, alebo vybehne do prírody, na bicykel, na korčule...
Tak v podstate mate v niecom pravdu len sa mi nepaci ze tu opisujete len zeny vo svete je obezita uz vazny problem ale nepatria tam len zeny ale aj chlapi.Takze nie len zeny su tlste ale aj chlapi.Ja zase vidim vela chlapov co pred sebou nosia pupek ako zena v 9 mesiaci.Su aj ty co chcu byt nabuchany ano alemaju to len na rukach a inde su tlsty!