neviem čo to somnou je

Príspevok v téme: neviem čo to somnou je
lilliann

Dobrý deň. Za môj problém sa sama hanbím a nevie o ňom zatiaľ nikto a v poslednom čase ma to tak zožiera, že som sa rozhodla o tom napísať a nechať si poradiť. Ide o to, že mám 2 a pol roka priateľa a ten má o pár rokov staršiu sestru. Všetko sa to začalo jedným dňom, kedy sme boli spolu a oslovil ma zdrobneninou sestrinho mena. Znepokojilo ma to, ale potom som to brala ako srandu, že sa pomýlil.Lenže postupom času som si všimla, že o nej často hovorí a väčšinou len v superlatívoch. A odvtedy sa stále s ňou porovnávam, ona je proste taký človek, ktorý má všetko, každý ju má rád, vychádza jej všetko, čo chce, proste jej život je ako prechádzka ružovou záhradou..a ja jednoducho všetko čo spravím, alebo čo mám, ako vyzerám, vždy vždy porovnávam s ňou. Často mám pocit ako keby bola v očiach môjho priateľa dokonalá alebo ja neviem..a ja sa potom vždy trápim, pretože sa cítim pri nej menejcenná a zároveň menejcenná v očiach môjho priateľa :( často kvôli tomu dokážem preplakať aj dve hodiny, nechápem čo to so mnou je. O závisti sa tu nemôže hovoriť, ja ju mám hrozne rada, preto nechápem prečo mám z toho také stavy. Aj prednedávnom odcestovala a predtým sa stále o nej hovorilo, aj priateľ mi stále o nej hovoril tak som mu naznačila, že mi to už prekáža a urazil sa na mňa, že to odo mňa nečakal, že je to jeho sestra, že mi dokonca zohnala robotu, že pre mňa vždy všetko spraví a že nepochopí ako mi to môže vadiť keď sa o nej hovorí. Odvtedy mu nič nedávam najavo ohľadom nej, radšej to dusím v sebe, alebo sa potajomky vyplačem a aspoň na chvíľku mi je lepšie. Prosím, ak ste to niekto dočítali až do konca, veľmi rada by som bola, aby ste mi pomohli alebo aspoň poradili čo mám robiť, aby som nebola taká posadnutá a stále sa s ňou neporovnávala, pretože už mi z toho začína šibať a v poslednej dobe sa už fakt cítim, že som oproti nej čistá nula :( ďakujem všetkým za reakcie

Weva

presne tak :) chce Teba - a system ma pravdu ale ani som to vtirkovsky nemyslela, skor tak ze by si sa mala v jej pritomnosti skusit uvolnit a proste byt sama sebou... Mam pocit ze si na skvelej ceste... Ono podla mna kazdy z nas ma takehoto "strasiaka" a niekoho. Pre Teba je to jeho sestra ale mohla by to byt kolegyna, spoluziacka... ktokolvek, treba sa s tym naucit fungovat a sustredit sa na seba - Drzim palce

system

ale naco na pivo a vnucovat si priatelstvo, to neuznavam, normalna bud, spravaj sa k nej uplne normalne, ak ti ukaze ze ma nove saty, povec jej pravdu ci sa ti pacia alebo nie, ziadna pretvarka len aby bolo dobre. Mala by si vediet ze vzdy bude niekto lepsi nez sme my, vzdy bude niekto uspesnejsi nez sme my, a vzdy bude este niekto uspesnejsi nez je on ;). A ak sa im budes chciet vyrovnat, budes sa len trapit. Keby ta frajer nemal rad taku aka si, nasiel by si kopiu sestri. Rovnako dokonalu. ale on nechce, chce teba :)) tak asi si predsa niecim vynimocna :)

lilliann

Weva: veď jasne, to ani nemožme byť, ale vieš tak som to myslela, že nemam pocit, že by sa nejako extra chcela somnou baviť..tak v ramci toho, že som priatelka jeho brata alebo ja neviem..každopadne dufam, že už s tym porovnavanim konečne prestanem, aspoň sa o to budem pokušať

Weva

vsak nemusite byt naj kamosky - to by bolo umele, ale proste aby si z nej nemala taku tremu by pomohlo viac spolu zazit a mozno by i Tvoj priatel bol rad, ze ocividne proti nej nic nemas :)

lilliann

Weva: vidiš, aj o to som sa už pokušala, respektive pokušam..chcem sa k nej dostať viacej, ale aj keď si občas pišeme alebo ja jej napišem, tak je to viac take že nie že nema zaujem si somnou pisať, ale tak ako keby ma nebrala až za taku kamaratku ako by som možno chcela

Weva

a neda sa na to ist heslom, ked ju neviem porazit, tak sa s nou spojim? Mozno by si na nej objavila viac to ludske a zistila, ze nie je ziadna nad-zena, ale uplne obycana vesela baba co ju ma kazdy rad a ze sa mozete jedna od druhej vela naucit? Mozno sa Ti prizna, ze sama ma v tom ci tom nedostatky, ci potrebuje poradit a tak... a nemas nejaku dobru kamosku, co by Ta trosku potiahla? Ide leto treba sa uvolnit!!! :)

lilliann

Bartas: viem ako by som to vyriešila, ale vždy keď sa o to snažim, tak sa zase dostanem opať k tomu..už veľakrat som si povedala, že som jedinečna a že pre priatela som ja ta dokonala a bola som šťastna, vyrovnana ale potom mi stačilo vidieť napriklad nejaku fotku alebo niečo a už to zas išlo od začiatku..

Bartas

lilliann

je dobré že si to uvedomuješ a chceš riešiť. myslím že to je základ.
vieš aj ako by si si toto poriešila? nejaký nápad máš ?

ééj nemám rád slovo riešiť :-)

lilliann

Bartas: ja viem, ja si chybu vo mne uvedomujem a preto to chcem riešiť, pretože už ma to fakt nebavi..len ja stale nedokažem samu seba presvedčiť že som vynimočna, že nie som menejcenna, pretože keď počujem alebo vidim tie veci okolo nej tak automaticky hneď rozmyšlam nad tym, že ma lepšie veci, lepšie vyzera, a podobne..