ludia chcel by som polozit do plena otazku, ako by to podla vas malo fungovat vo vztahu, co sa tyka sukromia a delenia casu medzi partnera a seba. Ci je sebectvom mat vo vztahu isty osobny priestor. Na uvod spomeniem ze aj z tohto fora aj z mojej skusenosti pocujem mnoho o paroch, ci uz manzelskych alebo partnerskych, kde dvaja travia vsetok volny cas spolu, ale aj o paroch kde travia co najviac casu spolu ale samozrejme nechavaju si priestor aj pre individualne zaujmy. pytam sa aj preto, lebo tento problem sa tyka aj mna osobne. Najme v poslednom case az prilis a doslova ma tato vec trapi. Ide o to ze moja priatelka (neviem ci je to laska alebo naviazanost) chape vztah akoze musime VSADE, doslova VSADE ist spolu, byt spolu kazdy den co najviac hodin (aj ked spolu este nebyvame) a ak aj spolu nie sme tak chce co najviac telefonovat alebo aspon komunikovat cez socialnu siet. Ja sa s nou citim prijemne, a som s nou skutocne rad, ale (neviem ci je to hriech) ja mam naopak taky nazor, ze pre zdravie vztahu je dobre ak dvaja maju aj ine zaujmy, ci konicky a niekedy si dopraju nejaku aktivitu aj sami. Jasne ze nic nesmie byt pre partnera uzavrete, to znamena, ze ak napr. rad hram basketbal, tak si niekedy zahram s kamosmi, niekedy s priatelkou. Mna uz potom premahaju vycitky svedomia, pretoze ona tvrdi, ze ak s nou nechcem byt co najviac a co najdlhsie a nechcem s nou robit vzdy vsetko, tak ju nemilujem:-( mozno to o mne poviete aj vy, ale nie je to celkom tak, ja sa s nou citim dobre, veru mi riadne chyba ked nie som pri nej a citim ze mi na nej zalezi. Ja s nou chcem byt co najcastejsie, nie som proti venovaniu vsetkeho mozneho partnerovi, ak treba aj obetovat sa aj ked sa mi nechce niekam ist. Neviem. Posudte sami, budem vdacny za kazdy Vas nazor, ako to ma byt vo vztahu. Lebo si teraz pripadam kusok ako sebec, ale co robit, ked Vam proste ten druhy nedopraje ani dychat, a niekedy chce dokonca za vas aj rozhodovat...
Osobny priestor vo vztahu
ved aj podľa mňa by mala byť o tom láska a vzťah...mi prídeš ako citlivý a rozumný chalan, ktorý hľadá úprimnú lásku a nezbalí hned prvú pipku...tak fakt nechápem čo ťa drží pri tvojej priateľke...ako prepáč ale tebe nechýba spatná väzba od tvojej priateľky??? naplňa ťa váš vzťah...a čo ti radí tvoje okolie???
Ále také caviky s jednou babou, to je hroznééé ! Si nechcem predstaviť čo bude, ak sa raz vezmete a budete mať deti, chúďatká. Malan prepáč, ale Ty si buď ozaj zaslepený láskou keď nevidíš, že to jej snaženie je len posledný pokus o nápravu vo vzťahu, ktorej ani ona sama neverí, alebo je tá Tvoja kočka taká krásna, že cez jej fyzično nevidíš akú má osobnosť a povahu. Ona sa nezmení!!! Už aj opis jej najbližšej rodiny ktorý si tu uviedol svedčí o tom, že svoje vyčínanie len podedila a nikdy sa toho nezbaví. Je neskutočné čo tu opisuješ, ako sa k Tebe správa. Ty si sám seba vôbec nevážiš? Stále sa snažíš len Ty ! Ona nerobí nič. Nevidíš to?
trala: ked mam povedat pravdu, z toho clanku, co som sem zavesil ja, splna moja priatelka VSETKY tie priznaky okrem jedneho. Je to ako pisal schizo tu nizsie: rozum krici utekaj, srdce este caka ako sa vyvinie tato zmena. Aj ked naivny nie som, cloveka v jeho podstate nezmenis, ja len tak tajne dufam, ze s mojim prispenim (teda ze nebudem uz taky pristupny a mekky) zmeni trochu svoj pristup ku mne. Stale verim, aj ked to znie sialene. Az ked sa nieco zase zlomi, uz budem uvazovat inak....
