mala som s priatelom sex pocas menstruacie, v druhy den a bez ochrany. Mozem otehotniet, ak sa do mna nespravil?
sex pocas menstruacie-prosim vas nazor
pardon chybička!!!!nie na 18 ale 28den nastava menzes.preklepla som!
ahojte.tak stym oplodnenim.janka ma pravdu.na 14-15den po menštruaciji,nastava ovulacia,čiže doba,ked je vajičko plodne a čaka na spermie-iu.trva to približne 12-15h a stava sa neplodnym ak v tomto čase nebolo oplodnene.potom sa na 18den prasne čo znamena to,že začina menzes a toto vajičko(folikul(sa vyplavuje spolu s krvou a tela von.samozrejme každa žena je ina a ma aj iny ciklus,takže sa neda s presnostou určit,kedy ma plodne dni,ale ta pravdepodobnost otehotnenie počas prvych dni menzesu je tak 10%.čo sa tyka dozrievania vajičok.žene dozrieva vždy len jedno vajičko a ak ma niekto v rodine dvojičky,trojičky,je to dedične.ani nie z rodičov,ale zo surodencov rodičov,alebo starych rodičov a podobne.ak ma muž tento predpoklad,dve spermie oplodnia 1vajičko a su jednovajene dvojčata,ak ma predpokled žena,tak dve vajička max.bud sa oplodni jedno,alebo obe a to su zase jednovaječne,alebo dvojvaječne dvojčata.a čo sa tyka trojčiat a viac,tak len umelim oplodnenim.takže takto to chodi.a ešte k tej hygiene.nemyslim si,že počas manzesu,nieje spreavne milovat sa.ak sa dodržuje spravna hygiena,neni o čom!
nie
janka, ale urcite sa uvolnuje viacej vajicok naraz, ved ako by sa potom rodili dvojcata, trojcata, stvorcata, ktore nie su jednovajecne?
tak vynimka potvrdzuje pravidlo...je tu urcite % moznosti otehotnenia pocas menstruacie, ale velmi male...
takze vsetci manzelia sexuju vyhradne s kondomom, aby sa im nedostala infekcia...?? to je sila. zachvilu vsetci budeme zit v absolutne sterilnom prostredi.... a sorry, ze moje vedomosti z gynekologie su take slabe. mozte mi to prosim vysvetlit? ale bez latinskych nazvov, aby som to pochopila. ja totiz viem o tom asi tolko, ze vajicko, ked je zrele, sa uvolni a dostava sa z vajecnikov do vajickovodu, kde caka dva-tri dni kym dojde k oplodneniu. toto sa vola ovulacia. a ak k oplodneniu nedojde, s vystelkou maternice sa vyluci z tela von. po menstruacii nastava faza, v ktorej dozrieva dalsie vajicko, ked je zrele, uvolni sa atd...a cyklus sa opakuje. je to zjednodusene, ale takto nas to aspon ucili v skole. ak nemam pravdu, opravte ma prosim. myslim si, ze je mala pravdepodobnost, aby sa uvolnovali dve vajicka naraz. ved maternica potrebuje urcity cas na zregenerovanie...podla mna oplodnenie nie je mozne.
... ano
janka a ty vies daco o oplodneni, asi nie, no pre vysvetlenie ti to poviem, vajicko sa uvolnuje z vajecnikov do vajcovodu,je obalene takzvanou zonou polucidou, praska a vajicko je vyplavovane krvou do vajcovodu, a v hornej tretine vajcovodu dochadza k oplodneniu, takze tak je to. ak vajicko je oplodnene co mimochodom moze nastat tak 16-20 hodin po ovulacii tak sa uhniezduje v maternici.
ok snad uz to chapes
papa