Moja dcéra má už 5 rokov problém so spolužiačkou, ktorá ju fyzicky a teraz aj psychicky týra. Sústavne sa jej posmieva, nadáva a dokonca začala útočiť na moju výchovu mojich detí. Dcéra to veľmi zle znáša, sústavne plače doma. Posledná vec, ktorá ma stašne vytočila bola, že nazvala môjho manžela mafiánom. Manžel podniká a darí sa mu.neviem ako to mám riešiť. Jej rodičia to ignorujú a nepovažujú to za žiadny problém. Škola to riešila, predvolala rodičov už viackrát, všetko ignorovali.
sústavné psychické ubližovanie od spolužiačky
Raz ma dokonca vyfackala mama mojej kamaratky, priamo z brany. Mala som mozno 12 rokov, ona si na mna vymyslela nejaku hlupost a jej mama prisla a ma vyfackala, nevedela som ani jak sa volam. Potom vyslo na javo, ze to bol omyl a urobila to nepravom, no na ospravedlnenie nikdy nedoslo. Ach jaj, ked tak teraz spominam na svoje pribehy z detstva, az zle mi je.
Ries to, ako najrychlejsie sa len da. Alebo daj adresu, kde byva a prefackam ju za vas. Ked som bola na zakladnej skole, tiez sa mi diali take veci, pamatam si kazdu jednu urazku, kazdu jednu a to mam teraz 27 rokov. Nechalo to nasledky na mojej psychike, ktore sa nikdy nespravia. Nikto ma nepresvedci, ze som pekna, ze som chuda, lebo ked som bola mala bola som baculata, mala som zlu plet a to ze som skareda mi bolo dostatocne dane na javo. Fyzicke utoky som zazila xy, nemali ani najmensi zmysel, nemali jeden dovod. Bola som opluta, vyfackana, okradnuta o peniaze atd. A najhorsie bolo na tom, ze ja som s tym doma ani nezdoverila. Drzala som to v sebe. Co je zo mna teraz? Nemam dostatocne sebavedomie, nevidim sa realne, atd atd.. Deti vedia byt teda pekelne hnusne. Ale je smutne, aj ked to nikto neriesi, pred par mesiacmi som bola robit animatorku pre druhy stupen zakladnej skoly, deti ma mali velmi radi, mali ma za vzor, respektovali, atd. Tak, ked som sa dozvedela, ze jedneho chlapca neustale urazaju, mal totizto miernu recovu vadu, a bol menej chapavy. No z druhej strany to bol slusne vychovany, mily chlapec, ktory si to nezasluzil. Tak som im vysvetlila, ze takto by sa chovat nemali, spomenula im pribehy z mojho detstva a ake nasledky to moze zanechat na dietati. Verte, ci neverte tie deti ho k sebe prijali, hlavne dievcata, prestali ho urazat a smiat sa mu, dokonca ho sami zacali volat k spolocenskym hram. Neviem sice ako to je s nimi teraz, ale dufam, ze sa mi aspon nieco male podarilo. A tak nejak by to podla mna mal vyriesit aj ucitel, urcite sa to da.
A len tak okrajovo, deti hovoria pravdu vsak? A mne sa od deti dostalo, ze som strasne pekna, chuda, atd. Verite tomu, ze nedokazem uverit ani dietatu? Verite tomu, ze nedokazem prijat kompliment? Ked mi priatel nieco, povie, nedokazem povedat dakujem, len radsej rychlo zmenit temu. Lebo tomu proste nedokazem uverit, a myslim si, ze klame.
Vela stastia prajem, taketo veci by sa nemali diat nikomu. :(
a čo keby jej tvoj muž vysvetlil ako tej dotyčnej natiahnuť...? jednu jej poriadne pri*jebať... potom by už dala pokoj... mna šikanovala celá škola, kým som nejebla pred celou triedou spoluziakovi, čím som si vybudovala rešpekt... odvtedy som mala pokoj.... lebo ked niekto bude držať hubu a chodiť so sklopenymi ušami- čiže tvoja dcera tak tým viac budu do nej kopať... a bude sa mať zle! nie len teraz ale aj v buducnosti... s nou niečo robte, ak si s nou neviete rady zoberte ju ku psychologičke... treba jej vybudovať sebavedomie...
