Záchvat tetánie - čo vtedy robíte?

Príspevok v téme: Záchvat tetánie - čo vtedy robíte?
imaginary

Ahojte, mám pred štátnicami, a diagnostikovanú tetániu. Nemôžem spávať a mám pocit, ako by každou chvíľou prišiel na mňa záchvat, už niekoľko dní. Lieky od neurológa mám - Alpha D3 a Mg., každý večer pred spaním (v tomto období) si dám Frontin. Dokúpila som si Benosen z byliniek na upokojenie počas dňa. Aj tak nemôžem zaspať a mám stavy úzkosti a podobne...

Včera v noci mi z tých stavov prišiel opäť tetanický záchvat. Čo robíte počas záchvatu? Lekár mi poradil dýchanie do sáčku ale nemám pocit, že by mi to pomáhalo, skôr mám pocit bezmocnosti a enormného strachu..

miriamka45

mne pomaha joga, kazdy den 20 minut, pobyt v prirode, meditacia a berem pravidelne a dlhodobo horcik, nie ten klasicky modry mg z lekarne mam ho odskusany absolutne nic aj recenzie su o nom ze nezabera, neviem naco to lekar dava,mam horcikovy komplex sa to vola od Sunday Natural a obsahuje 6 kmenov horcika.

imaginary

Ďakujem miaaaaa.. Viem, že by sa svet nezrútil, aj keby som nespravila - veď existuje augustový termín.. Ale ani ten pocit že nespravím sa mi nezdá taký hrozný ako tento stres predtým.. Strach ma obmedzuje aj v učení sa, čo je najhoršie. Aj keď viem že nie som sprostá a snáď spravím :) aj tak sa strašne bojím... Neviem si pomôcť :(

miaaaaa

ja co som mala naposledy tetanicky zachvat,rychlo som si lahla na gauc,vylozila hore nohy,zavrela oci a zhlboka dychala....
mam pocit ze nic ine v tom zachvate nepomaha len sa na chvilku zastaviť (v tomto stresujucom zivote)a poriadne dychat...

ja uživam len magne B6,alebo si rozpústim to šumivé,to pomáha...
hlavne neber všetko až tak vážne (tú školu,aj ked sa to možno niekedy nedá),aby si sa raz nedoviedla k tomu,že niekde zo stresu len tak odpadneš ;-)

drž sa ;-)

imaginary

Nejaké dychové cvičenia som skúšala, pomáha to ozaj, len v nich nemám príliš prehľad :/ Čítala som o hlbokom dýchaní nádych-4sek podržať - výdych, po dobu 10 minút... ale iný cvik nepoznám, budem musieť pogoogliť :) Ďakujem za nasmerovanie

rena23

imaginary, nauc sa jogove dychanie a relaxaciu, ja mam uzkostnu poruchu a mne to pomaha, ale musim si davat pozor na dychanie aj niekolko hodin, ale viem, ze ak dycham plytko je riziko uzkosti, takze si na to davam pozor. Okrem toho si davam upokojujuci caj s medom, aromaterapiu (levandula, muskatova salvia, ylang-ylang...). Cvicim jogu, robim progresivnu relaxaciu, pustam si relaxacnu hudbu... a vzdy sa z toho nakoniec nejako dostanem...