Wild yam

Príspevok v téme: Wild yam
sisa2890

Chcela by som sa opytat, mam dlhotrvajuce problemy s menstruaciou, ktora chodi nepravidelne, pritom pride iba vdaka hormonom koly ktorym mi narastie vysoia sliznica a nesutocne zo mna leje, mavam krvave vytoky, aj cely mesiac. uz som nielen ja zufala ale aj lekar. mam 30 rokov.
Chcem sa opytat. Kupila som si wild yam a zaujima ma ako ho uzivat, Ci kazdy den jednu tabletku, alebo od urciteho dna cyklu? Prosim poradte, pripadne RTG ak vies poradit ako to uzivat, lebo som uz zufala. Chcem sa vyhnut aj kyretazi na ktoru ma chcu poslat. Mozno sa nevyhnem, ale za pokus to stoji. Vdaka.

Sarah,V.

Dobry den. Viem, ze na tuto temu tu uz bolo vela popisaneho, ale chcela by som sa spytat - uistit, ci je lepsie brat yam dlhodobo, alebo len od ovolucie, ak moj problem spociva v dlhsej lutealnej faze cyklu. A co potom s ostatnymi doplnkami (ako pupapalka, damiana alebo angelika cinska) - je treba brat ich cely mesiac, prip. len od ovulacie?
Dakujem za rady a odpovede.

RNG

Zinok mozes objednak hociaky ale su tam formule na vlasy, nechty a kozu(hair nail and skin), ktore by som skor odporucal. Na rast(regrowth) vlasov su tiez formule, specificky pre zeny a specificky pre muzov. Pozri pod firmou Natrol produkt s menom NuHair

[zruseny13]

RNG
vieš mi prosím poradiť ktorý Zinok si objednať z iHerb aby bol na akné a na vypadávanie vlasov?
Ďakujem

RNG

Yam nemeni hladinu hormonu HDT, ktory ovplyvnuje acne.
Na znizenie DHT je najma zinok, niektore steroly, najma vytazok z korenov zihlavy, pripadne vytazky z kapustovin ako I3C a najma DIM.
AScne sa vytvoria tak, ze sa musi zapchat mazovy kanalik tvrdnucimi tukmi. Drvova vacsina tvrdnucich tukov je zo znicenych rastlynnych olejov, tj vsetko, co nie je oznacene ako panenske. Tieto sa hromadia v tele a telo ich obcas vylucuje, alebo sa aspon pokusa vylucit cez kozu.Telo, ktore nie je zamorene tymito znicenymi tukmi nemoze mat acne, lebo sa nem,ozu tukove kanaliky zapchat.
Ale kedze ludia jedia tieto znicene tvrdnuce/vysychave oleje dlhe roky, odmorenie tela od nich tak isto trva roky takze sa zda, akoby strava nemala na acne ziadny vplyv, co je samozrejme logicky nemozne.

skaredaplet

mala by som otázku..brala som HAK a nikdy som nemala vyrazky ani pred nou brala som cca 2roky...po vysadení sa mizhorsila plet iba na cele(už rok neberiem a stale mam skarede celo)...ale s cyklom nemam velke problemy...oplati sa ten yam kupovat kvoli pleti?(ano ano už som skusala rozne ine cesty)

RNG

Davky su podla vahy, potreby a koncentracie ucinnych latok. Moja zena napr brala v case prechodu asi 2 gramy yamu pravidelne, co jej odstranilo problemy okolo zima-teplo. To bol cisty yam pomerne s vysokym obsahom ucinnej latky, Diosgeninu. Dnes dostat aj standardizovany yam napr s 10% diosgeninu, najdes v Swansonvitamins.com
Tym sa vyhnes moznosti, ze dostanes vyrobok s primalo diosgeninom na ucinnost, lebo obsah Diosgeninu v yame moze byt od 2% do 16% podla odrody, zdroja a sezony.
Predavkovanie sa nemusis bat, yam, pakoren pouzivaju v Mexiku indiani ako prilohu jedla, ako my napr zemiaky a jedia ho v podstatne vacsich kvantitach ako tu odporucam na hormonalne upravy.

sisa2890

Yam mam brat tri gramy? jedna tabletka wild yam obsahuje 400mg takze kolko tabliet brat? Tri? :-)) V tomto saa moc nevyznam v tych gramoch.

Dakujem za stranky kuknem

RNG

Skus napr Swansonvitamins.com alebo iherb.com
Davka yoamu je 3 gramy, Dim 200 mg, a I3C 600 mg, chrysin asi 500 mg(ten nepoznam z osobnych skusenosti tie ostatne ano.

sisa2890

Ja som si dala do google wild yam a toto mi vyhodilo, Divoký yam je rôznorodá bylina s mnohé účely, ako je určuje ich účinok na telo, to tiež robí rozdiel, v akej forme bylina je prijaté, čaj má iný účinok, ako vo forme prášku alebo tinktúry, rovnako ako brať to ako horúci čaj má veľmi odlišný efekt, než brať tinktúru v studenej vode, ako ste videli v príkladoch pre možné použitie vyššie. . Divoký yam môže byť použitý ako pre podporu a zníženie plodnosti, sú rôzne efekty dosiahnuté prijatá čiastka a kedy a ako dlho bylina sa používa každý cyklus. Pri divokej yam je používaný v miernych dávkach, za prvej polovici menštruačného cyklu, od menštruácie k ovulácii potom prerušené po zvyšok cyklu, efekt je zvýšenie plodnosti. Keď je divoký yam používa v antikoncepčných dávkach, a je vzatý denne v priebehu celého cyklu, účinok je zníženie plodnosti a keď zaujatý správne, môže pôsobiť ako antikoncepcia.

resp. mozno som to zle pochopila, alebo je to ine yam, ale veeelmi pekne dakujem, ukludnili ste ma. Berem aj jod,(Kelp) aj matersku kasicku.
A kde zozeniem DIM a 13C??