depresie, nechut, beznadej, monotonnost, nuda, zufalstvo, nenavist, samota, nezaujem, bez zalub, neustale pritomna minulost, ... . V 22r.
staci si povedat dost?a zmenit to?stane sa tak vela? vysoka ma nebavi, priam je mi z nej uzko, tak ju ukoncim po 2 rokoch...a co?tyrat sa len preto aby bol titul, aby bola poistka, aby bola dobra praca aby to aby hento. zahlasim sa na inu, nieco k comu mam blizko, mozno jazyky, mozno umenie... nebude ma to tiez naplnat?tiez odidem. zivot je kratky aby som mrhala prilezitostami a nehladala to ,,pre mna,,... praca stereotyp, ubijac mozgovych buniek, nepotrebna suciastka v sufliku inych...peniaze sli vsetky na skolu, neostalo ani na topanky.kedysi som citala, historia ma fascinovala, kreslila som, sportovala, vedela sa nadchnut, hudbu som milovala, mala rada humor, mala napady, aj rada manualne pracovala... rozmyslam kedy ma to vsetko preslo... co som urobila zle.co nevyslo.
zmenili ste niekedy razom zivotny styl?
zmena zivota
pozrite, ja viem ze by som mala to skolu urobit, ja viem ze tych par rokov vydrzat ale ja uz proste nevladzem. mam vycicanu celu dusu.
SmajliQa:nemam. O vsetkych som prisla. zacalo mi na nich vsetko vadit. ostala som uzkoprsa, striktna, nevrla, nepokojna.nedokazem sa uvolnit.ked si vezmem volno nepomaha. chvilu fajn, potom zase zle...nemyslim to tak ze bez titulu sa nenadychnes, ale bude ho mat za chvilu kazdy.
rodič:vedia. radia vydrzat. viac to niak nerozpitvavame lebo ,,som uz dospela,, a je to ,,na mne,,.
lost:podobne, tiez sa mi uz vsetko sype na hlavu.preco je titul nutnost... cely zivot to pocuvam od rodiny.su bez titulu a vidia ako zarabaju (zvacsa) titulovani. a mame 2 ing v rodine a ti naozaj zarabaju vela a ,,maju sa dobre.,, vacsina znamych je na vysokej tak o par rokov to bude akoby si nemal maturitu.viem ze je to hlupost ale myslim ze to tak bude. najoblubenejsia pesnicka... nemam, kazdu chvilu nieco ine. raz vsetky z la traviaty, raz akusticke verzie od Lady Gaga, potom landa, potom lucie bila s arakainom, potom arch enemy, potom xyz...ale teraz od depeche modu in your room /live z devotional tour/.preco?niaka psychologicka suvislost s tym co pocuvam?
dnes idem na skusku... netusim ani o com je ten predmet. citam citam a neviem to ani zopakovat.
Este jedna vec,k tej skole a titulu.Ja tiez nesuhlasim s tym,ze titul MUSI byt.Titul musis chciet len a len ty.Ja som takisto studovala "nasilu",pretoze rodicia chceli.Po 2 rokoch som zo skoly odisla,nebavilo ma to,bola to strata casu pre mna ako samotnu ja som to tak citila.Pracujem 3 roky a az teraz idem do skoly,opat.Pretoze to tak JA chcem,JA som si vybrala kam chcem ist a JA viem,comu sa budem venovat.
Zmena je len a len na Tebe.Nikto sa za teba nezmeni a nikto za teba zmenu v nicom neurobi.Ty musis chciet,naozaj chciet a dokazes zmenit svoj zivot.Nepripustaj si k sebe zle myslienky,zlych ludi,ludi,ktory z teba vysavaju energiu.A ked taky clovek pride,posli ho rovno vies kam.Aj myslienky,to je to iste.Odhanaj to,ako sa len da a pripustaj si len tie veci,ktore ti stoji za to riesit.
Prestali ta bavit zaluby?To si len namyslas.Zastav sa nachvilku,porozpravaj sa len sama so sebou a sama zistis,kde je pricina tvojich problemov.
Niveleta
asi to idem spravit a asi dost radikalne... drzim si palce... a to mam o desat rokov viac ako ty
"a ako by ste riesili keby vas vsetko prestane bavit?zaluby, priatelia, rodina."
1. opytal by som sa sam seba preco ma prestali bavit zaluby, avsak predtym by som si napisal dovody preco ma zacali zaujimav tie zaluby.
2. hladal by som nove zaluby
3. opytal by som sa ako je mozne ze to doslo tak daleko, ze sa priatelstva rozpadli, znova by som zobral pero a papier - napisal preco sme sa stali priatelmi v prvom rade
4. pozrel by som sa na kalendar a opytal by som sa kedy som naposledy videl clena X z rodiny Y. Snazil by som sa zistit dovod preco sme sa odcudzili a napokoj, pero a papier...
5. prestane ma bavit skola? ehm.. tu je viac moznosti, zalezi na tom ako velmi ta prestal bavit zivot.
Podla mna to ide zmenit, ale zo dna na den, nie som si isty...
ja som tiez dost zmenil svoj zivot, nechcem to pisat esej, avsak bolo to take ze sa to na seba sypalo a sypalo az som zistil ze som kapanek "iny" clovek.
tak neviem ci sa len prebudilo moje realne vnutro, alebo som sa naozaj zmenil, to asi nikdy nezistim.
___ ale hovori sa ze pred problemom netreba utekat, ale treba s nim bojovat.
teraz ti 100 ludi povie viac ako 50 sposobov ako tne problem vyriesit, mozno tak 25 z nich bude spravnych :) cize sposobov je vela...
~~~~~~
ok a teraz s rezervou:
"ja viem ze titul je nutnost..."
a odkial to vies ?
Nepíšeš, prečo ťa odrazu všetko prestalo baviť, vedia o tom tvoji rodičia? Že ťa nebaví štúdium? Mňa ako rodiča by veľmi zaujímalo, čo je vo veci.
treba najst sam seba a robit fakt to co ta bavi, aj za cenu ze nezarobis tolko vela - luxus je nanic, ak si nestastny, pre zivot ti staci malo, hlavne treba vediet sa obracat v zivote. ak vies, co ta bavi a naplna, venuj sa tomu, to je v zivote to dolezite. nie peniaze. nie kariera. nie co si myslia ludia okolo teba.