Chcela by som vyskúšať nadstavbové štúdium polic.zboru,ale neviem či to ako žena zvládnem,keďže niesom nejako fyzicky zdatná.Prosím o vaše skúsenosti alebo rady,ďakujem
Policajná škola
Veru bohuzial takto to na Slovensku (a nielen tu) vyzera, taka je realita. V podstate ja som to preto vzdala, nemam ziadneho znameho ktory by ma vedel pretlacit a ked aj neni stop stav a su volne miesta tak sa tam dostanu ti s tlacenkou.
Ale ty Maros ako chlap mas urcite vacsiu sancu ako ja zena tak ty sa nevzdavaj a skusaj dalej. Inak volne miesto na okrese? Nam vraveli ze ako cerstvy absolvent skoly v PZ alebo KE ides na OOPZ a nie hned na okres.
Nuž Verca,vraveli mi, že v okrese je jedno voľné miesto,ale mne by to asi bolo jedno, nech som kdekoľvek. Ale od kamaráta, ktorý akurát bude končiť čoskoro školu v Pezinku viem, že voľné miesta v tabuľkách sú,no neverím tomu,že aj pre Mňa (ale určite to nevzdám).
Náš okresný policajný zbor je údajne plný(teda až na to jedno konkrétne miesto), no napriek tomu tam jeden nemenovaný už jedného syna dostal a druhý akurát teraz nastúpil na školu,takže spravodlivosť v tom určite nebude.
Maros a nevravel vam personalista/ka ci budu prijimat novych alebo nie ?
Dakujem :).Oukej budem informovať, ale to zrejme ešte potrvá kým príde Tá obálka.A tlačenku nemám,takže mi asi ostáva jedine dúfať. No nič,možno sa šťastie na Mňa usmeje :).
lolofon: presne tak to plati uz som to veru od nejedneho pocula a vo viacerych diskusiach sa to aj rozoberalo. Ale ved kazdy vie pocitat a vie priblizne kolko zo 12 min. koliecok zabehne a podobne, rovnako to je aj pri brusakoch alebo hrazde. Bohuzial pre tebe je to, ze nevidis co tam oni pisu do tych papierov.
Maros: Prosim ta potom informuj ked ti pride obalka, mne prisla po cca 2-3 tyzdnoch. A od toho ci beru zalezi od KRPZ (ako nam personalistka hovorila, kedze som bola na pohovore na ORPZ) ci daju povolenie rozpracovat uchadzacov a zacnu s nimi prijimacie konanie alebo nie. Ale maros pokial nemas tlacenku necakaj od toho vela ;)
Ďakujem pekne za informácie =)
Maroš
To či ťa prijmú závisí iba od nich a ešte od volných tabulkových miest v pz je volných 1600 miest ktoré chcú obsadiť ale to sú všetko rozprávky dosadzujú tam bývalých policajtov ktorí chcú znovu pracovať v Pz a samozrejme kopu tlačeniek synátorov dcér vnukov vnučky a známých za službičku poprípade za lóve. Ozvať sa ti musia väčšinou tak do 30 dní ale výberové konanie trvá zhruba 4 mesiace a ty si voláš za výsledky.
A k tomu čo napísala Verča:
Na fyzických je normálne že ak robíš hocijakú disciplínu vieš ako si to cca spravil ale oni Ti výsledky nepovedia že zabehol si za 12 minút dajme tomu 2300 metrov to si tam oni pekne šuškajú do uška a a na začiatku ti ešte povedia že za nimi nemáš chodiť sa pýtať na výsledky všetko ti príde domov takže asi tak je to fraška výberká robia len preto lebo to musia robiť ale ludí vyberajú len podla seba sem tam niekoho z ulice a samozrejme sa všetci tvária dôležito a transparentne :D.
Dakujem Verca :). Dnes som mal teda ten spomínaný informatívny pohovor.Chcem sa ešte opýtať, že od čoho vlastne závisí či ma prijmu alebo nie a či sa mi ozvú aj v prípade neprijatia.A ak sa teda ozvú,do akého času alebo obdobia to zvykne byť.
Vopred Dakujem.
maros ja som zena cize ja som mala otazky typu ked bude v krcme bitka tak ako si snou poradim a podobne veci ty predpokladam ako chlap budes mat ine mozno ze preco chces byt policajtom a take.
A Lolofon ma veru pravdu. V dnesnej dobe hlavne teraz je velmi tazke sa dostat do PZ. Bud ten jedinec je dieta stasteny alebo ma tlacenku a bohuzial je to v dnesnej dobe vacsinou ten druhy pripad. A neplati ti len pri psychotestoch ale aj pri fyzickych. Mozes si by isty ze si fyzicke spravil ale doma ti pride obalka ze mas nedostatocny pocet bodov. Aj s taky pripad uz bol.
A jedna taká perlička:
Zisťoval som si a do PZ niektorí ludia robili psychotesty aj 2 3 krát nespravili a potom to urobili niektorí sa dostali na šupu niektorí to roky opakovali a nakoniec im to vyšlo.Ale tak to musí človek asi vnútorne citiť či na to má alebo nie každopádne sú to demotivujúce a čudesné praktiky a potom že to v tom zbore aj tak vyzerá však ? V tomto je výhoda armády že tam je ten prístup trošku iný netrvá to tak dlho a dozvieš sa relevantné dôvody prečo áno a prečo nie :)