trvá to u mňa celé už takmer 2,5 roka. Mám 42 rokov a bola som vždy veľmi zdravý človek, ale myslela som asi, že zdravie mám doživotne a keďže som podnikateľ na SK, tak stres mám na dennom poriadku. Začalo to ulceróznou kolitídou, ktorú som za pomoci Tvoji rád RNG viac menej vyliečila, prešla som silnou anémiou, ale črevo za pomoci probiotík, colostra, kyselin a všetkých možných ďalších prípravkov sa mi podarilo vyliečiť. Pri anémii som mala hemoglobín na 48..teraz už je to chvala bohu na 128. Medzi tým mi ale vypadali všetky vlasy a celé ochlpenie. Absolvovala som aj protiparazitnú kúru aj si celý čas zvyšujem virálnu imunitu, ale vlasy mi stále nerastú a posledný mesiac mám podráždený pankreas a ževraj aj dvanástornik a hrozne to bolí, napriek tomu, že stále som brala betain hcl aj tráviace kyseliny. Som zúfalá hlavne z tých vlasov, poraďte čo vlastne ďalej, ďakujem
Podrazdeny pankreas, dvanastornik, vypadavanie vlasov
Dobrý večer. Už niekoľko mesiacov trpím bolesťami brucha. Mám za sebou niekoľko vyšetrení - ultrazvuk, CT brucha , irigografiu -špeciálne CT vyšetrenie čriev,vyšetrenie pečene, amylázy na pankreas. Všetky výsledky sú v norme. Helikobaktér- vylučený.
Ja však trpím bolesťami naďalej. V črevách ma pichá, po jedle mám tlaky po oboch stranách v oblasti medzi pupkom a žalúdkom.
Začala som užívať probiotika a piť čaj / zmes nechtík, repík, horec, púpava/. Nepijem alkohol, nefajčím a vylučila som vyprážané jedlá.
Moji priatelia hovoria, že to bude STRES a tak sa teraz snažím nájsť odpoveď ako s tým bojovať.
Príjmem každú radu. Vopred ďakujem.
Na vlasy je dobre brat doplnky jodu, selenu, zinku, vitaminy B5 a B-7.
Na travenie tukov je enzym lipaza, nachadza sa napr v pancreatine, co ti odporucam brat aspon 4 gramy ekvivalent s kazdym vacsim mastnym jedlom
na vypadane vlasy pomaha-aspon mne pomohlo Cystiphane daju sa kupit v kadernictvach so znackou Wella
Dobry den,mna asi od polky marca picha brucho. Zhruba po mesiaci mi zistili podrazdeny pankreas.AMS-U som mala 10,83. Hoci nemam v obluve vysmazane,mastne jedla, obmedzila som tuky (jedla som nizkotucne jogurty atd), ale o nejake 3 tyzdne som mala vyssie=11,16. Stale jem tuky len obmedzene, ale sem tam sa mi stane ,ze zjem nieco mastnejsie(napr rizoto). Brucho ma stale sem tam picha, niekedy aj ruky a nohy-zda sa mi, ze ked zjem sladke. Treba dodrziavat pankreaticku dietu prisne? Bola som aj na gastro,robili mi biopsiu, sono brucha, stitnej zlazy,obliciek, pecene....vsetko mam v poriadku. Na gastre sa so mnou v podstate Dr uz "nebavi", lebo tie amylazy nemam vysoke a vsetko mam v poriadku......Tak len ze nemam jest tuky. Ale neviem, do akej miery to treba dodrziavat.Zda sa mi, ze asi prisne, ale ked nemam amylazy vysoke, tak mi je to velakrat aj tazke dodrziavat, hoci som schudla uz 5kg. vie mi prosim niekto poradit? Ma niekto s tym skusenosti?
tak to je uzasne, uz po troch ranach so sodou bikarbonu prestal pankreas boliet...tak toto som v Tvojich prispevkoch RNG predtym nepostrehla a nepochopila celkom ako to funguje, uz mi je to jasne. Poprosim este nieco na tie moje vlasy....nejaky zazracny recept, vopred dakujem
Inac na rychlu pomoc, ked sa prepocitas a zjes a vypijes privela a nedas si dost doplnkov kyseliny a dostasnes bolesti zaludka z kvasenia a hnitia ja osobne pouzivam glg striebornej vody, ktora znici na cas v zaludku vsetky mikroby , pripadne to zopakujem o dve hodiny a potom jedlo takto sterilizovane a ciastocne natravene prejde do criev, kde mam zdravu probioticku floru, ktora pomoze travit a nedovoli sa rozmnozovaniu skodlivych mikrobov. To je ako "zachranny pas" ked neodhadnem alebo zabudnem brat kyselinovy doplnok a prilis si rozriedim velkym jedlom a napojami kyseliny.
