Tatralandia - zle skusenosti

Príspevok v téme: Tatralandia - zle skusenosti
Janulik33

Dnes sme s kolegami dali nahodou rec na Tatraladiu. Chcem tam ist v lete s rodinkou. Uz sme tam raz boli a vsetko bolo OK. Jeden kolega vsak spominal, ze tam jeho priatelku z jedneho tobogana pri dopade vyhodilo mimo bazen. Nic vazne sa jej nestalo, no ked upozornil na to personal ten povedal, ze vsak treba "brzdit".
Druhy zas hovoril ze spoje, z kt. su spravene tobogany nie su dobre vyriesene, bo jeho kamaratovi tam strhlo znamienka z chrbta.
Mate aj vy nejake podobne negativne skusenosti s tymto aquaparkom??

Deee

Dobra vila, pisem vseobecne a nie katastroficky, jednoducho si myslim, ze kazda letna zabavka, ci uz kupalisko, korcule, bicykel prinasa iste male riziko nehod, ale tak je to aj v beznom zivote, hned zajtra si mozes vytknut clenok na obrubniku, preto pisem, ze v tej Tatralandii je to tiez take, nemyslim si, ze by tam bolo nejake vacsie riziko zraneni ako inde na kupalisku, nehoda sa moze stat, no nemyslim si, ze by to bolo zlym stavom arealu, ale len nehoda obycajna nepredvidatelna nahodna

dobra vila

Ja som tam este nikdy nebola a to sa tam take veci naozaj stali?
Dee, to je sice pekne, ze nech si kazdy vyskusa iba to, na co ma odvahu... pomaly to bude vina tych, co sa spustaju na extremnejsich toboganov, lebo by na ne nemali chodit? Alebo mali ratat s rizikom? To je take, akoze neletme lietadlom, lebo aj to sa moze zrutit a mali sme ratat s rizikom a pod... ale ze niekto vymrsti mimo bazen, je ozaj silna kava... Pochybujem, ze by ta zena nejako porusila bezpecnostne pokyny...ako?! Nasadila si turbo rakety, aby dalej doletela?!
Mne sa taketo veci dost neprijemne citaju, lebo nase kupalisko tobogany nema a ked sa nachadzam povedzme niekde inde raz za cas, tak sa parkrat pripadne smyknem a taketo veci vo mne vyvolavaju mozno neopravnene obavy (?). Tiez by som si nezelala strhnute znamienko, a uz vonkoncom nie vyletiet niekam mimo! Samozrejme, ze nejake riziko tu stale je, ale pochybujem, ze je to vina ludi, ktori sa smykali... Uz som pocula aj o tobogane, ktory sa zrutil pocas smykania nejakych ludi, co na nom prave jazdili... otrasne... vinnikov treba hladat niekde inde, ako medzi ludmi (hovorim o tychto konkretnych pripadoch...nie o tych, ked sa napriklad 3 ludia spustia po sebe, pricom mali ist zvlast a cakat na signalizaciu a podobne, alebo ked sa smykli v polohe, ktora nebola povolena...)

Lucka a to sa jedlo musi kupovat vyhradne tam? Podla toho co pises. Ved tomu sa neda zabranit, pokial si to clovek da do batohu? Kazdopadne je to pekne trapne, ked to tak funguje! To by sa uz oplatilo ist niekam inam, ako do Tatralandie... a asi aj uroven by bola troska ina...hmm

luckaaaaaaaa

My sme boli tento víkend v Tatralandii... Musím povedať, že mne sa tam vôbec nepáčilo. Tobogány sô slabé, len také pomalé šmikľavky, max. dva lepšie. Do môjho priateľa v strede tobogánu nabúral druhý chlapík, ževraj mal zelenú... Takže ani bezpečnostné opatrenia niesú bohvieaké. Na tobogáni som si odrela aj bok a zodrala lakeť. Jeden deň nám pršalo, vo vnútri to bola hrôza - veľa ľudí, sparno, vlhko, na odpadnutie. Ja by som do Tatralandie už nešla... A vôbec do žiadneho aquaparku. Začínam mať voči nim averziu... Ale každého pohľad na aquaparky môpže byť iný.

