Na strednej škole som štyri roky zaľúbený do spolužiačky, o čom ona ani nikto iný doteraz nevie. Aspoň dúfam, keďže ľudia môžu byť niekedy viac všímavý, ako by si človek želal. Ale k veci. Už dva roky chodím na vysokú a stále na ňu akosi neviem zabudnúť. Už som si pár krát myslel, že je to už za mnou, ale vždy sa to akosi vráti. Zvykne sa mi o nej snívať, alebo ma niekedy len tak ovládne predstava, že je práve pri mne a keď precitnem, skoro ma až strasie. Mám z toho celého divný pocit, naozaj by som na ňu chcel zabudnúť. Praďte mi prosím ako na to.
Nikdy som nemal vzťah s dievčaťom, ani náznak a tiež nemám žiadnych priateľov. Moja existencia si ani nezasluhuje, aby bola označovaná ako ľudský život. Problém je, že môj stav je taký, že niektoré príčiny môjho stavu sú vlastne jeho dôsledkami a naopak. Preto nie som schopný vymaniť sa z toho začarovaného kruhu.
Preto sa obávam, že vaše prípadné rady, hoci budú asi dobré, nebudú mi nič platné. Tak či onak, možno som sa len potreboval vypísať.
Neviem na ňu zabudnúť
S tými rodičmi som to asi prehnal. Nebolo to pekné, najmä ten štýl akým som to písal. Že sa rád ľutujem, je pravda. Ale čo mám iné robiť, keď na svete nemám nič len pocit vlastného nešťastia (aha aj teraz sa ľutujem). Proste aby som sa z toho nezbláznil (ešte viac), musel som si na to zvyknúť a najlepšie sa to robí asi tak, že sa prijmem k tomu, aby sa mi to páčilo. Problém je, že sa niekedy predávkujem a vtedy to býva dosť zlé. Myslím tým to, že vtedy sa mi moja situácia začína nepáčiť viac, ako mi je príjemné. Potom tu píšem, aby som mal azda pocit, že niekomu môže na mojich problémoch záležať, alebo tak nejak.
Taktiež mi mnohí napísali, že som len lenivý a keby som chcel, mohol by som to zmeniť. Tento názor považujem z vašej strany za celkom oprávnený, ale nie je vždy všetko také jednoduché, ako sa môže zdať. Vy si to snáď predstavujete tak, že raz ráno vstanem a poviem si: "Aký nádherný deň. Čo tak vstať a začať spoznávať tento úžasný svet plný skvelých ľudí." Lenže takéto niečo mi asi nehrozí.
No viete, lenivosť... Ono je to skôr znechutenie z toho, že by som musel vyvinúť neprimerané úsilie na to, aby som dosiahol to, čo majú ostatní, ako sa hovorí, zadarmo. Bežné veci, ktoré sú pre iných banalitou, sú pre mňa často neprekonateľnou bariérou. Nezvládam celkom obyčajné činnosti snáď s výnimkou tých, bez ktorých sa ani teoreticky nedá fyzicky žiť.
A potom vraj nemám trpieť pocitom menejcennosti, keď vidím že veci, ktoré sú pre mňa nepredstaviteľne ťažké, s ľahkosťou zvláda aj posledný vagabund s neukončenou 6tou triedou ľudovej školy. Toto je potom zdroj ďalších mojich retardácií v oblasti medziľudských vzťahov, keď mám o sebe predstavu, že nie som schopný byť nikomu rovnocenným partnerom v akomkoľvek type vzťahu medzi dvomi a viac ľuďmi. A v tomto prípade sa obávam, že to nie je len moja mylná domnienka, ale ako už prax mnohokrát stihla ukázať, to tak naozaj aj je.
No skrátka, mne už niet žiadnej pomoci (aha zas to robím). Slová "nedá sa" nevyjadrujú len výborný spôsob formulácie nejakej výhovorky, ale zrejme majú základ aj v čomsi skutočnejšom.
no a teraz k veci :D myslim si, ze to ze na nu stale myslis mozno ani nie je dokaz toho ze ju stale milujes ale skor dokaz toho, ze nemas na co ine mysliet/na koho ineho mysliet. ja som tiez myslela na byvaleho mnoho casu po tom co sme sa rozisli, aj ked som ho nemilovala, ale jednoducho preto, lebo nebol nikto iny a tak sa moje srdce utiekalo k myslienke na niekoho koho som mala kedysi rada. to, ze sa ti o nej sniva skor svedci to, ze na nu postupne zabudas (ak mi neveris odporucam nastudovat si nieco o snoch, ale skor z hladiska psychologie/neurologie, ziadny Freud ani snare)
to som zase ja. chcem len este povedat co som si spomenula ked som si odsadla od pocitaca ze idem sa konecne ucit.
