neviem si vybrat medzi viacerymi vysokymi skolami, ake ma uplatnenie vyska odbor socialna praca, v ktorych oblastiach, aka je napln prace socialnej pracovnickyô, dakujem za vsetky odcdovede
vysoka skola, socialna praca
a ak ma niekto rodine a zdravotne problemy ako mu moze pomoct socialna pracovnicka?
je to najtrapnejsia skola aku poznam, aj u nas je externe, chodia tam ako do bordelu na internete maju aj vypracovane otazky ktore budu na teste a najviac asi tak 7 A4, nikdy nedostaneu kupit si knihu a ucit sa z nej, je ich strasne vela, studuju to len pre titul a myslia si, ze ich vsade zoberu ako minule jedna chcela robit ucitelku, lebo ona ma Mgr, ale nepozera co ma pod tym titulom...
ma niekto s pracou socialnej pracovnicky aj vlastne skusenosti, tato praca je naozaj slabo financne ohodnotena?
Sociálnych pracovníkov je už neuveriteľne veľa. Čudujem sa ľudom, že chcú tento odbor ešte študovať. Veď týchto pracovníkov tu už máme vybavených na najbližších 20 rokov dopredu. Toto určite nechoď študovať, pretože nenájdeš uplatnenie.
Tak je to fajn odbor, ale uplatnenie v praxi nie je jednoduche, pokial ta nezoberu priamo na urad prace(myslim pracovat), socialny pracovnik ma sice vela informacii, ale malo kompetencii, najvyraznejsi je asi aspekt soc. Pracovnika ako kuratora vramci starostlivosti o deti, setrenie v rodinach, zastupovanie maloleteho na sude pri rozvode, nie je to velmi dobre zaplatene a samozrejme ako vo vsetkych pomahajucich profesiach hrozi syndrom vyhorenia, je to skor poslanie ako povolanie, s tym sa treba uz narodit