Prosim poradte niekto,ak ma skusenosti može sa pit voda počas saunovania,cez prestavkami,vypravame sa tam a nazory su rozne dik
sauna
Dievčence, keďže máte dobrú výchovu a spôsoby, tak vám tu dám ešte pár poznámok. Všetko má svoje kontraindikácie, tak predtým než začnete so saunovaním, skontrolujte si, či je táto liečebná kúra pre vás vhodná. Do sauny sa zásadne nechodí s infekčnými a vírusovými ochoreniami, teplotou, v plavkách, s krvácajúcimi stavmi,...iné je ak vás choroba len obchádza a saunu máte doma. Do pozornosti vám dávam aj toto - telo sa hydratuje niekoľko hodín pred saunovaním, pijú sa aj čaje podporujúce potenie napr. z lipy, nepijú také, kt. odvodňujú, káva, alkohol, jedia ľahké jedlá, ale musí uplynúť istý čas medzi jedlom a samotným saunovaním. Pred vstupom WC, TEPLÁ sprcha s mydlom, poriadne telo vyutierať, vnútri dýchať nosom, oči privierať, nespievať, moc nerozprávať, sedieť, ležať - lepšie, pred vstávaním najskôr zložiť nohy a pár minút čakať, začínať na najspodnejšej lavičke a postupne ísť vyššie, doba 15 - max. 20 min., osprchovať sa LEN studenou vodou pri fínskej saune, pri infra je to teplá/vlažná voda, začínať od chodidiel a pokračovať smerom hore a AŽ POTOM ochladzovať v bazéne so studenou vodou! Nasleduje relax v odpočivárni - zábal v deke 15 - 20 min. a späť do sauny. Toto sa môže opakovať max. 3x, ak niekto chce masáž, tak po saune je ten správny čas. Po skončení procedúr nasleduje sprcha opäť s mydlom a nakoniec studená voda a DOPLNENIE TEKUTÍN! Keďže sa potením nevyplavujú len toxíny, ale aj minerály a vitamíny, je potrebné ich doplniť. Jedná sa hlavne o draslík, horčík, "C",...minerálnymi vodami, ovocnými šťavami,...Vodu si so sebou zoberte, ale počas saunovania nepite, ak už musíte, tak len trošku a to v čase oddychu! Tak príjemný pobyt v saune!
dakujem aj ja za rady co ste tu pisali:-)
Nika, rado sa stalo. Aj ja Ti ďakujem, prajem to isté a ešte niečo - aby si na sebe neobjavila už ani jednu vrásku!
Dakujem pekne za rady :-) prajem vsetko dobre
Áno, je to genetikou. Štíhli ľudia majú menej podkožného tuku, ich pokožka skôr ochabuje, vytvárajú sa vrásky, s tým sa musíš zmieriť, nič iné Ti neostáva. Dôležité je, ako sa cítiš vo vnútri, čo vyžaruješ, to si budú ľudia všímať, nie Tvoje vrásky. A vždy je lepšie uprednostniť zdravie pred krásou. Ak budeš zdravá, budeš zarábať, mať peniaze, kt. môžeš využiť na tie potvory hnusné. Nezabudni sa po saune poriadne napiť a celkovo dodržiavať pitný režim. Vrásky môžeš obmedziť aj inak - tvárová gymnastika,...
Zda sa teda ze sa vyznas, ja navstevujem finsku saunu..a citim sa urcite spokojnejsie, len ma zaujimalo ako je to teda s tymi vraskami :D a urcite mi treba nabrat svalovu hmotu len v hornej casti tela sa mi strasne tazko pribera, proste genetika...ak budem starsia a trosku viac mozno vekom priberiem strati sa to aspon dufam :D
Nika, tykaj! Pokožka je najväčší orgán, tam sa objavia všetky naše slabosti - všetky prehrešky voči správnemu stravovaniu, odráža vnútorný stav jednotlivých orgánov, dá sa z nej diagnostikovať zdravotný stav,...Sauna je výborná, pretože pokožku vyhladzuje od nečistôt /vyrážky,.../, telo detoxikuje, posiľňuje imunitný systém,...a relaxuješ tam. Sauna, tak ako si napísala, Ti po telesnej a psychickej stránke len pomôže, budeš zdravšia, vitálnejšia, spokojnejšia, budeš mať dobrý spánok,... Najlepšia zo saun je infračervená, pretože ide do hĺbky, vynikajúca je aj para. A Ty si ma ako odhalila?
Dakujem pekne za nazor :) vy sa asi v "saunovani" vyznate ja sa tomu venujem len zhruba 2 mesiace a tak cerpam informacie z roznych zdrojov a mate pravdu ze popise sa kadeco... takze vravite ze kludne raz do tyzdna neuskodi pleti ani celkovo pokozke...
Nika, nesmieš všetkému veriť ani tomu, čo sa kde popíše, aj ja toho natáram...Pozri sa na tvár štíhleho a plnoštíhleho človeka v rovnakom veku. Zistíš, že ten druhý má omnoho menej vrások ako ten prvý. Čím to asi len bude? A tie Tvoje vrásky sú z toho, že tam máš málo tukového tkaniva, málo svalov,... Tomuto však veriť môžeš, sauna skutočne pokožku aj vyhladzuje! Vyhladzovať totiž o.i. znamená urobiť niečo hladkým.
Oblast klucnych kosti no klasicke vrasky ktore pribudaju vekom,len doteraz som nemala ani ciarku a na niektorych strankach sa pise ze prave sauna je nepriatelom pokozky co sa tyka starnutia...je to mytus alebo pravda? Ak na inej pisu ze naopak sauna funguje ako vyhladzovac pokozky :D