UTP - umele prerusenie tehotenstva

Príspevok v téme: UTP - umele prerusenie tehotenstva
nerozhodna

ste tu zeny,ktore ste boli na umelom preruseni tehotenstva ? mna to caka zajtra :-(((( som este len v uplnom zaciatku a lekarka mi na 100% tvrdila,ze tehotna nie som,az na pohotovosti,kde som prisla so strasnymi bolestami v lavom boku mi povedali ze som tehotna :-((( chcem vediet co ma caka,kedze vela informacii som nedostala.... :-(((

un enfant

takže, to je v poriadku, keď Verony máva v 15-tich sex a zamýšľa sa nad potratom?

Verony, nemala by si si dovoliť sex, ak si nemôžeš dovoliť dieťa. Pretože po pohlavnom styku sa stáva, že rodičia (mali by to byť manželia) splodia dieťa. Sama si ešte len dieťa a Tvoj prístup, že si budeš užívať a keby niečo, tak potrat je hrozne nezodpovedný. Pretože keby k potratu došlo, nešlo by o prerušenie tehotenstva ale o jeho násilné ukončenie z Tvojej vôle, čím by sa stala zodpovednou za usmrtenie svojho vlastného dieťaťa.

Reči o práve rozhodovania sú pravdivé, ale len dovtedy, kým sa nepočne nový človek, vtedy už má aj on právo. Jeho právo na život je väčšie ako Tvoje právo na užívanie si a pohodlný život. Takže rozhoduj sa, či chceš či nechceš dieťa pred tým, ako budeš spať s priateľom. Avšak v Tvojom veku by bola najlepšia sexuálna abstinencia. Na sexuálny vzťah nie si zrelá ani telesne ani psychicky. Navyše vekový rozdiel medzi Vami nie je v poriadku a nemôžem sa zbaviť pocitu, že ten chalan Ťa len využíva. Ak Ťa naozaj ľúbi, ľúbil by aj Vaše spoločné dieťa a nechcel by sa ho zbaviť. Ak Ťa ľúbi, chcel by sa s Tebou oženiť a zostať s Tebou a dieťaťom, aby sa o vás s láskou staral. Zodpovedný mladý muž v jeho veku by však nespal s 15-ročným dieťaťom. Neodvážil by sa od hanby pozrieť Tvojmu otcovi do očí.

Ľúbiť sa dá aj bez sexu. Odmietni sex vo vzťahu s priateľom a uvidíš, ako dlho Tvoj priateľ s Tebou ostane. Vtedy zistíš, o čo mu naozaj išlo a či naozaj nie je na mesačné vzťahy.

winki

Máme možnosť slobodne množiť sa a tak isto máme možnosť rozhodnúť, čo so život, čo vznikne vďaka nám.

winki

máme slobodu voľby pri antikoncepcií, pri lekárovi ... prečo niektorí zakazujete slobodu volby pri tehotenstve??? Je to len a len voľba danej osoby a nie spoločnosti.

Kvety zla

Verony, pravdepodobnost ze by si bola tehotna je velmi mala. Ale pocuj - takto sa "chranit" pred tehotenstvom je v tvojom veku a situacii, kedy si dieta nemozes dovolit, vcelku nezodpovedne. Popremyslajte nad ochranou pre vas najvhodnejsou, aby si sa takto nemusela stresovat. :)
A pokial viem, na slovensku sa nevykonava interrupcia ani tabletkou, ani injekciou - ale mozem mat stare informacie.

Verony

Dobrý deň prajem .. Neviem ako to u vás na tejto stránke funguje .. ale chcela by som sa opýtať či by ste mi nevedeli poradiť .
Mám 15 rokov , mám chalana ktorý je odo mňa o dosť starší .. má 24 .. možno to blbo vyznie .. páčia sa mi starší chalani v jeho veku .. a keďže ja nevyzerám na svôj vek takže aj mne sa stáva že majú o mna záujem už plnoletý chalani.. Som sním skoro 1 rok .. celkom nám to spolu ide .. som jeho asi 3 tretia baba lebo sám o sebe je typ chalana ktorých je teraz dosť málo nieje na mesačné vzťahy .. chodí aj k nám a všetko je v poriadku .. až na jednu vec ,,, začali sme spolu ,, sexovať\" a všetko išlo ako má až do teraz asi 4 dni mi mešká menštruácia , chutí mi dáko viac papať a cítim sa unavená ,, Bojím sa toho aby som nebola tehotná .. no ale naposledy sme mali pohlavný styk minulí mesiac a potom mi menštruácia prišla ako aj predtým , normálna bez meškania . no ale potom sme spolu mali znovu styk asi pred dvoma týždňami a teraz mi už menštruácia mešká .. neviem čo si mám o tom myslieť .. že by sa mi to prejavilo tak skoro po styku ??? a ešte je tu jeden problém náš sex bol nechránený .. ale za každým keď sme mali styk išiel do mňa iba raz a dorobil sa už potom sám v ruke aby mu náhodou niečo neušlo ... (ako sa hovorí) a keď sa už dokončil viac do mňa penisom nešiel .. takže viem aj ja že on do mňa nenechal nič vpustiť .. Bola by som rada keby ste mi na tú to správu odpovedali aby som vedela na čom som .. ako to mám ďalej riešiť ,... A ak by som bola náhodou tehotná a keby idem ku gynekologovi tak aké riešenie je teraz najviac využiteľné ? tabletky ?? alebo injekcia ?? alebo niečo iné okrem potratu ?? niečo od čoho by sa ešte dalo v prvých týždňoch potratiť ?? Nemôžme si to dieťa nechať ja som mladá a nezvládla by som to ... Mám pred sebou školu ktorá ma baví a chcem doštudovať a ísť ďalej .. dieťa by neprichádzalo do úvahy .. Ďakujem

