ako odstrániť menštruačné bolesti

Glam

mne pomaha varene vino a nahrievanie s biolampou... pouzivam taku obycajnu activebio zo zdraveho nakupu a strasne dobre mi pomaha a tabletky alebo akupunkturu nevyhladavam

melasanjaaa

Mne pomaha masaz horucou sprchou az pokial nemam červene brucho...tak si trocha lahnem a pijem feniklovy čaj..toto je verzia ked je clovek doma..AK nie tak len panadol bohužial,pripadne čaj este
A samozrejme vyhnut sa strukovinam, kyslej kapuste a tak

sewie

podla mna to z tamponov nie je:) a ja odkedy nepijem kavu pocas menstruacie mam bolesti uple minimalne:) niekedy ziadne len take divny pocit:)

Berenika

Tak toto Fórum mi teraz celkom pomohlo, pretože som sa dozvedela rôzne veci ohľadne bolestí. Momentálne mám už tretí deň silné bolesti, dá sa povedať že kŕče. A stále som na Ibalgine, ktorý mi tak po 10-20 min. zaberie. Ale toto nemôžem robiť stále, a tak som byhľadala vaše rady. Chcem sa ale opýtať jednu vec. Minulú menštruáciu som vyskúšala tampóny-bez problémov. Akonáhle prišla však ďalšia menštruácia (teraz) mám silné kŕče a bolesti, pričom doteraz som ich vôbec nemala. Môže to byť tým spôsobené? Toxický šok som nemala, pretože som tampón vymenila po 2-3 hodinách a nepociťovala som žiadne problémy. Ak mi viete pomôcť, tak prosím, píšte mi na MAIL! Ďakujem pekne! :-)

RNG

Borakovy aj pupalkovy olej obsahuju protizapalovu zlozku, GLA(gama linoleic acid). Takze potlacaju zapaly a tym aj bolesti. Pupalkovy olej ma sice len 9% tejto zlozky a borakovy az 20% ale napriek tomu su tam aj ine zlozky, ktore robia pupalkovy olej niekedy ucinnejsi, nez borakovy. Ucinna davka je niekolko gramov.
Inac su to bezne jedle oleje.
Neodporucaju sa brat v tehotenstve, lebo prekrvuju vystelok maternice, co moze niekedy zvysit pravdepodobnost spontannej aborcie/potratu.
Dokonca niekolko gramov pupalkoveho oleja/evening primrose oil odporucaju zenam s prenosenym dietatom na bezpecne vyvolanie stahov a porod.