vyzeras ze si inteligentny chalan co sa vie vyjadrovat tak nechapem preco nezurocis svoje schopnosti a nevyuzijes ich aby si dostal tu babu. a ze muz je od prirody lovec :D (ked to nejde tak to nejde ale nikde si explicitne nespomenul ze by ta odmietla alebo nechcela)
heh ja som bol tak zamilovany asi 4 roky to bol ftedy problem ze som ju vidaval kazdy den ... ona to vedela a bolo jej to jedno no a teraz by som o nu ani neoprel bicykel :-D ... najvecsia hovadina nechapem ze som bol taky sprosty... bola pekna ale tupa a nudna inaq sranda ze ako nahle som na nu zabudol presli tak styri mesiace kym som sa nedal dokopy s inou :)
s toho co tu fesak pise sa mi zda ze jemu to uplne vyhovuje a nexce proste v zivote bojovat aby sa mal lepsie... ale sa len stazovat... ja som bol ftedy tiez taky...
podla mna nie je tvoj problem ONA alebo to, ze na nu nevies zabudnut, ale skor tvoj celkovy pohlad na svet. nehovorim, ze vsetci musia byt najvacsi optimisti, zboznovat sa, atd. (ja tiez taka nie som a obcas sa neznasam), ale tvoj problem je podla mna to, ze si lenivy.
si lenivy zmenit svoj zivot k lepsiemu. takto ti je asi dobre alebo sa rad lutujes alebo sa radsej nepokusas o nic lepsie keby to nahodou nevyslo lebo by si bol este viac zdeprimovany. tymto ta nechcem urazit, len sa snazim opisat ako to vidim podla toho co si tu napisal. neviem aky mas ciel v zivote a co ho naplna (kazdy clovek podla mna musi mat nieco za cim si ide a preco robi vsetko to co robi), ale vyzera to ako keby si len cakal na brzku smrt. vyhovaras sa na to, ze to tvoji rodicia, tak ja ti poviem, ze moji rodicia odo mna pozadovali minimalne 5x tolko ako rodicia mojich spoluziakov spoluziacok, hadali sa, mali sme doma peklo, ALE teraz sa kvoli tomu, ze ma cely zivot konstantne nevychvalovali nenavidiet? ved predsa hodnota cloveka sa neodvija od toho, co si o nom myslia ostatni a ci ho chvalia. preboha :D
okrem toho KED UZ SI RAZ TU PRECO TO NEVYUZIT, ked uz teda cakas tu brzku smrt. jednoducho mas tu obmedzeny kratky cas (neviem kolko mas rokov tipujem okolo 20), mozes zomriet o 60 aj o 5 rokov, tak lepsie ako sa tu trapit si aspon uzivaj rob to co ti je prijemne (samozrejme v ramci zakona :DDD) a smeruj svoj zivot k tomu, aby si sam pre seba zil a plnil si svoje predstavy.
okrem toho ked uz ti je to vsetko jedno nechapem preco jej aspon neskusis napisat. ak to neurobis tak a) uz s nou nikdy nemas sancu nic mat, ak to urobis tak plati bud a) alebo b) budete v kontakte a mozno vznikne laska. ved aj keby sa ti stala daka hanba, ved vravis ze nemas socialne kontakty ani sa ti nema kto smiat :)
snad som ta tymto textom neurazila, ale nedalo mi nereagovat, lebo tiez som mala obdobia rezignacie v mojom zivote a myslim si ze je to to najhorsie co sam sebe mozes urobit. ved to je zbabele.
Adresát nie je recipient? Myslel som seba, ospravedlňujem sa za nedorozumenie.
Veď ja viem, že chcem byť sám, netvrdil som, že nechcem, chcem len zabudnúť, s čím mi asi nič veľmi nepomôže. Ako som už povedal, téma je už pre mňa uzavretá.
Kto si dovolil sa vyjadriť, ž etu chodia len ľudia s poruchami?? :DDDD Za uši vyťahááám :P
btw.: ako mozes tvrdit ze rady su rozumne ale o adresatovi sa to povedat neda ? poznas snad vsetkych adresatov tychto prispevkov osobne ? ci si myslis ze na toto forum a do tejto sekcie chodia len ludia ktory maju nejake poruchy ? :D
Booože mať tak vaš starosti a prezidentov plat, to by bolo :D
haha mne este aj teraz povedia ked spravim skusku na napr. C tak ma zdrbu ze preco som to nedal na lepsie. ked spravim na A tak mi povedia ze dobre dobre len makaj dalsie predmety este mas ! :D ja si to nejak nepripustam, tie taraniny ved co snazim sa jak viem. nepotrebujem pochvalu od druhych zato ze sa mi nieco podarilo, mam z toho vlastnu radost :)
ale si strasne cudny, ako ta moze mat rad niekto iny ked sa nemas rad ani ty sam ?
skus si mrknut dokument The Secret, alebo si kup knihu ;) mozno to zmeni tvoje debilne zmyslanie, tvoj postoj a snad aj tvoj zivot k lepsiemu ;)
a este mrkni co tu pises, nemas kamosov preto lebo ani ziadnych nechces. keby si chcel tak sa spravas inac. skus si predstavit sameho seba ako ta vnimaju iny... alebo ty keby si mal kopu kamosov, svoju stalu partiu, a frajerku, chcel by si mat za kamosa pesimistu ktory sa neznasa a pod. ? isto nie. ;)