Zaujímalo by ma, kedy ste mali prvé dieťa v kolkych rokoch? alebo kedy plánujete? a či to bolo plánované alebo neplnánovane? kedy by vobec mala mat žena svoje prvé dieta?
Kedy ste mali prvé dieťa?
Ja som planovala v 24, ale sa nam rok nedarilo. Potom prišli na to,že mam vysoky prolaktin a podozrenie na PCO. Mám 26 a dieťa zatiaľ nikde. Túžim po ňom, ale ak nebude svet sa nezrúti. Určite by som to neodkladala na 40 ani po 30. Je potrebne si uvedomiť, že stárneme a tym je menšia šanca otehotnieť.
Je kopa žien, čo majú medzi 20-30 rokom deti a majú ich po sebe, takže neviem, čo to tu splietate o ženách, čo majú deti po 30. A že ženy po 30 sú na deti pri staré?Ja mám 17, moji rodičia pomaly 50 a nechcela by som mladších. To kritizovanie ľudí, čo majú deti po 30 mi lezie už fakt na nervy. Mám spolužiakov, ktorí majú ešte starších rodičov než ja a tých mladých rodičov by strčili starostlivosťou do vrecka. A doplním, že majú s nimi veľmi dobré vzťahy, takže nezovšeobecňujte. Každý nech si má deti vtedy kedy chce. Ja sama by som chcela deti do 30, ale nevidím žiadnu nevýhodu mať deti po 30. Tí ľudia môžu byť omnoho lepší rodičia ako tí "mladí".
tiez sa na to smejem,ze starsie matky maju na to taky nazor,ale podla mna v neskorsom veku,ked stale budu mat male deti,tak si v duchu povedia,ze radsej to dieta mali mat v skorsom veku,lebo zistia,ze uz moc pristare,alebo ich starsie deti budu im to davat najavo.neviem,ja som za aby sa deti viac rodili od 20 do 30-tky,to je moj nazor a na
celkovo spolocne prizivanie
No niet sa kam ponahlat to sa mi najviac paci ked to napisu mamicky po 30 ked mali prve dieta a hnet po necelom roku uz chcu mat aj dalsie:))):)))Pretoze roky utekaju:))Ale hlavne ze sa nemaju kam ponahlat:O)
ja mám 26 a v marci sa mi má narodiť moje prvé:)
nikki vseko je krasne ako planujete, len aby to bolo tak, clovek nieni pan boh meni.
Ja mám momentálne 26, v marci 27 a s priateľom plánujeme naše prvé baby v priebehu budúceho roka, čiže pôrod pravdepodobne až v 28mičke...Niet sa kam ponáhľať...To je môj názor.
mala som 21, keď sa dcérka narodila. o 3 týždne bude mať 2 roky a ja som šťastná, že ju mám. nevymenila by som ju za nič na svete... ani nie po trojmesačnej znamosti sme sa s priatelom rozhodli, ze to skusime a vyslo nam to na prvykrat... a stále sme spolu a ľúbime sa, aj keď nie všetko je také, ako by sme si to predstavovali, ja neľutujem ani sekundu... odkedy sa vo mne začal vyvíjať nový život, cítim, že mám pre koho žiť. je jedno, kedy má žena dieťa...dôležité je, aby ho chcela, milovala, prijala a chránila... dieťa je to najkrajšie, čo môže žena vo svojom živote a mať.
My sme našich drobcov veľmi chceli. Dcéra sa nám podarila až po pol roku snaženia, to som mala 29, syn sa narodil do 15-tich mesiacov po dcére. Obe deti boli želané, takže aj plánované.Kedy mať prvé dieťa je individuálna záležitosť; myslím, že je dôležitejšie, aby boli detičky v prvom rade chcené.
ja mam 30 a prve dieta :) ale kazdy si to musi urobit podla svojho :))) niekto chce skor, niekto neskor... za mna musim povedat, ze som spokojna, ze mam malu teraz :) ale na druhej strane, cim je clovek starsi, tym je pohodlnejsi :) a babetko da celkom zabrat :)