dobry den, pred par dnami som isla mojej obvodnej- este detskej lekarke (budem mat 17r.) ked som na dverach nasla, ze prestala vykonavat lekarsku cinnost a kartu najdem u inej lekarky vedla. prekvapilo ma to kedze od narodenia k nej patrim, a kedze nemam akutny problem k danej lekarke u ktorej mam kartu som nesla. nasla som noveho obvodneho, s ktorym sa rodicia uz medzicasom dohodli a mama zaciatkom tyzdna isla zobrat kartu. lekarka nebola pritomna tak bola zas dnes a sestricka povedala, ze nam kartu nevyda lebo ze podla vyssieho uzemneho celku musime byt u nej minimalne pol roka. pytam sa je slobodna volba lekara, alebo vazne musim pol roka chodit tejto lekarke? ved ma nikto o odchode mojej byvalej obvodnej lekarky neupozornil a dobrovolne by som sa k tejto neprehlasila (obcas ju zastupovala odtial ju poznam a nebola som s nou spokojna)...naozaj ma pravo tu kartu mojim rodicom jendoducho nevydat?
Preco nemozem vymenit obvodneho lekara??
na tieto veci pozor..aj moja svokra raz nemala svojho gynekologa v nemocnici tak isla k tomu co ho zastupoval a co sa nestalo po 2 rokoch zistila ze ten co zastupoval si ju ako keby privlastnil ako pacientku..preco?aby si mohol za nu odvadzat peniazky a samozrejme viac dostat :) takze to sa ani nedivim ze ta ta flandra nechce pustit k inemu dok.ja som mala tento pripad ked som skoncila v skole..chcela som od detskej prejst na dospel.doktorku a to bolo v maji a samozrejme doktorka ma prehovarala aby som ostala este dva mesiace a podobne hovadiny..tak som jej rychlo vysvetlila ze v ten den musim odniest kartu novej lebo som bola dohodnuta a neverili by ste ako sa nasrala :D skoro ma ani nepozdravila ke som odchadzala :D
jaj ano som ja, prepac:)
vdaka
laurina nedala.
ale mam len zo zaujimavosti otazku: keby mi moja obvodna dala podpisat napr. v januari tuto dohodu a teraz sa stalo ze patrim zrazu k inej u ktorej nie som spokojna aj tak musim u nej zvysne tri mesiace ostat?
delphia mas pravdu
logicke vysvetlenie.
je to prizemne sa vyhovarat na VUC a nepovedat na rovinu, ze "nechcem aby ste odisli, lebo sa mi tym znizi kapitacia"!
hruuuuza!
laurina, tu dohodu moju rodicia podpisovali u prvej lekarky takze uplynulo uz vela rokov. teraz u novej sme nic nepodpisovali ani neboli oboznameni o vymene. takze, kedze som u novej NIC nepodpisovala je mi povinna vydat kartu alebo ju preposlat inemu lekarovi bez problemov ze? a nemusim cakat polroka.