aku mate pracu?

Príspevok v téme: aku mate pracu?
PracaP

neviem si najst pracu. neviem ani aku. externe studujem a robim v kancli. neznasam to, ubija ma to. ked si predstavim ze to mam robit cely zivot tak idem zosaliet. rano vstavam s tym ze nech uz je to za mnou, ta cesta trva vecnost a ked si sadnem na stolicku, zapnem komp tak citim ze zas marnim hodiny zbytocne. pozeram von z okna a je mi strasne tazko. nech aj miliony zarabam tak to nechcem robit.
ked pozeram na nete, tak same ,,super ,,zarobky z domu, predaj poondiatych sperkov, wellness, lanaranie ludi na poistenie a podobne debiliny.ked sa ma pytaju ,,a co take by si chcela teda robit,,?neviem. proste ani taku poziciu nepoznam lebo tu sa vsetko toci len o administrative, manazerstve, kravatkovi ludia a pod. ale urcite su profesie o ktorych ani nevieme ze su...no desim sa utorku, kedy zas ist do kanclu a cumiet do monitoru. kludne aj do zahradnictva by som radsej sla. ale to ani neponukaju a vsade maju plno.
aku mate pracu vy?

jajka001_

lost ta druha cast to je tvoja mladost a neskusenost :) trochu ti ju zavidim ale len trochu, ja som uz zmierena so svetom aky je

lost

AdamKrt

OK spravim to :)

ulozim si ich na miesto, kde si ich, pokial budeme este zit, urcite vyzdvihnem :)

dam si tam poznamku: napis na zdravie ci sa nieco zmenilo :D

inac ista casst "rozumu" mi hovori ze je to tak ako pisu ludia, ale draha "cast" hovori ze nikdy sa nevzdavaj, nikdy :)
sam som pocitil ze je to velmi velmi nelahke, tak ale co uz..
vzdat sa mozem len raz.

AdamKrt

lost: zapis si svoje nazory niekde na papier a precitaj si ich o 10-20 rokov. Potom sam uvidis, ze realita je niekde inde, svet neni cierno-biely a zli ludia beru i detom - cukriky :)

Teoreticky mozes robit hocico. Prakticky - to uz je o tom v akom si regione, v akej zivotnej, socialnej a ekonomickej situacii. Ako rychlo a vela potrebujes peniaze, ake mas zavazky. Kto Ta chce zamestnat a za kolko, alebo u koho dostanes zakazku a za kolko.

Nakoniec zistis, ze o mizernu korku stareho chleba sa este bude trhat hodne ludi. Mozes robit vselico a nakoniec zistis, ze system Ta jednoducho prevalcuje. Uspech cloveka je zavisly nielen na jeho sikovnosti, ale aj prilezitosti. Byt v spravnom case na spravnom mieste. A tieto kombinacie su velmi zriedkave. Inak by uz bol kazdy milionarom. Je to ako sportka, ked si zratas, aka je sanca na vyhru. Nakoniec niekto vyhra, ale vacsina utrie hubu.

lost

jajka001_
preto take ohlasy lebo poznaju situaciu na trhu prace :)

no to moze byt :)

ale stale si nemyslim ze by na nas mali firmy tlacit ako na dobytok

tj. "kto da menej?"

chapes co myslim :) je to proti zdravemu rozumu, alebo hlavne, proti elementarnej ferovosti... ak padnu chudobni, padnu aj bohati, na to dam svoje 2 centy.

lost

Clovek jednoducho NESMIE, opakujem NESMIE stratit svoju dostojnost takto lahko.
Vdaka nejakemu sikovnej skupine ludi, co sa snazi zhodit financny system, resp system ako taky (nemyslim ze je to pranoja), ale spat k veci.
Clovek by mal upustit naozaj az v krajnom pripade a nie len tak jednoducho, treba mat gule, alebo creva na dnesny svet.
Clovek sa vzda jednoducho, lebo medved, lebo niekto zacne blafovat.

Stratime dostojnost a budeme druha čína. potom to len bude sranda..

neviem sice ako vyriesit situacie, ale ja som za "boj" :) tj. mat tak vysoke ciele, ako len moja predstavivost zvladne. ALE(!) neplakat ak sa to nepodari, tj. mat nekonecnu trpezlivost.. no a aj kusok stastia.

ale urcite nie skopit hlavu a trpiet pre niekoho ineho.

Sef sa vyvaza v novom BMW, ale nema na platy, ake klasicke :-D :D :D :D

problemom je podla mna hlavne to, ze cim dalej to ide, je to ako mociar, raz sa spolocnost dostane za urcity bod, sme v ...

lost

Clovek v kancelarii pracuje efektivne len na 25% v priemere.
To znamena ze to co zvladne za 8 hodin bezny uradnik, zvladol by za 2 hodiny ak sa zapoti.
To je statisticky fakt, ale nikoho to nezaujima, preto tak dlho cakame na uradoch.

nechapem preco take odsudzovanie, alebo negativne prispevky...

konecne niekto kto nie je ticho a nie je , poviem to uprimne, DEBIL a lá 'drz hubu a krok" a tym padom nie je ovacn ktory/ktora stagnuje (stahuje) Slovensko do PEKLA... a vela ludi ju este zatrati :)

Som ciastocne za podnikanie - rob co vies, co ta bavi a rob to kedy chces a ako len ty chces.

Pracovat za 3x menej ako v europe, ale platit 1:1 rovnako za tovar, sluzby a komodity, no nie je to absolutny bull shit ?

je mi absolutne fuk aka je situacia na trhu, ta situacia je FAKE, je to proste umela kriza, ktora ma taky ucel aky prave vidime, nech sa ludia uskromnia atd, i ked to uz je ina tema.. ale hlavne aby boli ticho.

som zvedavy ako dlho znesu byt ticho. ale slovak, to je sakra silny tvor :)