sex pocas menstruacie-prosim vas nazor

markketa

ahojte.tak stym oplodnenim.janka ma pravdu.na 14-15den po menštruaciji,nastava ovulacia,čiže doba,ked je vajičko plodne a čaka na spermie-iu.trva to približne 12-15h a stava sa neplodnym ak v tomto čase nebolo oplodnene.potom sa na 18den prasne čo znamena to,že začina menzes a toto vajičko(folikul(sa vyplavuje spolu s krvou a tela von.samozrejme každa žena je ina a ma aj iny ciklus,takže sa neda s presnostou určit,kedy ma plodne dni,ale ta pravdepodobnost otehotnenie počas prvych dni menzesu je tak 10%.čo sa tyka dozrievania vajičok.žene dozrieva vždy len jedno vajičko a ak ma niekto v rodine dvojičky,trojičky,je to dedične.ani nie z rodičov,ale zo surodencov rodičov,alebo starych rodičov a podobne.ak ma muž tento predpoklad,dve spermie oplodnia 1vajičko a su jednovajene dvojčata,ak ma predpokled žena,tak dve vajička max.bud sa oplodni jedno,alebo obe a to su zase jednovaječne,alebo dvojvaječne dvojčata.a čo sa tyka trojčiat a viac,tak len umelim oplodnenim.takže takto to chodi.a ešte k tej hygiene.nemyslim si,že počas manzesu,nieje spreavne milovat sa.ak sa dodržuje spravna hygiena,neni o čom!

Dee

janka, ale urcite sa uvolnuje viacej vajicok naraz, ved ako by sa potom rodili dvojcata, trojcata, stvorcata, ktore nie su jednovajecne?

janka

takze vsetci manzelia sexuju vyhradne s kondomom, aby sa im nedostala infekcia...?? to je sila. zachvilu vsetci budeme zit v absolutne sterilnom prostredi.... a sorry, ze moje vedomosti z gynekologie su take slabe. mozte mi to prosim vysvetlit? ale bez latinskych nazvov, aby som to pochopila. ja totiz viem o tom asi tolko, ze vajicko, ked je zrele, sa uvolni a dostava sa z vajecnikov do vajickovodu, kde caka dva-tri dni kym dojde k oplodneniu. toto sa vola ovulacia. a ak k oplodneniu nedojde, s vystelkou maternice sa vyluci z tela von. po menstruacii nastava faza, v ktorej dozrieva dalsie vajicko, ked je zrele, uvolni sa atd...a cyklus sa opakuje. je to zjednodusene, ale takto nas to aspon ucili v skole. ak nemam pravdu, opravte ma prosim. myslim si, ze je mala pravdepodobnost, aby sa uvolnovali dve vajicka naraz. ved maternica potrebuje urcity cas na zregenerovanie...podla mna oplodnenie nie je mozne.

snehulienka

a ešte-to že sa s priateľom dlho poznáte, ešte neznamená že tak predchádzaš infekcii.Je ti dúfam jasné, že ten prenos hrozí už len tým stykom a nie len to s kým.

snehulienka

Milá Janka, ak sexuješ počas menštruácie tak je síce menšia pravdepodobnosť otehotnenia, ale zato väčšie riziko prenosu infekcie do vnútorných rodidiel.Takže to rob radšej mimo menzesu a použi ochranu-tak budeš mať aspon nejakú istotu ,že to je bezpečné.

muz

janka a ty vies daco o oplodneni, asi nie, no pre vysvetlenie ti to poviem, vajicko sa uvolnuje z vajecnikov do vajcovodu,je obalene takzvanou zonou polucidou, praska a vajicko je vyplavovane krvou do vajcovodu, a v hornej tretine vajcovodu dochadza k oplodneniu, takze tak je to. ak vajicko je oplodnene co mimochodom moze nastat tak 16-20 hodin po ovulacii tak sa uhniezduje v maternici.
ok snad uz to chapes
papa