Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Dá sa to???????

Príspevok v téme: Dá sa to???????
sommer2011

Ahojte, mám 21 rokov a nešťastne neviem ako som sa dostala na drastických 70,5kg. Chcela by som dať dole tých 8-10 kil do leta. Je to vôbec reálne?? Cvičím na orbitreku nalačno väčšinou, chodím sa bicyklovať a chodím 3x týždenne na zumbu. Pijem 3-4l vody denne a jem 5x denne zdravo.
Dá sa to?? ;)
Ďakujem

sommer2011

pretoze som s tym zacala uz davno a som zvyknuta dat si maso a zeleninu alebo zemiaky a zeleninu...keby som mala si dat maso+zelenina a + este priloha, citila by som sa tazko.
Co sa tyka 2. vecere:
R: 8:00
D: 11:00
O: 14:00
OL: 16:00
V: 19:00
chodievam spat skor aby som rano stihla cvicit nalacno na orbitreku tak o po 11.
a pecivu sa snazim vyhybat, jem ked tak tousty samozrejme tmave.
A desiata: no, ja si davam jablko + biely jogurt, ale ked idem do skoly, tak beriem 2 jablcka
A jedna vec: JA MILUJEEEEEEEEEM SYYYYYYR!!!

Sisi135

sommer píšem ti môj názor na jedálniček:
R: omeleta (1 vajcko + bielko) a mrkva

chýba ti ti tu základ raňajok - t.j. pomalý sacharid. K tomu by si si mala dať nejaký celozrnný chlieb 70 - 80 g a omeleta ak bola robená na primeranom množstve (lyžička/lyžica) kvalitného olivového oleja tak fajn

D: 2ks ovocia

2ks ovocia je moc - pri chudnutí jeden kus na deň (okolo 150 - 200 g). A ovocie nikdy nie samotné! Vždy ako súčasť kompletného jedla (to je jedlo čo obsahuje všetky zložky bielkoviny, sacharidy aj tuky). Takže jeden ks ovocia a k tomu biely jogurt/ tvaroh/ acidko + ovsené (alebo iné celozrnné) vločky 30 - 40 g

O: pangasius a zelenina

Ako je robený pangasius? Zapekaný, na olivovom oleji, alebo snáď nie na masle? Chýbajú ti k tomu nejaké zemiaky 120 - 150 g alebo celozrnná ryža celorzrnné cestoviny (okolo 40 g za surova)

OL: kalerab

Málo, pramálo. Samotný ovozel nie je jedlo. K tomu kalerábu celozrnný chlieb (30 - 40g), a niečo bielkovinové (tvrdý nízkotučný syr, kvalitná šunka, cottage, tuniak vo vlastnej šťave,...) a na olovrant je vhodné doplniť aj zdravé tuky v podobe orechov/semienok (10 - 20 g) samozrejme natural nepražených, nesolených

V: mozzarella a paradajka

mozzarella light?? Tú by som ja sem nedávala (ani žiadny iný syr - len ako doplnok), na večeru je základ kvalitná bielkovina a aby si získala z mozzarelly dosť bielkovín vybehnú ti moc tuky. Sem radšej cottage, hydinu, rybu, tvaroh,... a k tomu sacharid polovicu ako na obed (50 - 60 g zemiakov, 20 g cz ryže, cz cestovín, pohánky - za surova)

V2 ti nevychádza?? Posledné jedlo tak 2 - 3 hod. pred spaním. Aspoň nejaké acidko + trochu zeleninky, ja dávam tvaroh kedže posilujem

PS: prečo nemiešaš prílohu s mäsom?? To sa ti vypomstí...

Sisi135

sommer2011: ješ málo a dosť sa hýbeš. Takto síce schudneš na vytúženú váhu (možno) ale potom sa ti to všetko vráti, pravdepodobne aj s úrokmi a zamotáš sa do bludného kruhu jojo efektu, to chceš? Ak nie tak by si mala upraviť jedálniček

parnassus

Ono bicyklovanie nie je najlepší spôsob, ako stratiť na hmotnosti. Síce sa ti stratí tuk, ale pribudnú svaly, ktoré vážia dosť.
Ja osobne chudnem tak (už 3 kg za týždeň! :) ), že chodievam robiť jogging 2-3 krát do týždňa. Pomalý beh tak veľmi nenamáha svaly, takže nemáš ani svalovicu ale dobrý pocit ostáva. Myslím, že 40 min. + stretching stačí, ešte možno nejaké špeciálne cviky na spevnenie častí tela, ani nič, pri čom sa moc zadýchaš. Čo sa jedla týka, si na tom super :). Ja tej vody toľko nepijem, iba si dám pred jedlom vždy dva poháre vody, čo fakt pomáha. Veľa šťastia :)

parnassus

Ono bicyklovanie nie je najlepší spôsob, ako stratiť na hmotnosti. Síce sa ti stratí tuk, ale pribudnú svaly, ktoré vážia dosť.
Ja osobne chudnem tak (už 3 kg za týždeň! :) ), že chodievam robiť jogging 2-3 krát do týždňa. Pomalý beh tak veľmi nenamáha svaly, takže nemáš ani svalovicu ale dobrý pocit ostáva. Myslím, že 40 min. + stretching stačí, ešte možno nejaké špeciálne cviky na spevnenie častí tela, ani nič, pri čom sa moc zadýchaš. Čo sa jedla týka, si na tom super :). Ja tej vody toľko nepijem, iba si dám pred jedlom vždy dva poháre vody, čo fakt pomáha. Veľa šťastia :)

sommer2011

Ďakujem za radu.
ja milujem orbitrek uz som s nim mala velmi dobre skusenosti.
ja len neviem, ci ten beh je dobry napad, viem, ze sa chudne z neho...len mne chirug beh neodporuca, radsej tak rychlu chodzu a ten bicykel.
a je teda realne schudnut trvalo 8-10 kil??

parnassus

parnassus

parnassus