sebavedomie takychto ludi musi byt velmi posramane, clovek, ktory si vazi sameho seba nepotrebuje, aby mu ini masirovali ego tym, ze na nom vysia...
ona by mala hlavne riesit samu seba, dovody, pre ktore je taka nesebaista, ze potrebuje od inych, aby ju vyznavali a spravali sa k nej takto zavislo ... pokial si to nevyriesi, bude cely zivot nestastna, nespokojna a spolu s nou aj jej partner, ktoreho bude zasypavat vycitkami a nedoverou
trala: podstatu lasky nie je lahke vystihnut, ale podla mna laska by mala byt o starostlivosti o stastie toho druheho, o obetovani sa pre toho koho mam rad, v pripade nezhod by mala byt o kompromisoch. Ale podla mna zakladom je: chciet dobro tomu druhemu. A podstatou stastneho vztahu je podla mna vzajomne obohacovanie sa, vzajomna ucta, dovera, schopnost dat jeden druhemu to, po com tuzi, schopnost mat rad toho druheho takeho aky je. Podla mna by to malo byt tak....
to som skopírovala z tej stránky, ktorú si doplnil ty: svého partnera chladně a nekompromisně deptá; Plzák doporučuje z takového vztahu (s hysterickou osobností), co nejrychleji odejít: hysterik se totiž nikdy nezmění, jakákoli snaha změnit ho je marná, nehledejme za jeho činy nějakou logiku, svého partnera ovíjí čím dál víc do své smyčky, až ho nakonec zničí, zadusí, vysaje....a inak väčšina tých príznakov sedí na tvoju priateľku...
malan taká otázka na teba a čo je podľa teba láska...a čo je podstatou zdravého a štastného vzťahu??
Excita: ahoj:) trochu si veru vycitam ze som mohol byt raznejsi, ani nie tvrdsi, ale raznejsi. Ale to nic, treba hladiet dopredu:) Teraz sa snazim nas vztah akosi tak kormidlovat dopredu a naozaj sa ci uz otvorene alebo skryto drzat toho, co som vam tu pisal. Ja sa snazim byt na nu aj mily, v sobotu jej bolo smutno, tak som za nou zasiel, ale inak sa snazim drzat toho co som povedal. Tento tyzden sa chystam za jednym kamaratom trochu dalej mimo nas, uz som jej aj povedal ze budem chodit behavat a robit si take dlhsie bicyklove vylety kvoli kondicke. Samozrejme priatelka bola tak trochu urazena, ze ci to teraz mienim sa venovat len inym veciam a na nu kaslat, ale vysvetlil som jej to. Inak ale som uz na nu aj taky, ako to povedat....trochu odmeranejsi, myslim ze predtym som to s neznostou trochu prehanal. Vidno ze si tazko zvyka a je z toho taka nesvoja, ale zvyka si. Niektore veci vyzeraju akoby sa vracali do starych kolaji, ale ten zaklad, teda kontrolovanie ma, obmedzovanie a pod. uz nedovolim vratit, stale to tak pozorujem a strazim, ale nastastie zatial neprekrocila tu pomyselnu hranicu. zatial to vsetko ide dobre, uvidime co bude dalej.....
Malan, uz sa zlepsujes, nie si na nu uz az taky makky a to je fajn... ale mal si este trosku pritvrdit.. vies, keby to naozaj pochopila aj vo svojom vnutri, uz by nehovorila a neomielala dokola to, ako sa trapila a vsetky tie veci okolo... ved aj ked clovek miluje, toto jednoducho nastve ! :) A inak, z toho co si pisal, ako to prebiehalo je jasne, ze ona je oproti tebe este velmi, velmi nezrela, rozprava, ze ty nemas nazor, no v skutocnosti to ona si nevies stat za svojim. V jednej chvili ti hnusne nadava a v druhej uz prosika? To moze len vyslovene clovek bez nazora, ktory to robi preto, ze testuje, kolko toho este protajsok strpi a stoleruje.
Myslim, ze teraz suhlasila a sa naoko zmenila chvilkovo, lebo si mysli, ze par dni prejde a bude sa moct vratit do starych kolaji, ked uz ta opat "ma". :)
Urcite si ju mal dlhsie podusit... :) Ale bodaj by jej stacilo aj tak kratko na to, aby sa uvedomila, no. :)
a este inak, co pises je ona jasne ta dominantna,,a tebe rozkazuje, to je evidentne a ona to dobre vie,,