alicagg

Nerozhodna, meno dietata sa da zmenit aj dodatocne. Zda sa mi dost absurdne zabit dieta kvoli tomu, ze este nie su vybavene uradne dokumenty .. to ako potom, ked uz budes rozvedena si pripadne po par rokoch urobis dalsie dieta s priatelom? Myslim, ze tvoj manzel sa rad vzda otcovstva aby nemusel platit na dve deti ... Samozrejme, nebude to vobec lahke s dvoma malymi detmi, ale da sa to urcite zvladnut, dufam ze si sa rozhodla spravne.

bella12

nerozhodna,

to dieťa Ti život neskazí, obávam sa však, že až neskoro prídeš na to, že si si ho pokazila potratom. Si tehotná, a to už nezmeníš - nemyslím si, že by si niekedy zabudla na to, že si bola 2x tehotná, ale máš len jedno dieťa v náručí. Si matkou 2 detí, a to nezmení ani to, keď zajtra na ten potrat pôjdeš. Najčastejším prejavom popotratovej traumy (postabortívneho syndrómu) sú neutíchajúce pocity viny, ktoré majú aj ženy, ktoré nepochádzajú z veriaceho prostredia. Je to niečo, s čím nepočítali, tiež mali svoje plány do budúcnosti a zrazu ostali paralyzované utrpením, ktoré sa nedá porovnať s nijakým iným, ktoré môže žena prežívať. Chcú vrátiť čas, rozhodnúť sa inak, ale to už nejde. A nedokážu újsť pred skutočnosťou, že oni sa tak rozhodli, rozhodli o tom, že tu niekto bol a už nie je - ich vlastné dieťa. Tvárou tvár bolesti, pred ktorou nedokážu utiecť a ktorá mnohým z nich nedá vydýchnuť ani v noci (nočné mory) veľmi ľutujú, čo spravili a všetky dôvody, ktoré ich k interupcii viedli, im po zákroku pripadajú také malicherné. Veď to jedno dieťa by určite vychovali, určite by sa našlo trošku jedla, trošku miesta, trošku lásky ...

Tie problémy s otcovstvom a súdmi - nerozhodná, to nemôže byť dostatočný dôvod na to, aby sa to malé radšej ani nenarodilo. Je tu a to je skutočnosť. Potratom možno usmrtiť telo dieťaťa, ale jeho dušu nie, tá je nesmrteľná. Raz sa s tým dieťaťom, či chceš alebo nie, stretneš. Budeš mať odvahu pozrieť sa mu do očí?

Máš ešte čas, ešte nie je neskoro. Ak máš priateľa rada, nemôžeš zahodiť plod vašej lásky. V mnohých prípadoch práve potrat spoločného dieťaťa spustil krízu vzťahu a vyústil až k rozchodu jeho rodičov. To spoločné tajomstvo bolo príliš ťažké a partner ho svojou prítomnosťou neustále pripomínal ... Viac stratíš, ako získaš, keď tam zajtra pôjdeš.

www.popotratu.cz

nightmare281

MISA za to ze si neni za potraty sa tu nemusis sprosto vyjadrovat. vela to o tebe dokazuje. ja tiez nesuhlasim s potratmi. ale je to jej osobna vec a otazka bola uplne ina ako tvoja odpoved. tak sa ukludni. jedna vec je vyjadrit nazor a druha nadavat tu horsie jak drevorubac... a tebe nerozhodna prajem vela štastia akokolvek sa rozhodnes. zrejme si v tazkej situacii. drzim palec. a dufam ze po tom nebudes mat vycitky lebo uz to nevratis. a tvoje prve babo mohlo mat aspon kamosa.. ale je to len tvoje rozhodnutie.

Najčítanejšie články