Wild yam

Príspevok v téme: Wild yam
sisa2890

Chcela by som sa opytat, mam dlhotrvajuce problemy s menstruaciou, ktora chodi nepravidelne, pritom pride iba vdaka hormonom koly ktorym mi narastie vysoia sliznica a nesutocne zo mna leje, mavam krvave vytoky, aj cely mesiac. uz som nielen ja zufala ale aj lekar. mam 30 rokov.
Chcem sa opytat. Kupila som si wild yam a zaujima ma ako ho uzivat, Ci kazdy den jednu tabletku, alebo od urciteho dna cyklu? Prosim poradte, pripadne RTG ak vies poradit ako to uzivat, lebo som uz zufala. Chcem sa vyhnut aj kyretazi na ktoru ma chcu poslat. Mozno sa nevyhnem, ale za pokus to stoji. Vdaka.

LufaT

Dobrý deň pán RNG. Asi pred 3/4 rokom ste mi poradili prírodný progesterón na silnú návalovú menštruáciu.

Citujem z minula:
"Dobrý deň RNG.

Dnes mi prišiel balíček z iHerb - progesterónový krém.

Posielam Vám návod na použitie. Pochopila som správne, že ho začnem užívať 14-ty deň cyklu (14 deň od začatia menštruácie o ukončím 27 dňom ?) /tento mesiac to už nestihnem - som 21-ty deň cyklu, alebo môžem aj tak?/

Na pripomenutie - moja diagnóza - veľmi silné krvácanie a chcem týmto krémom nahradiť Lutenyl.

Ak potrebujem dennú dávku 20 mg - mám si dať 1/2 stlačenia pumpičky ráno a druhú 1/2 večer? Obávam sa že neodhadnem polovičné stlačenie pumpičky....

Directions: Use 2x daily monthly. 1 full pump dispenses about 1,3 g of USP Micronized Natural Progesterone (22-27 mg) 500 mg per oz. This container yields approximately 65 pumps. Rotate areas of cream between arms, face, chest, hands, or thighs. Day one is first day of menstrual low. Press 1/2 pump for 1/8 tsp. Self adjust to your needs. Menstruating: Begin on day 14 to day 27. 1/4 to 3/4 tsp. Non-menstruating: Any three weeks. Stop for 7 days. 1/8 to 1/2 tsp.

Vopred Vám ďakujem za pomoc.

Lucia"

Od vtedy som si objednala ešte jedno balenie, užívam Kelp a selén. Pár mesiacov som naozaj cítila rozdiel a uspokojila sa. Všetko sa to ale vrátilo. Už tretí cyklus mám neskutočné problémy. Bolesti nie, ale návalové kvácanie. Jeden-dva dni. Strach vzdialiť sa od toalety. Neviem, čo sa stalo... mohlo si telo zvyknúť na pravidelnú dávku?
Poradíte mi, čo ďalej?
Ďakujem. Lucia

hviezda01

a tá dávka,200mg diosgeninu,ktorú by som mala užívať kvoli mojim problémom,to je dávka na jeden deň?
Lebo som našla diosgenin 20mg,kde píšu,že sa užíva jedna kapsula denne,tak neviem

RNG

Asi n ikde. Ale napr swansonvitamins.com ma extrakt z yamu, kde mas v kazdej kapsuli zarucene 40 mg Diosgeninu. Maju lacne produkty ale drahe postovne na Slovensko, tj oplati sa od nich objednavat len vacsie zasielky. Alebo pouzi shipito.com, kde mozes dat dorucit produkty od roznych US vyrobcov a oni to skonsoliduju a poslu ti to do Europy s lacnejsim postovnym, ako ma Swanson

RNG

Principialne neodporucam branie ziadnych chemikalii,vcitane schvalenych farmaceutickych liekov, co maju skodlive postranne ucinky.

hviezda01

myslím,či možem užívať antikoncepciu a prírodny produkt,ktorý obsahuje ženské hormóny zároveň
Ďakujem