Ahojte, mám 21 rokov a nešťastne neviem ako som sa dostala na drastických 70,5kg. Chcela by som dať dole tých 8-10 kil do leta. Je to vôbec reálne?? Cvičím na orbitreku nalačno väčšinou, chodím sa bicyklovať a chodím 3x týždenne na zumbu. Pijem 3-4l vody denne a jem 5x denne zdravo.
Dá sa to?? ;)
Ďakujem
Dá sa to???????
pretoze som s tym zacala uz davno a som zvyknuta dat si maso a zeleninu alebo zemiaky a zeleninu...keby som mala si dat maso+zelenina a + este priloha, citila by som sa tazko.
Co sa tyka 2. vecere:
R: 8:00
D: 11:00
O: 14:00
OL: 16:00
V: 19:00
chodievam spat skor aby som rano stihla cvicit nalacno na orbitreku tak o po 11.
a pecivu sa snazim vyhybat, jem ked tak tousty samozrejme tmave.
A desiata: no, ja si davam jablko + biely jogurt, ale ked idem do skoly, tak beriem 2 jablcka
A jedna vec: JA MILUJEEEEEEEEEM SYYYYYYR!!!
sommer píšem ti môj názor na jedálniček:
R: omeleta (1 vajcko + bielko) a mrkva
chýba ti ti tu základ raňajok - t.j. pomalý sacharid. K tomu by si si mala dať nejaký celozrnný chlieb 70 - 80 g a omeleta ak bola robená na primeranom množstve (lyžička/lyžica) kvalitného olivového oleja tak fajn
D: 2ks ovocia
2ks ovocia je moc - pri chudnutí jeden kus na deň (okolo 150 - 200 g). A ovocie nikdy nie samotné! Vždy ako súčasť kompletného jedla (to je jedlo čo obsahuje všetky zložky bielkoviny, sacharidy aj tuky). Takže jeden ks ovocia a k tomu biely jogurt/ tvaroh/ acidko + ovsené (alebo iné celozrnné) vločky 30 - 40 g
O: pangasius a zelenina
Ako je robený pangasius? Zapekaný, na olivovom oleji, alebo snáď nie na masle? Chýbajú ti k tomu nejaké zemiaky 120 - 150 g alebo celozrnná ryža celorzrnné cestoviny (okolo 40 g za surova)
OL: kalerab
Málo, pramálo. Samotný ovozel nie je jedlo. K tomu kalerábu celozrnný chlieb (30 - 40g), a niečo bielkovinové (tvrdý nízkotučný syr, kvalitná šunka, cottage, tuniak vo vlastnej šťave,...) a na olovrant je vhodné doplniť aj zdravé tuky v podobe orechov/semienok (10 - 20 g) samozrejme natural nepražených, nesolených
V: mozzarella a paradajka
mozzarella light?? Tú by som ja sem nedávala (ani žiadny iný syr - len ako doplnok), na večeru je základ kvalitná bielkovina a aby si získala z mozzarelly dosť bielkovín vybehnú ti moc tuky. Sem radšej cottage, hydinu, rybu, tvaroh,... a k tomu sacharid polovicu ako na obed (50 - 60 g zemiakov, 20 g cz ryže, cz cestovín, pohánky - za surova)
V2 ti nevychádza?? Posledné jedlo tak 2 - 3 hod. pred spaním. Aspoň nejaké acidko + trochu zeleninky, ja dávam tvaroh kedže posilujem
PS: prečo nemiešaš prílohu s mäsom?? To sa ti vypomstí...
Sisi135:tak mi skus poradit, kde v jedle pridat, pls ;)
Ono bicyklovanie nie je najlepší spôsob, ako stratiť na hmotnosti. Síce sa ti stratí tuk, ale pribudnú svaly, ktoré vážia dosť.
Ja osobne chudnem tak (už 3 kg za týždeň! :) ), že chodievam robiť jogging 2-3 krát do týždňa. Pomalý beh tak veľmi nenamáha svaly, takže nemáš ani svalovicu ale dobrý pocit ostáva. Myslím, že 40 min. + stretching stačí, ešte možno nejaké špeciálne cviky na spevnenie častí tela, ani nič, pri čom sa moc zadýchaš. Čo sa jedla týka, si na tom super :). Ja tej vody toľko nepijem, iba si dám pred jedlom vždy dva poháre vody, čo fakt pomáha. Veľa šťastia :)
Ono bicyklovanie nie je najlepší spôsob, ako stratiť na hmotnosti. Síce sa ti stratí tuk, ale pribudnú svaly, ktoré vážia dosť.
Ja osobne chudnem tak (už 3 kg za týždeň! :) ), že chodievam robiť jogging 2-3 krát do týždňa. Pomalý beh tak veľmi nenamáha svaly, takže nemáš ani svalovicu ale dobrý pocit ostáva. Myslím, že 40 min. + stretching stačí, ešte možno nejaké špeciálne cviky na spevnenie častí tela, ani nič, pri čom sa moc zadýchaš. Čo sa jedla týka, si na tom super :). Ja tej vody toľko nepijem, iba si dám pred jedlom vždy dva poháre vody, čo fakt pomáha. Veľa šťastia :)
Ďakujem za radu.
ja milujem orbitrek uz som s nim mala velmi dobre skusenosti.
ja len neviem, ci ten beh je dobry napad, viem, ze sa chudne z neho...len mne chirug beh neodporuca, radsej tak rychlu chodzu a ten bicykel.
a je teda realne schudnut trvalo 8-10 kil??