v kratkosti .. moj zivot bol zivot bezneho chalana.. piatok na pivo sem tam na disco , sem tam som sa opil .. sem tam dzointik ...a zacalo to asi marihuanou a mozno nie ... no po maturite som sa ocitol na psychiatrii a sám som si kládol otázku že ..prečo..?? nevedel som to pochopit .... a zacal som sa na svet pozerat inymi očami spytovat si zakaždym svedomie ,no rozhodol som sa tam íst sám, rodičia o tom vobec nevedeli, no ani ja sám som nevedel aké peklo ma ešte čaká ... neveril som psychiatrom...a po prvej hospitalizacii sa moj stav po liekoch este zhorsil... prezil som stavy tažkej uzkosti a depresie možnože recidívy a paranoie problémy s rečou , pametou , koncentraciou , sustredenim , ktore neboli liecené ... pretože som bral antipsychotiká a to mi že vraj stačí a tie beriem doteraz... musím vám povedat že ku mne sa nikdy doma ani nikde nestaviali ako ku chorému ,doma som človek a mám svoju osobnu slobodu u lekárky som pacient a pre kamarátov som kamarát , tí tiež vedia o mojich problémoch ale sú so mnou ... no neskor som vyhladal alternatívnu medicínu ... a začal som sa tak trochu sám doliečovat chcem sa opýtať... je schyzofrénia liečitelná??alebo nie...ako zvládať schyzofréniu čo najlahsie a ako ju prekonať ...
Schyzofrenia... Môžem sa vyliečiť?
vyliečit nie, alae udržat stav na dobrej úrovni ak budeš brat lieky na takej urovni aby si mohla v živote fungovat závisí na akej urovni si niektorý idu do dochodku lebo maju tak vážny stav.
na schizofreniu je vraj dobry lubovnik bodkovany... ale este som to neskusal tak nemôzem povedat presne ale skusal som lapacho plus catuaba to celkom ukludnuje len na druhej strane je to afrodiziakum tak ti bude stat pero ako drakovi ked sa vzrusis
Ja mam taku skusenost, ze vzdycky, ked uverim, tak sa prd stane:D Tak s tym radsej ani nepocitam.
Schizofrenia je hlavne "viditeľná" zvonku.
Sám seba možno oklameš, ale okolie nie.
no tak ma napadlo, ze na to, aby bol clovek zdravy vraj staci, aby uveril, ze je zdravy
( nesmie si vsimat ziadne symptomy, musi len verit, ze je vsetko OK )
Pre WWW:):
Poznáš konkrétne taký prípad? Že bol niekto úplne vyliečený? Aj ja poznám, ten spred dvoch týždňov, ale nebolo to pomocou nejakých liekov.
Pre Jane_3sto18:
Môžeš "liečiť" schizofreniu aj ináč, ale život človeka je krátky a ja ťa varujem, že to nestihneš.
Pred dvomi týždňami som "riešil" schizofréniu cca za 10 minút. Pritom sa netajím postupom. Opieram sa o najrozšírenejšiu a najdostupnejšiu knihu na svete. Ale o čo sa oprieš ty?
Píšeš, že si "zdravá" ako ryba. Prečo je to slovíčko "zdravá" v úvodzovkách?
Možno že telo máš zdravé. Ale ako je na tom tvoja duša? A ako je na tom tvoj duch?
Niekto má reči, niekto výsledky.
Na Wikipedii sa pise, ze jedna tretina schizofrenikov sa vylieci uplne.
Pre j19: Schizofrénia sa dá diagnostikovať celkom ľahko a to podľa prejavov človeka na rôzne životné situácie. Samozrejme to vyžaduje dlhší cielený rozhovor s \"pacientom\", pokiaľ sa jedná o neznámeho človeka. Pokiaľ mi je človek dobre známy, tak ani ten rozhovor nie je nutný. Na schizofréniu trpí cca 1% populácie, čo je vzorka 70 miliónov ľudí, takže prejavy pri postihnutí sú dobre známe.
Vsak vyskusaj alternativnu medicinu, prd ti pomoze, ale za pokus to stoji:D