Pralinka967:
ak mas financne problemy, skus zmenit myslenie, ak stale cakas kedy ti pride do schranky sek alebo inkaso, mas strach aby si vyzila, prajes si aby ti tie peniaze vystacili na poplatenie veci a prezitie, stale budes mat len tolko penazi aby si len prezivala. je to tazke ale prestan cakat v schranke inkasa, skus naprogramovat svoje myslenie tak ze aj ked vsetko poplatis aj tak este polovicu usetris ;) je to nezmysel ale ak tomu zacnes verit ze to mozne je, malo by sa to stat, ja som len student jediny prijem je stipendium, od nasich nepytam nikdy nic, nevravim ze mi nedavaju, ale vezmem od nich fakt len ked nemam a potrebujem, casto im aj poviem ze mi netreba alebo ked nemam tak vezmem od nich len polovicu z toho co mi davaju. nechcem, citim sa potom ako prizivnik. ale chcem tym len povedat ze malo kedy sa stane ze nemam peniaze, proste stale sa nejake € u mna najde, proste. ked uz fakt nemam otvorim priehradku v aute a nahrabem aj 5 € rosypanych v aute :D proste nikdy sa nestrachujem ze nebudem mat. peniaze vzdy boli su a aj budu. a nemyslite si ze : no jemu sa to povie ked je student okrem intraku a jedla mu netreba nic platit z toho sa da vyzit. okrem toho este poistka na auto, benzin, oprava ked sa nieco doserie na nom, mobil, rovnako ako kazdy normalny student vecery z kamosmi ( i ked zas az tolko ich nieje :D ) a pod.
a tiez dolezite je sa naucit setrit, vezmi z vyplati alebo z prijmu co mas aspon 5 % , vytvor si nejaky ucet napr ZUNO ma vedenie uctu zadara, a posielaj tie 5% tam, nevyberaj len kazdy mesiac prispej. vyber ich len vtedy, ak ich chces investovat s tym ze ti to prinesie zisk, napr. kupis nieco lacne za ucelom predat za drahsie, a tie peniaze so ziskom zase daj naspet na ten ucet. ja som si tak usetril na korcule :)