Inac ked jes silne bielkovinne jedla, da sa nepit napoje a nejest polievky aspon 2 hodiny, aby boli kyseliny co najkoncentrovanejsie a natravili to maso bez moznosti mikrobov sa rozmnozit a ked sa neskor napijes alebo zjes polievku, posunie ti to uz natravene do criev bez premnozenia mikrobov v malokyslom zaludku.
Nuz ale ja nie som tak disciplinovamny a casto spravim to najhorsie, tj zjem najprv polievku(rozriedenie kyselin) potom si dasm silne bielkovinne=tazke_jedlo, potom na to navrch zoberiem nieco sladke(vyborne na kvasne procesy v nekyslom zaludku) a potom zjemnejake surove ovocie a zeleninu(salat ma na velkych listoch hromady mikrobov , cim sa postaram o to aby sa mi do malokysleho zaludka dostali vsetky "potrebne" kvasne a hmnilobne kultury no a potom samozrejme bez doplnku kyselin trpim, hahaha , az na to, ze niekedy to nie je smiesne, krce v zaludku a pod.Na stastie je tu este stale zachgrana, koloidna strieborna voda. Clovek nemusi trpet, ked vcas kona.
Omluvam sa za preklepy, dnes mam akosi klave prsty a ponahlam sa
To nie je ziadny zacarovany kruh, niecim poskodene(najskor "zaludocna chripka") parietaslne bunky stiepia sol na roznake mnozstvo kyseliny , ktora ide do zaludka a a sody bikarbony, ktoru daju do krvi a vyluci sa v pankrease na neutralizaciu kyseliny zo zaludka v dvanastorniku, aby dalej potrasva isla cez creva neutralna alebo dokonca jemne alkalicka. Takze pri poruche potrebujes oboje a kedze sa ti alkalie nedaju davat do krvi, tak ich musis brat v inom case, ako kyseliny
Samozrejme ze pankreatine ti pomoze travit, ale ti nenahradi kyseliny v zaludku, tj v zaludku budes mat kvasenie a hnitie a cez zaludok sa ti do tela bez zabitia kyselinou dostanu vsetky mikroby, ktore mas na roznych , najma surovych jedlach.
Mpozno na mensie jedla sa ti este vylucuje distatokm kyseliny, ale pri vacsich, ked sa kyselina prilis rozriedi mas problem bez doplnku.
Ja by som ti doporučila skôr šetriacu dietu, malé dávky jedla častejšie, vylúčiť minimálne tú sódu (tá sa má užívať len občas, keď máš veľa kyselín, nie pravidelne). Čo sa týka regenerácie organizmu, potrebuješ skôr doplniť stopové prvky, tieto sa hlavne pri tráviacich problémoch vyčerpajú. Na to doporučujem prípravok Hippokratin, obsahuje všetky stopové aj ultrastopové prvky a je vynikajúci na regeneráciu organizmu a tiež na zvýšenie imunity.
RNG poprosím Ta ešte o radu ako sa teda dostať do normálu, lebo už mi to príde ako začarovaný kruh. Keď si teda ráno dám sódu bikarbónu s pol litrom teplej vody a o 1,5 hodinu budem až jest, mam si dať s jedlom tráviace enzýmy?, ale aj tam je myslím malá dávka betainu hcl. Lekár mi predpísal pangrol 20000 - pankreatin (amylaza, proteaza,lipaza)alebo by pomohla nejaka dieta?
Co si myslis o tych mojich vlasoch? Je to nasledok tej silnej anemie a celkoveho nedostatku vsetkeho v tele?
Velmi pravdepodobne. Telo ma dostavat taku potravu a doplnky, aby sa mohlo udrzovat mierne alkalicke.Kysle podporuje rozne zapalove reakcie, osteoporozu a vseliake ine problemy.