Keď som si však spočítala, že za ubytovanie mimo objektu sme dali 15€/noc, vstup v lete bude tak 20 - 25€, musíš jesť, čo je v aquaparku dosť drahé, vynásobíš to krát 10 dní, koľko trvá dovolenka, výjde mi super dovolenka all inclusive pri mori:) a to je iný luxus oproti slovenskému aquaparku.

Janulik33

krtko-lampa,
no ty si ale mudry. To komu takto pises?!
Ja bezpecnostne predpisy dodrziavam a nemam s tym problem.
Pytala som sa tu len na skusenosti s Tatraladiou ci ma niekto tiez zle ako ti kolegovia, co mi o nich rozpravali.
Inak vstupne je tam drahe jak hovado. Beriem, ze ich to dost stalo, kym to vybudovali ale ked uz tolko za to pytaju, tak by aspon kvalita mohla cene zodpovedat.
Bola som tam a viem ake to je. Mne sa pacilo a bola som spokojna, no ked som uvazovala nad tym, co mi rozpravali kolegovia, tak som si spomenula, ze fakt v niektorych toboganoch (hlavne na tych, kde bola vysoka obtiaznost) neboli podlozky, kt. by sa tam mali pouzit a pokial ide o tie spoje, tak by to tam mali opatrit tak, aby to bolo na urovni.
Nezaujima ma, ze inde na svete je to podobne.

ščump

cele aquaparky ako aj tatralandia su len zdrojov chorob a nakazi , ked sme isli s rodinou , ze ho navstiveme uz za plotom sme sa otocili , vsade hlava na hlave , no otras ....sama choroba

krtko-lampa

Ak dodrziavas bezpecnostne pokyny, na tobogany, kde su zle spravene spoje sa chodi iba s podlozkami takze ti ziadne znamienka neodtrhne ... a na narocnych toboganoch mas ruky za hlavou lakte dopredu a skryzene nohy tak sa ti nic nestane a mozes ist na vsetky tobogany ... ked neposluchas tabule tak sa nediv ...

inac, to je este nic oproti zlomeninam :), ale to sa vsade deje to je normalne ... riziko je sucast zivota ak si si nevsimol ;) ... to sa stava na kazdom kupalisku, na vode a podobne. Ak sa ti to nepaci tak sed doma :)

Janulik33

Tiez si myslim, ze treba zvazit svoje schopnosti a nepustat sa bezhlavo do kazdeho, co sa nuka. Ak by som mala na chrbte problematicke znamienka, radsej by som si vybrala len tobogany s nafukovackami.
No na druhej strane, ked spominam ako sme tam boli pre rokom tak:
Tobogany, co boli vo vnutri vo vezi, tak z nich sa dopadalo do malej vody (cca po kolena). Stalo sa mi, ze ked som dopadla, citila som patami a zadkom dno a nebolo to zrovna prijemne.
Ale celkovy dojem bol v poho

Deee

Tatralandia je v pohode ako vsetky slovenske aquaparky, aj v aquacity si mozes doskriabat chrbat ci znicit plavky, ja som si rozthla plavky v Taliansku na tobogane, myslim si vsak, ze nie je tajomstvom, ze na tobogany sa nove plavky neberu, taktiez nie je tajomstvo, ze treba dodrziavat bezpecnostne pokyny, tiez som si nevsimla, ze by niekoho hodilo mimo bazena, zbytocna panika moj nazor, je tam ozaj velka ponuka smykaciek, kazdy si musi zvazit, na co ma odvahu

Janulik33

Ked som to pocula, dost ma to prekvapilo. Nam sa nic take nestalo.
Ale zas, neskusali sme vsetky tobogany. Nemame radi take nebezpecne, s vysokym stupnom obtiaznosti.