dobry den, pred par dnami som isla mojej obvodnej- este detskej lekarke (budem mat 17r.) ked som na dverach nasla, ze prestala vykonavat lekarsku cinnost a kartu najdem u inej lekarky vedla. prekvapilo ma to kedze od narodenia k nej patrim, a kedze nemam akutny problem k danej lekarke u ktorej mam kartu som nesla. nasla som noveho obvodneho, s ktorym sa rodicia uz medzicasom dohodli a mama zaciatkom tyzdna isla zobrat kartu. lekarka nebola pritomna tak bola zas dnes a sestricka povedala, ze nam kartu nevyda lebo ze podla vyssieho uzemneho celku musime byt u nej minimalne pol roka. pytam sa je slobodna volba lekara, alebo vazne musim pol roka chodit tejto lekarke? ved ma nikto o odchode mojej byvalej obvodnej lekarky neupozornil a dobrovolne by som sa k tejto neprehlasila (obcas ju zastupovala odtial ju poznam a nebola som s nou spokojna)...naozaj ma pravo tu kartu mojim rodicom jendoducho nevydat?
Preco nemozem vymenit obvodneho lekara??
Karta ahoj.Ja robim v zdravotnej poistovni a to,ze ty ides menit lekara,nema s VUC nic spolocne.Ty si musela podpisovat Dohodu o lekarskej starostlivosti a samozrejme,ak lekarka skoncila svoju cinnost,spadla si pod ineho obvodneho lekara,ktory osetruje tvoj obvod.ALE to vobec neznamena,ze ty teraz pod neho patris a hotovo,do smrti zostanes u neho.V ZIADNOM PRIPADE.Ak ti uplynula lehota 6 mesiacov od podpisania dohody,mozes ist aj na opacny koniec republiky k inemu lekarovi.
takze hned zajtra volam na vuc, dam vediet
ano, pol roka po podpisani zmluvy! s novou MUDr. nema ziadnu zmluvu
no zaujmave ale viem ze aj u gynekologa aj u obvodneho si povinna ostat pol roka..ale pritom podpisujes aj nejake papiere o tom ze si o tom upovedomena..kedze si nic nepodpisovala je povinna ti ju vratit ci uz do vlastnych ruk alebo postou novej lekarke...
netusim naco cakat do pondelka. uz dnes si sa mohla informovat na vucke. vsak sa odvolaj na to, co ti bolo povedane. nekusnu ta cez telefon, neboj, a v pondelok uz tam pojdes s info z pravej ruky. a k tomu ak mas aj zdravot. problem, uz dnes to bolo treba riesit a nie zbytocne vyckavat!
delphia dakujem za odpoved. zarazilo ma prave to ze ja ani moji rodicia nic nepodpisali ani inak nevyjadrili suhlas a ani sme o zmene lekara neboli nijak iformovani. tu kartu ked aj posle, je mi jedno len potrebujem sa uz dostavit k novemu obvodnemu kvoli zdrav. problemu. ak lekarka v pondelok nepovoli, zavolam tam. dam vediet ako dopadlo
nieco tu nesedi... aknemas podpisanu zmluvu s novou MUDr., tak nie je co riesit. jednoducho jej treba oznamit, ze nech ta vyradi z evidencie a odchadzas k inemu. ale kartu nie som si ista ci vydavaju do vlastnych ruk, alebo posielaju postou novemu lekarovi- no to neviem. ale co sa Tyka VUC, tak tem ma docinenie s lekarom ineho razu, nez kafrat do vztahu poistenec- lekar poskytovatel starostlivosti. ale ak sa odvolavali na VUC, tak tam zavolaj na odbor zdravotnictva a poinformuj sa. a prosim, napis, co si vybavila. zaujima to ako to je.