a najlepsie by bolo prihlasiť ju na nejake bojove umenie teraz je to v mode a je to super na fyzično aj psychiku... určite by jej to pomohlo... napriklad take najmenej agresivne je napriklad AIKIDO (Steven Seagal)
gergej ,vedz , ze tvoja dcera ak je citliva povaha .. tak uz je psych zranena .. a chces ci nechces zanecha to na nej stopy .. viem o com hovorim . zazila som ,som citlivy clovek . iba psych silny ludia sa vedia oklepat a ist dalej .... ty to na nej nevidis ,ale ona sa vnutorne velmi trapi a to velmi ,ak nechces aby si nieco urobila ,mala by si to riesit ... tebe cudzi spratok depta decko ,a ty sa na to len prizeras s tym ,ze sa to snazis riesit cez skolu a diplomaticky a vidis ze ti je to uplne prd platne ! a tvoj muz ????? ten akoze nic ,?? moj muz by si toho spratka pockal a dobil ako hada ... zachoval by sa chlapsky aj za cenu toho ,ze by bolo zle ! ked to nejde inak .. ja uz ,ked to citam a robil by toto niekto mojmu citlivemu decku ,tak by som si sama tu decko pockala a prefackala ,ze by bolo fialove ,ked to rodicia nevedia ! lebo inak neviem ,ako si poradit chcete ,
zavolaj socialke alebo poziadaj o vylucenie danej osoby na tri dni pripadne odidte zo skoly alebo skolky
ci si bohaty,alebo chudobný zas ludia len zle robia,takže to je jedno a to že ste bohatší nedáva nikomu právo robiť zle vašej dcére,so tiež za najlepšie tvoj manžel keby ju chytil a ukazal jej čo si môže dovoliť a čo nie ked nič nepomáha a keby z toho bolo zle tak nič som neurobil poprela by som to,ja nie som zlá,nechcem robiť,zle ubližovať,biť niekoho,ale ked to inak nejde,zaslúži si to,ved rozmýšlaj necháš si týrať dieťa?to nesmieš dovoliť už len kvôli nej
alebo mozno ked ju budete totalne vsetci ignorovat a neposielat ju k riaditelke a predstierat ze neexistuje tak sa skludni.
skusila si kontaktovat inych rodicov z triedy? neviete jednu soplanu spacifikovat? neviem ci utek na inu skolu by bol prave riesenim. Skor by som podporovala dceru aby sa branila, aby mala vyssie sebavedomie, aby sa stretavala s inymi kamaratkami, nech sa netrapi kvoli jednej malej brzde, z ktorej asi aj tak nic normalne nikdy nebude. Proste nech jej radsej vybije zuby ale nech neplace a netrapi sa. Zivot neni lahky, este takych curakov zopar postretava, ale musi sa vediet branit. Drzim palce
gergej, to co vidi decko doma, potom to prejavuje navonok, zrejme jej matka taktiez takymto sposobom komentuje druhych. Ja som ako dieta tiez bola z bohatsej rodiny, v malom meste, deti mi taktiez ublizovali, bili ma opluvali, hadzali za krk mrtve jasterrice!!! ako do pubertacky do mna skakali o dva roky starsie dievcata, proste des, ALE ked som mala 15 prerastla som vsetky tie truby o hlavu, vycapala ich tak, ze klesli k zemi a odvtedy sa mozem len pohrdavo pousmiat nad takymi ludmi, pretoze ked si uvedomim, kde som dnes ja,, studujem na vysokej skole, chcem ist na dalsiu, popri skole brigadujem, kupujem si pekne veci atd, a tie dievcata ktore sa mi posmievaju, samozrejme to opakovali po rodicoch maju dnes na krku po 2-3 deti chlapov alkoholikov a su z nich bezradne SOCKY, nezamestnane podotykam, takze prajem tvojej dcere aby v tom neskor tiez videla nieco pozitivne (troskuju to zaboli, poplace si a neskor si uvedomi ze plakat by mala ta druha) prajem vela stastia a skuste to dcere vysvetlit, nech si vazi co mate a ze sa manzel stara, aj moj otec sa snazi doteraz a vtedy ako som trpela ze som z bohatsej rodiny dnes si to vazim a snazim sa robit vsetko pre to aby som aj ja mohla svojim detom dopriat to iste, co som mala ja, skuste to dcere vysvetlit aj takymto sposobom, dufam ze som pomohla :D
ak sa bojíš dať jej facku prehlás ju od septembra na inú školu ked máte peniaze aj na súkromnú,ale rozhodne do inej školy čo tam nariešiš aspoň pohroziť by si tej soplani mohla....,dobre vyťahať za uši:D