rozmýšľam o kúpe...tak by ma zaujímalo aké máte skúsenosti s menštruačným pohárikom?? je hygienickejší ako vložka??
Menštruačný pohárik?
Najprv vyskusaj a potom sa s nami mozes podelit o to ake je to straaasne nechutne :)
Ja som vyskusala vsetko a jednoznacne tvrdim, ze je to to najlepsie aj z pohladu mojho zdravia aj ekologie
Este mi vysvetli ako sa ti moze rozkladat krv v tom pohariku ked tam nie je vzduch ?
Mne to vyhovuje omnoho viac z vloziek som mavala mykozy a tampony tiez nie su bohvieco ked ich napustaju pesticidami a pod
tampon aspon pretecie ked je plny a vymeni sa za par hodin. ale ten poharik sak to je nechutnost sama o sebe. to je ako stupel
no fuj.. tak akoze tvrdite ze tampony su absolutne nevhodne a ze tam hnije krv a podobne,,, hlavne ze vy si tam ten kalisok nechavate cely den.. akoze tak to musi byt dobry humus a hlavne zapach..
no coment...
cely den??? no omg
tak ze na vlozke sa krv rozklada. ved krv sa aj v tampone rozkalda a este ten poharik. ved ta krv sa nikde nevpije a ten poharik ti upcha posvu a ta krv ti hnije vo vnutri. fuj!
laurina, pozri na nete ako to vyzera. ono su tri velkosti, neviem presne ake maju rozmery a je to z takeho asi silikonu, ze je to makke , je to taky kalisok a ma stopku za ktoru to vytiahnes. a normalne si to das do posvy a a ono to ju akoze upcha a ten poharik sa naplni krvou, lenze ten poharik je podla mna taky maly, ze tej krvi je ovela viac a to vlastne posvu upchava, je to dost nechutne
Ja ho mavam cely den od rana do vecera a stale nie je plny, ale ak mavas silnejsiu menstruaciu tak ho treba vylievat castejsie a velkost ma 46 mm na sirku a 50 mm na vysku. Funguje velmi jednoducho...ked si ho tam vlozis tak sa rozvinie a pricucne sa a drzi pokial nezrusis podtlak
no neviem ako to myslela, na zaciatok napisala, ze "tieto blbosti nie su dobre" :) tak neviem, ake blbosti myslela :)
Laurina, to ho musis poskladat, napriklad na youtube mas rozne moznosti skladania. Najjednoduchsie je to na polovicu. a on sa vo vnutri rozvinie. POtom ked ho vyberas, tak ho trochu stlacis, aby sa uvolnil podtlak a vyberies ho. Len neviem ci sa mi nebude zo zaciatku vylievat, ked ho budem vyberat, uvidim.