Obeznost uz aj na Slovensku?

Príspevok v téme: Obeznost uz aj na Slovensku?
nautilus

vcera som bol na jednom urade. cakal som vonku pred dverami spolu s dalsimi ludmi. bol som tam tak tri hodiny lebo uradnici robia jak slimaci. a za ten cas preslo vela ludi cez chodbu.
ako tak sledujem, tak som si za chvilu vsimol, ze vsetky zeny kompletne tucne. zacal som to cielene sledovat. a bol som v soku: fakt nepresla jedna normalne stavana zena, vsetky tucne. niektore uplne obezne. mlade, starsie - vsetko jedno. za cele tie hodiny som videl len dve zeny normalnej postavy a tie mali okolo 50 rokov. tie mladsie a mlade boli vsetky tucne.
nedavno som cital o tucnote v amerike a nazoj som si vcera uvedomil ze sa to rozsiruje po celom svete. slovaci boli kedysi predsa uplne normalni. moji rodicia maju slusnu postavu. babky aj dedkovia su skor chudi. a nepoznam medzi starsimi tolko tucniakov. ale co robia ti mladi ze su taky nabuchani sadlom? kde sa to skonci? ved musi to mat nejaky dovod do kelu!

User_37597

vies co je fakt?ze ked sa zena co by len nenamaluje a nahodov pribere o kilo viac uz na nu nikto nekukne a este aj na nu nadava ze aka je spatna.ale ked trocha pocvici a teda schudne namaluje sa a vijde von na ulicu tak hned sa na nu pozru aj ty co ju pred tym ohovarali.
Je to smutne ako si kazdy clovek zaklada na vizore.vratane mna samozrejme ale je to velmi smutne :O

User_37597

ale nepovec?takze chlap moze vyzerat jak 300kilova svina,mat jeden vlas na hlave spinu aj za usami a moze mu smrdiet z papule rovnako aj moze smrdiet celi ano?
neviem ci si uz niekedy videl hlavnu stanicu v Ba.vynimka potvrdzuje pravidlo ;)

Nicoll

Jedno je pravda,ze ludia strasne spohodlneli a zleniveli a so stravovanim je to tiez casto krat biedne,ale nemyslim si,ze obezny clovek = za kazdych okolnosti nenazrane,lenive prasa.
Jednoducho je pravda,ze niektori ludia sa snazia stravovat zdravo,aj sa hybat,ale kila nejdu dole na druhej strane je mnoho tucnych ludi,ktori sa doslova prezieraju a placu,ze ako je mozne,ze maju tolko kil,takych ludi netreba lutovat a ani ich utesovat,ze nie su na tom az tak zle, ale ani ich netreba odsuzovat a zatracovat.Ved preco tym,ze so sebou nic nerobia neublizuju nikomu inemu len sebe.
Kazdy sme nejaky ci tucny,ci chudy len ludia vedia byt na seba pekne hnusni,zalezi od cloveka ked chce niekto rypat vzdy si nieco najde.Niekto tu pisal,ze stihli by mali byt kritickejsi aj k sebe atd,no z vlastnej skusenosti viem,ze aj stihlost byva trnom v oku u niektorych,takze si myslim,ze stihli ludia to nemaju tiez vela krat lahke co sa tyka poznamok a komentovania postavy.Proste take veci treba brat jednych uchom dnu,druhym von a snazit sa robit maximum preto aby sme sa sami citili fajn a v prvom rade aby sme boli zdravi.

User_37597

talentmania
a ty si si nevsimla ze tu temu zakladal chlap? no kto iny moze skritizovat viac zenu ako chlap?boze neludske to stvorenie.

talentmania

Preco sa tu riesia len vacsinou zeny?A suhlasim co popisala zazika :D(
Kazdeho je to osobna vec urcite ludom so silnejsou postavou tato tema pride neprijemna tak naco to tu riesit aj tak s tym nic neurobite ten kto chce schudnut tak uz urcite zacal prave teraz ten kt.nechce tak je to iba jeho vec.Netreba tu pourazat cely svet teraz.Samozrejme uz je doba ina deti su ine nic nieje take ako bolo ale tak co uz my to tu na fore nezmenime doba je modernejsia aj ked niekedy na skodu hm:D(

doubledog

tak toto je celkom vtipne :)

akurat dnes som sedel v kaviarni u nas dole vo firme

a pozeral po okoloiducich

a vsimol som si, kolko stihlych zien slo okolo a nebolo ich malo.

takze to vobec nevidim tak cierne ako ty.

nefinka

takto:
je pravda, že obéznych ľudí pribúda.
Tí, ktorí si za to môžu sami - je to čisto ich problém, ak sa oni sami sebe nehnusia pri pohľade do zrkadla.. takisto je to čisto ich problém, aké choroby si svojim životným štýlom privodia.

Ale hádzať všetkých ľudí do jedného vreca to je trochu mimo, takisto ako zmienka o koncentrákoch.