trvá to u mňa celé už takmer 2,5 roka. Mám 42 rokov a bola som vždy veľmi zdravý človek, ale myslela som asi, že zdravie mám doživotne a keďže som podnikateľ na SK, tak stres mám na dennom poriadku. Začalo to ulceróznou kolitídou, ktorú som za pomoci Tvoji rád RNG viac menej vyliečila, prešla som silnou anémiou, ale črevo za pomoci probiotík, colostra, kyselin a všetkých možných ďalších prípravkov sa mi podarilo vyliečiť. Pri anémii som mala hemoglobín na 48..teraz už je to chvala bohu na 128. Medzi tým mi ale vypadali všetky vlasy a celé ochlpenie. Absolvovala som aj protiparazitnú kúru aj si celý čas zvyšujem virálnu imunitu, ale vlasy mi stále nerastú a posledný mesiac mám podráždený pankreas a ževraj aj dvanástornik a hrozne to bolí, napriek tomu, že stále som brala betain hcl aj tráviace kyseliny. Som zúfalá hlavne z tých vlasov, poraďte čo vlastne ďalej, ďakujem
Podrazdeny pankreas, dvanastornik, vypadavanie vlasov
znamena to teda, ze som si sama tym, ze som nedodrzala rovnovahu podrazdila pankreas a dvanastornik?
Aby som nezabudol, hojivy ucinok a ochrana criev je aj z probiotik, ber dobre a silne probiotika dlhodobo. Tiez prebiotika a zaroven absorbenty, ako mikrovlakniny(psylium, pektiny, arabinogalaktany)
Pripadne ked mas zapal v crevach, su tu curcuminoidy, silne protizapalove, davka 3x 1500 mg , tiez dumbier, boswelin a rozne enzymi. Crevnu floru naprava aj Triphala, co je zaroven cistiaca aj hojiva.
Nuz ked beries zdroje kyselin, musis brat aj alkalizujuce latky, inac si prekyslis creva. !.4 az 1/2 lyzicky KHCO3 na prazdny zaludok rano s pol teplej litrom vody/caju zaroven alkalizuju aj precistia telo. Jest az 1.5 hodiny neskor, aby sa mali casu v zaludku nazbierat kyseliny.
Kysle prostredie v dvanastorniku je nezdrave, drazdiacew, preto tam pancreas dava zasady, ktore vytvoril pri stiepeni soli na kyselinu a sodu bikarbonu. Ked mas ale malo kyselin, mas samozrejme aj malo zasad, takze ked si pridavas kyseliny na travenie, v inom case si musis pridavat aj zasady/alkalie na balanc.
Travenie potrebuje nielen kyseliny, ale aj enzymi, ktore sa ciastocne vytrvaraju uz v ustachm dalsie v pankrease a najviac v crevnych stenach. Kedze si mala tieto poskodene, zrejme nemas dost enzymov a teda z toho aj oslabene travenie a absorbciu zivin. Pouzivaj s jedlom traviace enzymi , pripadne niektore doplnky aspon docasne, najma superjedla(chlorella, spirulina, mlade travy,chia/salba...)
Aloe vera a DGL urychlia hojenie a regeneraciu criev.