Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Je bezpečný sex bez kondómu

poradte

mam starsieho partnera, celkom nam to klape, pri styku pouzivame kondom, no by chcel aby sme vymysleli nieco ine. tabletky nechcem, lebo zasa nemavame sx az tak casto a pravidelne a zasa sa mi aj prieci myslienka pchat do seba zbytocne hormony. uvazujem nad pharmatexom, ale to sa chcem najskor poradit s gynekolom, aj ked je to volnopredajne, ze co si o tom mysli. ale zaujimalo by ma, kedze mavam pravidelnu menstruaciu, ze ci povazujete za velmi nebezpecne 2-3dni pred menstruaciu dopriat mu sex bez ochrany?

dedy

elena3, ja vážne nerozumiem, ako si to môžete nechať, keby mi priateľ povedal, že sex bez kondomu tak ho vysmejem a sex nebude. Kto zostane tehotný? On alebo ty? A čo potom? Sama píšeš, že si dieťa nemôžete dovoliť. :) Podľa mňa táto metoda je dobrá pre páry, ktorým by prípadné tehotenstvo nevadilo, prípadne skôr to kombinovať s pharmatexom, ked už.

elena3

ja sa bojím lebo ešte študujem a bábätko si nemôžem dovoliť, no napriek tomu nemôžem priateľa nahovoriť na kondómy a stále máme nechránený pohlavný styk, tiež sa bojím tých tzv. kvapôčiek lásky...

AdamKrt

M€rci:

ver mi, ze sa viem velmi dobre ovladat, dokonca silou vole a panvoveho svalstva, bez pomoci ruk /ale da sa to aj rukami/ zastavit prave prebiehajucu ejakulaciu.

Ale prerusovany styk, Coitus interuptus, sam NEPOVAZUJEM napriek tomu za bezpecny. To preto, lebo muz sice nechce ejakulovat v partnerke, ale pohybuje sa na tenkej hranici, kedy to taha von a tam uz chce ejakulovat. Ma na to nejaku 1 sekundu, kde uz pocas vytahovania mu moze nieco ujst.

A teraz otazka ako z milonara - myslite si, ze muz, ktory nechce kondom a nevie sa dobre ovladat, prizna partnerke, ze mu nieco uslo, aby takyto styk zatrhla ? Tudle nudle... Bude mlcat, ja nic, ja muzikant ;)

Prerusovany styk som robil s kondomom a obcas musim priznat, ze uslo /ale kedze bol kondom, bolo to fuk/. Pretoze udrzat casovy interval, kedy ejakulovat v priebehu sekundy je tazsie urobit presne, ako zastavit ejakulaciu na niekolko sekund a potom pokracovat. Pretoze ked to clovek potlaci, tak prichadza o ten zazitok. Mne to partnerka kompenzuje potom inak, takze to zadrzim. Ale pri prerusovanom styku, obcas nieco malo uslo. A aj ked teraz robim zadrzovany styk /Coitus reservatus, alias Karezza/ bez kondomu, tak len preto, ze sa mi to spolahlivejsie ovlada a pripadne nehoda by nebola zas az taka nezelana, ak by to malo nasledky :)

Preto uplne suhlasim s tym, co pisala kaciatko_7 Dnes 17:27

Este mala statistika. Prerusovany styk, aj u parov, ktorym tato metoda vychadza, uvadza cca 1 oplodnenie v periode 5 rokov. Takze, ak planujete este babo, ale nechcete na nom aktivne robit, tak je to celkom dobra metoda. Ak ho vsak nechcete, treba sa zamysliet nad inou antikoncepciou.

alle

urcite nie je, mozes is ho dovolit ak poznas svoje telo natolko ak vies kedy mas plodne a nepolodne dni a ak mas uz vek na babo

kaciatko_7

ako radia aj iní, je a veľké... no my s partnerom ho praktizujeme už vyše roka a ešte sa nič neurodilo :)) samozrejme to neodporúčam skúšať tým, ktorí nie sú pripravení na bábo

jankaaaaaaaaa

je tam riziko take, ze v predejakulacnej tekutine tvojho partnera s amozu nachadzat spermie. riziko sa zvysuje ak mu nejake spermie ostali z predchadzajucej ejakulacii v mocovej trubici. ... ale vezmi si to tak ze plodne dni nemas kazdy den