Ahoj, moja kamarátka trpí už vyše 10 rokov bulímiou a anorexiou. Už vyše 5 rokov je závislá na laxatívach. Berie tak veľké a silné dávky, že gastroenterológ jej najprv ani nechcel veriť a keď jej urobil vyšetrenie povedal jej, že "poručeno pánu Bohu", lebo on jej nevie pomôcť. Samozrejme, chodí na psychoterapiu. Ale okrem psychickej závislosti u nej už dávno nastúpila aj fyzická závislosť, kedže naozaj bez laxatív nemôže mať stolicu. Problém je v tom, že aj keď všetci jej blízky hľadáme stále ďalších gastroenterológov, nevieme nájsť nikoho, kto by jej pomohol s touto závislosťou . Viete nám poradiť lekára alebo kliniku? Môže byť aj v zahraničí. Eňa
Klinika na liečbu závislostí od laxatív
list zo senna je velmi ucinny ako laxativum,ucinkuje rano po vecernom vypiti odvaru -odkaz odstránený-
ti sibe dievca?? ... si nadrogovana, alebo co? .. sa spamätaj... vies co ty vobec pises??? .. tu dievcata sa toho snazia zbavit a ty napises taku blbost? .. ved to je choroba, na kt. sa umiera !!!
Nastavenie spravnej crevnej flory a rytmu evakuacie suvisi jedno z druhym.
V prvom rade treba dostatocne mnozstvo vlaknin, ktore v nasej strave chybaju.
Potom spravna flora.
To vsetko sa da dosiahnut pomerne jednoducho.
Vlakniny na ranajky(ovsenne vlocky s 2 lyzicami cerstvo pomleteho lanoveho semena, mozu byt zaliate ovocnou stavou miesto mlieka.Najlepsie nesladenou.
Psylium je druha moznost, 1 lyzica kopcom rozmiesat do plneho pohara vodu(2-3 dl) a rychlo vypit, pokial nezhustne.
Mozno robit aj dva krat denne.
Po hodine zobrat dobru probioticku zmes.Je to nevyhnutne, lebo stalymi zapchami a hnackami sa znici uzitocna flora hlavne v hrubom creve.
To da crevam do coho sa opriet v peristaltike, co im chyba pri jedeni latok, ktore vytvoria len tekutiny v crevach(jemne mlete muky), ktore creva nevedia posunovat ucinne. Preto zapchy, otravenie tela, bolesti hlavy a podvyziva, kedze je to vsetko spevadzane nechutenstvom.
Po case sa crevo za takejto situacii atrofuje, zanesie, zapali a vedie to az ku crohnovej chorobe a rakovinam criev.
Creva treba cistit, cistit, cistit.
To plati aj na ine organy, ked zlovek nechce prist k problemom.
Lecitin na zily
Ostropestrec a jeho vytazky na pecen
chanca piedra a plno tekutin na ladviny
kolko asi tak stoji ta vlaknina a v akej forme sa da kupit?odpiste niekto dakujem
pigeot...uz to,ze s tym nieco ces robit je krok vpred k vylieceniu,takze naber odvahu,vsetky sily dokopy a ide sa bojovat=)urcite vyhras,pojde to postupne,drzim palceky=)
Ahojte som tu nova a potrebujem pomoc.Som bulimicka a co raz viac si uvedomujem ze sa pomaly nicim,neviem sa vsak dostat z tohto zacarovaneho kruhu..Potrebujem odbornu pomoc ale kedze vsetci ma beru za dokonalu,peknu,mudru a inteligentnu studentku,chudu!!Nikoho by ani nenapadlo co sa skryva za tym vsetkym...Ak viete o niakom vychodisku,napiste mi prosimmmmmmm
nevjem ci velmi pomzem...ale v kosiciach na sidliskuKVP n apoliklinike hned pri vchode vrtnici oproti lekarni ma ambulanciu..taky doktor meno Dr.Janco(priezvisko :) je to taky specialny typek....mmne lieci helikobakter...teda traviace veci tiez...a viem ze pomaha aj diabetikom a zostavuje diety ako dietolog a rozne ine take veci a je aj nejakym hlavnym typkom v nejakej skupinke doktorov ..ma vela oceneni bla bla nevjem presne specifikovat ..odborne tak nebudem zvastat ale asi by mohol pomoct s tymi laxativami.............myslim ze urcite.......skuste annho ziskat kontakt nejak...cez polikliniku alebo na nete