Jogurt po otvoreni

abccba

ja jem jogurty aj po zaruke - ked nie su zelene uz :-). trvanlivost je vzdy uvedena len minimalna to znamena, ze po par dnoch prakticky ziadna potravina nemoze byt este skazena, ked sa spravne uskladnuje. a vlastne uz nakupujem len Hollandiu, tu som vcera zjedla a mala mesiac po zaruke!!! bola super, mnam. ale to je samozrejuci jogurt, tak asi preto

Mikitko

Ja vam poviem moju prihodu o trvanlivosti jogurtu. Kupil som dva jogurty, ktore som dal do chladnicky v robote a zabudol na ne. Doba trvanlivosti tusim 7 dni (obycajny prirodzeny biely jogurt). Objavil som ich po 3 mesiacoch. Ale kedze som koumák, prv ako by som ich vyhodil, otvoril a ochutnal. Oba boli vynikajúce, tak som ich bez problémov zjedol. (to na margo MINIMÁLNEJ trvanlivosti). A ked si teraz robím doma jogurt sám, urobím naraz zo 4-5 l mlieka a naplním do 7dcl fliaš. V chladničke mi vydržia, pokiaľ ich všetky nezjem (podľa mojej aktuálnej pažravosti) tak týždeň aj viac bez viditeľnej a chutiteľnej zmeny kvality. Keďže je už kyslý, nezkysne ako mlieko. Akurát može byť kyslejší, ako sa v ňom ďalej množia jogurtové baktérie.
Ešte ďalší príklad, kupoval som pokiaľ boli dostať 500 ml jogurty Hollandia a tie som jedol tak na 2 až tri krát, v mojom prípade to znamenalo, že bol otvorený len jeden deň.
Ale vlastne, z tohoto jogurtu som vyrábal aj ten vlastný a to na jednu várku som použil len polovicu kelímku a druhú polovicu až na ďalší týždeň a jogurt nestratil žiadnu kvalitu.
Takže podľa mojich skúseností čistý biely prirodzený jogurt vydrží v chladničke otvorený bez straty kvality minimálne týždeň. Myslím, že by vydržal aj viac, keby som ho nezjedol, alebo nepoužil inak.

zuzkas

cibuľu ak chceme načatú skladovať,tak by sa mala potieť maslom a zabaliť do potravinovej fólie.nejdem sa hádať,či je ale nieje pravda o tej jedovatosti po načatí.ja som to videla a môže byť na tom niečo pravdy.

sissia

to je blbost s tou cibulou. Ved kolko cibule je v obchode uz bud poškodené, alebo napoly olupané. cibula je nezmar a v chladnicke sa jej nič nestane, ovsem ak uz nie je na nej vidno, že je chytena, mäkká. kludne tam može byť aj týžden.
jogurty vsak fakt je dobre dojest uz na druhý deň. je to ine ako acidko, ktoreš je uzavreté.

zuzkas

ja sa vyjadrím k tej cibuli.tiež som tak robievala,že prekrojenú cibuľu som dala do chladničky a o deň dva pridala do ďalšieho varenia.nič sa nám síce nestalo,ale po odvysielaní relácie myslím v reflexe to bolo,to už nerobím,ale ju vyhodím.už nad 24 hodín sa v načatej cibuli začne tvoriť jed,kt.samozrejme v malom množstve nám neuškodí,ale keby sme zjedli viac surových načatých cibúl,tak by sa nám možno niečo stalo...,čo je aj tak málo pravdepodobné,že by si niekto dal na obed napr.5 surových cibúl...

kacika

tiez nechapem preco sa nevie niekto normalne vyjadrit k teme a radsej utocit na to. Je pravda, ze kazdy ma iny styl vyjadrovania.
A este k tej cibuli pre damy, ktore ju konzumuju aj na treti den. Jasne, ze cibula vyzera v pohode a ak ju zjete neskor nemusi vam byt vobec nic, ale to neznamena, ze je to pre telo prosne. V tomto pripade je to uz jed, ktory sice nema ziadne vonkajsie priznaky a telu skor ublizi ako prospeje. Nebola by skoda vyhodit ju do kosa, tak ju radsej hodte do seba.

Adulka

PRASKOVY JOGURT ???????? :-D to je aky?

a inak, mna by ani nenapadlo sa pytat, jogurt 3 dni v chladnicke je OK. ja som dnes zjedla activiu jogurt a bolo na obale do spoterebovat 10.4., a nic mu nebolo..ved ten jorurt predsa nevie, ze 9.4. mal podla obalu rychlo skysnut :-D ..nic mu nebolo, tak som ho zjedla. A ZIJEM !!!

uhlie

Ked je to nejaky praskovy jogurt, tak taky vydrzi aj pol roka a neskazi sa. Take jogurty sa skor vyparia, ako pokazia.