Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Mám správny jedálniček ?

Príspevok v téme: Mám správny jedálniček ?
Bíb.s

Potrebovala by som poradiť ... Chcem schudnúť ale zdravo bez nejakých diét , kedže pri poslednej diete som dopadla tak že som odpadla ... Urobila som si jedálniček ale neveim ci je správny ... prosím poradte mi tie ktore chudnete alebo ste schudli nie tie ktoré možu jesť hocičo a predsa nepriberú .. takže

Raňajky : -Cereálie fitnees + biely jogurt alebo mlieko ...
-alebo Musli s ovocím , medom a jogurtom alebo mliekom

desiata : ovocie alebo piškóty s acidkom

obed. Zeleninový šalát s masom , alebo zemiak a zeleninový šalat alebo zeleninové rizoto alebo čistý zeleninový šalat s cereálnym pečivom

olovrant : Jogurt ( taký čo má 5% tuku ) alebo to isté čo na raňajky

večera : cottage chesse + zelenina , alebo jogrut alebo celozrná žemla so zeleninou ...

najme by ma zaujímalo to acidko s piškótami či je to v pohode .. ?

ďakujem :-)

Sisi135

Sacharidy sú podstatné aj pri chudnutí, jasné že záleží aké cereálie si dáš ale aj tak. Na obed treba kompetné jedlo t.j. bielkovina (to mäso alebo iná bielkovina), sacharid (nejaká príloha) + zelenina (pozor však nie príliš veľa) + buď zelinu pokvapkať olivovým olejom alebo na ňom spraviť mäso. Ja som zas jedla takto a schudla som oveľa viac ako ty

Fantagiro

Sisi1357
Záleží od toho, aké cereálie si dá. Existujú totižto aj cereálie bez cukru.
Ja sa niejakým extra poučkami neriadim, ale ja som na obed počas diéty zeleninu s mäsom jedávala, cereálie s jogurtom ako ovlovrat a schudla som. A schudla som správne- schudla som 9kg a z pása cm. Takže mi ubudol tuk a nie svalová hmota. Takže ja radím z vlastnej skúsenosti. Myslím, že dopĺňanie sacharidov je oveľa dôležitejšie pri udržiavaní hmotnosti.

Sisi1357

Fantagiro: nechápem prečo vravíš že na obed najlepšie maso so zeleninou, bez pomalého sacharidu, ktoré sú nutné ale za to na olovrant jej radíš cereálie čo je cukor a s tým poobede opatrne. A Bib.s ak chodíš cvičiť po cvičení si daj malý kus ovocia a o hodinu doplň bielkovinu a trochu pomalých sacharidov

Sisi1357

bib.s ak nebudeš jesť masoa a zemiaky budú ti chýbať buď sacharidy alebo bielkoviny a treba oboje. Fitness cereálie nie čisté vločky radšej

Fantagiro

Raňajky sú v pohode, až na tie mussli. Ja som počas diéty jedávala na raňajky normálne celozrnné pečivo so syrom alebo aj s nutelo a schudla som. :)
Desiata: tam je najlepšie to ovocie a biely jogurt
Obed: úplne v pohode, najlepšia voľba bude ten zeleninový šalát s mäsom, aby si mala aj veľa bielkovín
Olovrant: Môže byť aj ten jogurt s ceréliami (len nie veľa cereálií)
Večera: cottage je super a ešte aj dákak zelenika:)
Inaj aj nejaké vajcia jedz(vaječné bielka hlavne) a veľmi chutné sú aj krabie tyčinky, tie s ahodia k cottage alebo aj ako olovrant, keď ich zaješ zeleninou.

Ale spaľovanie tukov aj veľmi závisí od toho, kedy chodíš cvičiť, aby cvičenie bolo čo najúčinnejšie. Najlepšie je cvičiť tak 3-4 hodiny po väčšom jedle (raňajky, obed) 1,5-2 hodiny po menčom jedle (desiata, olovrant)

Bíb.s

sisi135

ale to mi už pripadá trošku vela nie ? aj to že nedeliť veci na obed práveže z toho sa viac priberá keď si dám aj maso a zemiaky napríklad :-) či nie ? no ja chodím spať okolo 11 a naposledy jem okolo 7 ...
a myslíš že na desiatu by boli fajn tie fitness s jogurtom ?

Sisi135

Bib.s: ak môžem k tvojmu jedálničku veci typu cereálie fitness a pod. by som vylúčila, na raňajky si do toho daj nejaké orechy alebo semiačka kvôli tuku
desiata: oba prípady sú málo, pri chudnutí samé ovocie moc nie skôr ako súčasť normálneho plnohodnotného jedla
na obed ak nemusíš nedeľ stravu nepekne sa ti to vypomstí. Na olovrant nejaký celozrnný chlieb / rožok s tvrdým syrom /šunkou/ tuniakom/ cottage,... a zeleninou môžeš pridať aj nejaký tuk trochu. Z večere je naj voľba ten cottage, i keď neviem koľko z neho zješ, jogurt by som sem nedávala. Môžeš dať aj chudé mäso, rybu, tvaroh, vajcia, ...
Neviem o koľkej máš večeru a kedy ideš spať ale posledné jedlo by si mohla mať cca 2 - 2,5 hod pred spaním takže možno by tam bola aj nejaká druhá večera

Bíb.s

Zuzu Cvrk ďakujem :-)
ja na ranajky plánujem cereálie fitness s jogurtom na desiatu hrozno obed šalat zeleninový so syrom a šunkou a ďalej neviem ale dúfam že sa mi takto podari hodiť ešte do leta samozrejme začínam chodiť aj do fitka tak uvidím čo to dá :D ďakujem no tie piškoty nemyslím každý deň ale najme keď mám krámy tak aspoň toto poteší .. a planujem aj tu šunku ale nie s celozrným rožkom ale s chlebom takým dietným v ktorom nie je žiadne droždie :-)

jacobs ...

tak toto je až moc máálo ... čo vlastne ješ ?

Zuzu Cvrk

Bíb.s
inak si mozes dat na ranajky aj nejaku šumku napr: kurací a k tomu jeden celozrný rozok...obcas som si na obed uvarila aj biele mäso aj to je velmi diétne a k tomu som si uvarila dva zemiaky bez soli a zo zeleninou ... ale tie piskoty nemozes kazdy den obsahuje to cukor to mozes kazdy druhy den myslím ze aj to je uz vela ...

Zuzu Cvrk

Bíb.s
Stravujes sa podobne tak ako ja =)ale ja som obcas zahrnula aj nejaké certsve ovocie a zeleninu ...alebo s toho som si urobila salat na obed ...a takto som behom tyzdna schudla 5kíl..ziadna diéta len som menej jedla,a castejsie a potom to islo samé... Tak ti drzím palecky nech sa ti to podarí! :) vela stastia prajém ... :*