Varikokela - operovať alebo neoperovať - alternatívne možnosti liečby

Príspevok v téme: Varikokela - operovať alebo neoperovať - alternatívne možnosti liečby
Genesis

Dnes som bol u urológa na Strečnianskej v Bratislave (Mudr. Goncalves. Prišiel som za ním s tým že mi zistili menšiu kvalitu a množstvo spermii. Zistil mi varikokélu na ľavej strane (divné mi ale bolo že ani palpaciou ani sonom vôbec nepozeral pravú stranu čím v mojich očiach ako lekar riadne stratil dôveru pretože za 8 euro za sono mohol aspon pozrieť aj na pravu stranu keď pozretie ľavej mu trvalo len 12 sekúnd)

Moja otázka znie. Varikokéla mi nespôsobuje bolesť akurát možno má plyv na moju plodnosť. Chcem sa spýtať či už niekto takúto operáciu podstúpil a či sa mu plodnosť zlepšila. Nechcem totiž zbytočne riskovať. neverím lekárom a viem že veľa operácii nedopadne dobre a spôsobia viac zlého ako dobrého.

Iným slovom keby ste boli na mojom mieste podstúpite operáciu alebo sa radšej na to vyprdnete.

okrem toho neviete odporučiť nejakého dobrého urológa v Bratislave pretože tomu môjmu moc nedôverujem.

a ak náhodou viete o nejakom alternatívnom liečení varikokély okrem operácie tak taktiež napíšte.

Adam znalec

Presne tak, varikokela je akoby uraz, ktory poskodil zilu semennika, ale pokial sa vcas "opravi", k neplodnosti by nemalo dojst.. Podrobne je vsetko spisane tu -- vimax.sk

Denko11

Ano, ja som po operaci varikokely 7.10.2016 som tam bol, operovali ma v piatok na obed, vecer okolo siedmej som isiel domov, mesiac som bol zo skoly doma. Niekedy zaciatkom decembra som zacal trosku posilovat, trosku kliky a tak, no zacalo ma to boliet tak som prestal, boli ma to az doteraz tak pobolieva proste neviem co je to a mam taky pocit ze sa mi ta varikokela zvacsila od operacie, po operaci som si dokazal obchytit cely semnnik az k povrazcom teraz nedokazem cely obchytit. Pred operaciou som mal ako keby problem s erekciou, nebyvala 100 percentna, teraz som zacal mat v poslednej dobe tiez nejaky taky problem, mam 17 rokov a bola to varikokela lavostranna a bol som operovany v BB na detskej ambulanci.

duriiiii

varikokelu som si nahmatal asu v 17 rokoch bol som aj u lekara ale ten sa vobec nevyjadril vysetril ma v lezme takze mi nic nenasiel a poslal ma domov.dnes mam 25 rokov jedneho syna a druhe je na ceste :) a je to tam stale taze tak..

muchacc

velmi dobry je urolog MUDr. Ziaran (z mojho pohladu). Robi aj na Kramaroch urologicke oddelenie, ale ma aj vlastnu ambulanciu. To si skus najst na internete.

Genesis

treba si tu plodnost sledovat ... ak klesne pod normal potom je operacia na mieste ... a nikto ti nezaruci ci sa zlepsi ta plodnost ... ale obvykle sa zvykne zlepsit

Genesis

to ze mas varikokelu neznamena nevyhnutie ze budes nepolodny ... vacsina muzou s varikokelou su plodni maju len znizenu plodnost.

Ak sa nevies rozhodnut ci varikokelu operovat alebo nie tak sa rozhodny na zaklade tychto dvoch bodov:

1. daj si spravit spermogram (ak dopadne tvoja plodnost ok tak netreba operovat ak nie tak operacia by mohla dany stav zlepsit)
2. bolest .. ak ti sposobuje varikokela bolest tak operovat ak ee tak potom bod cislo 1

varikokela je svinstvo ale to je podstate kazda jedna choroba ktorou clovek trpi

SpeedyDK

dam to sem znova lebo myslim ze nikto mi neodpovedal:

myslim si ze mam varikokelu, zistil som to asi pred rokom a teraz mam 17..citim si od semennika smerom hore nejake veci, myslim ze su to tie zvacsene zily lebo je to dost hrube. Chcem sa opytat ze ak si to nedam operovat tak ze ci budem na 100% neplodny.. dost ma to trapi..pocul som ze varikokela sa vracia aj po operacii

meredita

priatel mal trocha iny problem - inaktivne spermie. liecil sa u dr. albertovej, musim povedat ze velmi uspesne. nas dvojrocny syncek je toho dokazom. najdi si na internete podla jej mena. vola sa luba.