dobry den, pred par dnami som isla mojej obvodnej- este detskej lekarke (budem mat 17r.) ked som na dverach nasla, ze prestala vykonavat lekarsku cinnost a kartu najdem u inej lekarky vedla. prekvapilo ma to kedze od narodenia k nej patrim, a kedze nemam akutny problem k danej lekarke u ktorej mam kartu som nesla. nasla som noveho obvodneho, s ktorym sa rodicia uz medzicasom dohodli a mama zaciatkom tyzdna isla zobrat kartu. lekarka nebola pritomna tak bola zas dnes a sestricka povedala, ze nam kartu nevyda lebo ze podla vyssieho uzemneho celku musime byt u nej minimalne pol roka. pytam sa je slobodna volba lekara, alebo vazne musim pol roka chodit tejto lekarke? ved ma nikto o odchode mojej byvalej obvodnej lekarky neupozornil a dobrovolne by som sa k tejto neprehlasila (obcas ju zastupovala odtial ju poznam a nebola som s nou spokojna)...naozaj ma pravo tu kartu mojim rodicom jendoducho nevydat?
Preco nemozem vymenit obvodneho lekara??
karta
podpisovala si u novej lekárky dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti? ak nie a kartu si tam nedala dobrovoľne ona ti ju musí vydať...
karta, tá doktorka je dobre mimo...
ten pol rok by platil v prípade ak by si si ju ty dobrovoľne vybrala za ošetrujúcu lekárku, tebe tam však bez tvojho vedomia niekto presunul kartu s čím ty nesúhlasíš, takže by som jej toto asi povedala...
a na VUC choď... držím palce
tak to je sila... VUC vydava povolenie k cinnosti a nema absolutny vplyv na vztah lekar vs. pacient.
takze aj zajtra daj vediet. :D
takze ohlasujem sa ako som slubila...bola som za lekarkou, tu kartu mi nevydala so slovami ze ona by aj dala ale nechce mat problemy s nadriadenym. ze vyda kartu ak donesiem pisomne potvrdenie z VUC, inak sme nuteni byt polroka u nej aj napriek tomu ze ziadna zmluva podpisana nebola...takze zajtra sa ide na VUC
dakujem za reakcie, teda vcera som nestihla vybavit nic, v pondelok pojdem za lekarkou a dam vediet.
Nebude to ICH problem? :D :D
PS: ja ked som bral kartu (mal som nad 18) tak mi ju zverila (i ked asi nie s usmevom na tvari). To bolo ale niekedy zaciatkom 2009.
Zdravotna dokumentacia sa nedava do ruk pacientovi, je majetkom zdrav, zariadenia ev. sukromneho lekara.
Suhlasim, s delphiou, ak s novou lekarkou nemas podpisanu zmluvu, mozes prejst k novemu lekarovi hned.
Ide aj o to, ci chces prejst k dospelackemu alebo inemu pediatrovi (moze sa o teba starat max. do 26r. veku, napr. ak studujes). Novy lekar od predchadzajuceho vyziada kartu, posiela sa postou.