Dobrý deň. Potrebovala by som jednu radu. Asi sa to nikomu nestalo len mne. Mám pred svadbou, v júli si beriem môjho priateľa. Chodíme spolu cca vyše dvoch rokov, už máme svoje roky, tak sme sa rozhodli zobrať a založiť si rodinu. Nemáme za čím čakať. Lenže všetko by bol oki, len teraz skoro pred svadbou sa priateľ veľmi zmenil. Hovorí mi také veci, čo som od neho celé dva roky nepočula. Doteraz bolo všetko v poriadku, od kedy sme si všetko na svadbu zariadili, sálu, hudbu, obrúčky...atď tak sa zmenil. Neviem, čo robiť. Či si ho mám vziať, či nie??? Hovorí mi, že keď sa zoberieme všetko bude po ňom, budem variť po ňom (takto nehovoril nikdy). Bojím sa svadby. Neviem, čo robiť? Keby som teraz zrušila svadbu, tak by som vyšla ja a dokonca aj on na smiech. Všetci vedia, že sa ideme brať. Mala by som šťastná a veselá, ale miesto toho som smutná a neistá. Aké máte skúsenosti s týmto? Už sa také niečo stalo vo vašom okolí? Lebo mám pocit, že som jediná na svete, všetci pred svadbou prežívajú šťastné obdobie. Ďakujem. smutná:(
neviem,čo robiť - svadba
zdrhaj:)zachran si slobodu. ved laska sa nezaklada na papiery ani obrade.a to ze ti vravi ze ,,po svadbe...,, znamena ze tu svadbu vnima ako to ze ta dostane do svojho podrucia a ziska tym nad tebou moc. inac je dost hlupy ze ti to takto neokato prezradza.
vobec sa netrap tym co povedia ini, cely zivot je o sialenstvach, tak narobis trocha anarchie v tych ich usporiadanych a poriadnych zivotoch:)good luck
tak hadam by sa s nim mala najprv porozrpavat, nie? :DDD hned katastroficke scenare.
zrus svadbu.a co?chces byt nestastna,?je ti luto penazi ktore si do toho dala?to ti za to stoji?ja sa tiez v juli vydavam,mam z toho stres,ale zaroven sa tesim a som stastna...uz aj v rodine sa stalo,ze bratranko zrusil svatbu 2 tyzdne pred,kolace boli suche uz napecene,vsetko pripravene,(na dedine sa pecie v predstihu).dovod?proste v strese sa tak pohadali,ze to ukoncili,a kazdy si zije svoj zivot...takze ja ti radim zrus svatbu,skor ako budes cely zivot nestastna.
ak by si do svadby isla bez rozhovoru s nim preco sa zmenil a ci tie jeho vyroky mysli vazne, tak si mozes narobit milion komplikacii...pametaj zo vztahu sa da kedykolvek ujst ale z menzelstva su len problemy s rozvodom, pravikom, sudom, majetkami a podobne....proste mozes si dost pohorsit. jednoznacne sa s nim porozpravaj a ked bude mat tieto nemiestne ,,pripomienky" tak mu to daj jasne najavo ze sa ti to nepaci a hadam si nechces skomplikovat zivot len pre to aby si medzi znamymi nevyzerala ako ..... kedze si zrusila svadbu. je to tvoj zivot ich je do toho nic....oni nevidia do vasho vztahu ty vies preco to robis.
smutná ak to nemyslí zo srandy tak by som zaradila spiatočku a bolo by mi úplne jedno čo si kto myslí a súhlas s tpch ked vtáčka lapajú pekne mu spievajú,takisto mu povedz že ty také predstavy nemáš a mal ti skôr povedať čo plánuje a rozhodla by si sa inak.....
No, je to trosku zlozita situacia. Jedine, co sa da takto narychlo ti poradit a ako to vyriesit je absolutne otvoreny rozhovor s tvojim nastavajucim. Nech vies na com si. Ma to byt rozhodnutie na cely zivot, tak by si si nim mala byt ista. Ono sa vacsinou chlapi prejavia presne az po dvoch rokoch, to sa uz povedzme zabudaju ovladat a pretvarovat. Neviem preco sa tak vsetci upiname na nazory ostanych ludi. Kasli na to, co by si mysleli o tebe, o vas. Je to TVOJ zivot, len a len tvoj. Keby neskor prislo nedajboze k rozvodu, nemozes to potom zvalovat na inych, ze kvoli tomu, aby ste neboli "na smiech" ste sa zobrali a nasledne sa rozvadzate. Dolezita si v tomto probleme ty a tvoj snubenec. Ja by som si o tebe skor pomyslela, ze si velmi rozumna, ze si to dokazala stopnut v tejto faze. Ale to uz zachadzam velmi do buducnosti ;) Zober draheho niekam von na prechadzku podvecer, hlasia pekne pocasie na cely tyzden a uplne na rovinu sa ho spytaj ako si to predstavuje v manzelstve. To su normalne veci, o ktorych sa ludia pred sobasom rozpravaju. Myslim, ze nie si jedina a vela zien sa pred svadbou pyta, ci ten vyvoleny je aj pravy. Takze problemy su na to, aby sa riesili a tu na fore nic nevyriesis, treba ich riesit s tymi, ktorych sa tykaju. Nemaj strach. Nech to dopadne akokolvek, bude to spravne rozhodnutie. Prajem vela krasnych dni tebe, a ak vsetko dobre dopadne tak vam obom :)
manželstvo je o dvoch,-porozprávaj sa s ním,a pohroz mu,že ak to chce iba podla seba,tak svadbu zrušíš.
Ak ťa ľúbi,tak prestane kecať také hlúposti.
smutna, ak uz teraz vysiela varovne signaly, ze ta bude utlacat, radsej zdrhni. Najprv sa ho opytaj, ako to mysli. Ak to mysli vazne, utekaj. Ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju.
ja si tiez neviem predstavit ze si budem 100% ista pred svadbou ked to pride. mam priatela, som si nim ista, ale viem ze o tom budem pochybovat, lebo je to velka zmena a velky zavazok, takze je to normalne a vsimas si take veci ktore si predtym nevidela a hlavne tie zle.
mozno aj on to tak vnima a mozno preto sa zmenil lebo ma z toho stres.
skuste si sadnut a porozrpavat sa, mozno zistite ze su to fakt len nervy zo svadby. nepoznam nikoho kto by bol stastny pri zariadovani svadby. kazdy ma nervy, prebiehaju hadky a podobne.