zmena zivota

Príspevok v téme: zmena zivota
Niveleta

depresie, nechut, beznadej, monotonnost, nuda, zufalstvo, nenavist, samota, nezaujem, bez zalub, neustale pritomna minulost, ... . V 22r.
staci si povedat dost?a zmenit to?stane sa tak vela? vysoka ma nebavi, priam je mi z nej uzko, tak ju ukoncim po 2 rokoch...a co?tyrat sa len preto aby bol titul, aby bola poistka, aby bola dobra praca aby to aby hento. zahlasim sa na inu, nieco k comu mam blizko, mozno jazyky, mozno umenie... nebude ma to tiez naplnat?tiez odidem. zivot je kratky aby som mrhala prilezitostami a nehladala to ,,pre mna,,... praca stereotyp, ubijac mozgovych buniek, nepotrebna suciastka v sufliku inych...peniaze sli vsetky na skolu, neostalo ani na topanky.kedysi som citala, historia ma fascinovala, kreslila som, sportovala, vedela sa nadchnut, hudbu som milovala, mala rada humor, mala napady, aj rada manualne pracovala... rozmyslam kedy ma to vsetko preslo... co som urobila zle.co nevyslo.
zmenili ste niekedy razom zivotny styl?

smajliQa

a preco by mal byt titul nutnost?? ja ho nemam.. a som horsia,???

nie som.. vela ludi ho nema a nepotrebuje, a zije si dobre. treba len chciet sa mat dobre, a clovek ked pre to nieco urobi tak sa dobre mat bude...

kolko ludi s titulom je nezamestnanych. alebo poznam takych co maju skolu a su tupí jak baganec...

opytam sa ta,, mas nejakych kamaratov,???

789s7ad89as

Zmena je vzdy len dobra,ale zasa treba porozmyslat, radsej vydrzim 4 roky ubijania ako 40 rokov hrozy. Proste potrebujes sa nehat inspirovat, potrebujes znovu najst svoju zivotnu energiu, spat najst ten zdroj blahodarneho stastia,ale musis aj mysliet na buducnost a zodpovednost, proste musis vytvorit kompromis medzi stastim a povinostou, vtedy budes stastna. Napr. ostanes na vysokej, ziskas titul,ale medzitym sa budes zabavat, robit konicky, zaluby, proste treba vyvazit vahy zivota.

Niveleta

dakujem za nazory...k tej skole, nejde o to len ze ma nebavi ale ja tomu ani nerozumiem...na skusku sa nabiflim a dva dni na to neviem fakt nic. proste akonahle to nepouzivam tak neviem. zle je aj to ze ako denny student som si aspon naivne myslela, ze tie veci asi treba ked sa ich ucime...teraz na externom studujem s ludmi z oboru a 99% vravi ze tie veci v zivote ani nepoculi a zvacsa sa nedaju ani vyuzit.
myslim ze je to na viacerych skolach ale to je jedno. keby mam aspon maly vztah k tomu. sla som tam s tym, ze skola bude nutnost v buducnosti a vydrzim niako. nejde to. kazda hodina co sedim mi pride ako vecnost. viem ze gympel a kreslenie je fakt na nic... nemam gympel ale odbornu skolu, takze ake take zrucnosti mam, strojopis, pc, jazyky, korespondencia, z prace sa trocha vyznam do fakturacie, bankovnictva, administrativy, komunikacia s ludmi... tak hadam neostanem s holymi rukami.ale vdaka za rady, ja viem ze titul je nutnost...
a ako by ste riesili keby vas vsetko prestane bavit?zaluby, priatelia, rodina.

beskyd

zaujimave, ale hej, zmenil som sa radikalne aj dvakrat za zivot myslim. ale na tvojom mieste by som si asi polozil otazku ci by sa tvoje vnutorne rozpolozenie zlepsilo keby si tu skolu do ktorej si tolko investovala nechala tak 2 roky pred koncom:) ta praca a schopnost zarobit si na seba je klucova vec v zivote, ak ostanes s dakym gymplom a zalubou v kresleni tak sa s tebou tato spolocnost velmi maznat nebude zrejme

md a

ako vravieval môj ex: si to nepripúšťaj, nie? Nebaví ťa škola a zistila si to až po dvoch rokoch, tak teraz svoj pocit zúfalstva umocňuješ ešte ďalšími menšími problémami a keď to dáš všetko dokopy, vyjde ti z toho že život je vlastne otrava. Ber to ako výzvu a ponauč sa zo svojich chýb v minulosti. Pred tým než zmeníš školu, poriadne si premysli čo chceš študovať. A hlavne objav svoj talent, rozmýšlaj v čom si dobrá a v čom zas nie. A vyber si školu v ktorej môžeš ten talent využiť. A tiež ber pozitívne tie dva roky na nesprávnej škole: naučila si sa tam niečo nové a to ti nikto nikdy nevezme, už vieš ako to na výške chodí, takže to pre teba nebude nové, nadviazala si tam známosti, poznáš kopu nových ludí. Čo sa týka peňazí, tie si zarobíš lahko. Práca nie je stereotyp, v budúcnosti budeš robiť niečo čo ťa fakt baví. Kým vyštuduješ, budeš robiť niečo trochu viac otravné, ale bude to pre teba o to jednoduchšie keď vieš že je to len dočasne.