viete niekto o tom niečo? diagnostikovali mi to, a bolí ma strašne chrbtica, a že lieky mi nepomôžu, a ja neviem čo mam robiť
Polytopný vertebrogénny algický syndróm
Je to zdeformovaná chrbtica na určitých miestach,,cvičenie len zľahka,krcna a hrudna chrbtica korene nervov poškodené,kanáliky a obratle zničené,len či dajú invalid dochodok
Je to zdeformovaná chrbtica na určitých miestach,,cvičenie len zľahka,krcna a hrudna chrbtica korene nervov poškodené,kanáliky a obratle zničené,len či dajú invalid dochodok
No hej mam to vrodené, ja tiež tomu nechápem, že sa to ukázalo až teraz, jediné čo mi mohla doktorka poradiť, je cvičenie, plávanie, posilovanie na chrbticu, žiadne lieky nie, vyliečiť sa to nedá, operovať tiež nie.. jedine cvičiť.. a po 30 - tke začnú ešte väčšie bolesti.. takže ked vidím takýto život moc sa mi nechce do toho nejako. A to mám ešte vyrostky a krivú chrbticu, naozaj ma strašne bolí s toho aj hrudník
No tak pricina je skutocne v samotnej chrbtici. Ake kolvek abnormalne zakrivenie chrbtice, ci uz vrodene alebo ziskane vedie k nerovnomernemu zatazovaniu chrbtice a svalstva a teda nerovnomernemu opotrebovavaniu struktur chrbtice, co sa v u nrcitom momente prejavi bolestou.POtrebujes dobreho fyzioterapeuta, co ti poradi ako spravne cvicit, aby si poslinila a na druhej strane uvolnila chrbtove svalstvo
Mám 22 rokov. Bolest trvá 3 mesiace v kuse. Na RTG som bola a zistili mi, vrodenú chybu, takže bude to s toho. Mám krivú chrbticu, mám nejaké vyrostky a mám spina bifida.
Je to taka velmi vseobecna diagnoza, po slovensky to znamena bolesti chrbtice. Polytopný znamená, ze je to na viacerych miestach a vertebrogenny, ze sa predpoklada, ze pricinou bolesti su nejake zmeny na chrbtici. Na to aby ti niekto mohol poradit a pritom ti neublizil o tvojich bolestiach nic nevieme. Trvaju uz dlhsie, ci vznikli nahle? Postupne sa zhorsueju, alebo raz je lepsie raz horsie? Bolesti sa zvyraznia v sede, alebo v stoji alebo v leze? mas ulavovu polohu? Namahas pri praci chrbticu? Kolko mas rokov? atd. Okrem toho - bol urobeny RTG chrbtice? Nieco sa zistilo? Ake lieky uzivas? Ako casto - pravidlene c podla potreby?Ako vidis skutocne nic o tebe nevieme a tak,ten kto je kriticky ti bez informacii radit nebude