Dobry den, mam problem s tazkym zaludkom a travenim, grganie, atd.....dosledkom nedostatku kyseliny...Chcem by som sa spytat..., robim si tibetsku kulturu kefiru ktora je aj kysla, ale vraj dost zasadita, ktoru som bral rano a vecer po jedle, len sa chcem spytat ci to nieje zle ked je zasadity, ci by som to nemal brat radsej pred jedlom...? ked mam nedostatok kyseliny... A este by som sa chcel spytat ako by som mal vhodne skombinovat Probiotika, Kefir, Zeleninu, Ovocie, BetainHCL a Jedlo....co pred jedlom, co po jedle, co rano, co vecer....Dakujem pekne, neviem uz na koho sa mam obratit....Mam len 19, zivotosprava super nejem sladke bielu muku, pijem 3 litr cistej vody denne, nepijem, nefajcim, nejem premastene jedla, sporujem. Dakujem!
Problem s tazkym zaludkom a travenim
zdravim RNG, akurat pondelok idem na kolonoskopiu, aj gastroskopiu :( dost sa bojim :(((
Stale je u mna problem, na CT zistene miesto pripominajuce chron. zapal, Zapalove testy v norme, skor nizke, zelezo a setko v poriadku, akurat neviem preco, nizky cholesterol co tiez nieje dobre, nieco sa vo mne deje, ale testy na crohna nesedia, alebo je to uplny zaciatok,, az na ten nizsi cholesterol, co neviem preco je...
Nemoze mi to sposobovat niaka celiakia alebo niake bakterie?? aaach zisti vobec kolono nieco? dakujem!
Vredy v zaludku su sposobene na 98% helikobakterom pilori
Ten sa da vynicit aj pitim koloidnej striebornej vody(4x2 lyzice) aj branim 3 x lyzicka monolaurinu.
Oboje potlacaju v zaludku rozne infekcie, aj kvasne procesy pri nedostatku kyselin.
Na hojenie je DGL a aloe vera.
Inac aj H.p. znicia kyseliny od PH2.5 niz. Tj infekcia H.p. je mozna len pri aspon ciastocnom znizeni vyroby kyselin v zaludku.
Ano úplne s Tebou súhlasím,lebo kyselina v žalúdku je nevyhnutná,ale doktor ma chcel preliečiť,nakoľko som tam mala tie vriedky a tá kyselina mi ich ešte dráždila a teda žalúdok si nemohol robiť svoju prácu tak,AKO MAL.teraz je to už lepšie a helicid obmedzujem.skôr mám dlhodobý problém v tenkom a hrubom čreve,asi mi chýbajú enzýmy,lebo oligoracharidy mi vyslovene škodia.musím aj správne kombinovať.Napr.niekto si dá kapustu,alebo šťavu a je za 10 moin.prečistený.vo mne to dudnie do večera a potom v noci už ani nedýcham pre vzduch pod rebrami a v kľúčnej kosti.Toto mi spôsobuje mnoho potravín.dávno ich nejem,ale znovu sa nájdu ďalšie,ktoré mi spôsobia galibu...
Helicid potlaca vyrobu kyselin. Kyseliny su potrebne nielen na tracenie, ale aj obrana tela proti mikrobom na surovych potravinach, Vcitane helikobacteru pilori, bez ktoreho nie su ziadne zaludocne vredy.
Nuz ti, co maju malo kyselin a dokonca si ich potlacaju sa mozu tesit na hromadu zdravotnych problemov z podvyzivy a porusenej zaludocnej bariery proti nakazam na potravinach. Tak sa da dostat po case aj osteoporoza okrem ineho, lebo na vytazenie mineralov z potravin je kyselina nevyhnutna.
Casto to vedie aj k nervovym problemom(depresia, tetania, panicke poruchy)lebo telo nevie vytazit bez kyselin vsetky potrebne polotovary na tvorenie potrebnych neurotransmiterov pre mozog.
Rogi,myslím,že zásaditého nikdy nie je dosť,pri našom výbere potravín.ja som v živote nemala pálenie záhy,ani reflux,myslela som,že mám málo kyseliny v žalúdku,ke´d mi nestrávilo to a hento,ale pri pohľade do žalúdka zistil doktor,že mám vriedok,preto mi nasadil helicid,a ver never,je mi po ňom lepšie.na citron nedám dopustiť,hoci je kyslý,pomáha mi v trávení.Píšeš o tvojej strave to je super,koľko zeleniny poješ,aj ja by som chcela,vlastne dokázala by som sa živiť len zeleninpou,lebo som vnútorne presvedč.,že je to liek,ale namôžem,nestrávim!!!kefír je v pohode.Ja pijem srvátku,ale doma urobenú,nie sušenú a musí byť horúca.to ma vždy napraví.nastrúham si tam zázvor,...škoricu.
Ano aj ja verím na probiotiká,lebo ma zachránili a beriem ich prakticky stále 1-2x denne nalačno a večer,obmieňam bion a probiofix a linex.aj mne škvrkalo v črevách aj mi ešte občas škvrka,treba prispôsobiť najmä stravu-správne kombinovať a najmä byť v pohode,aj ja si myslím,že moje tráviace špecifiká nikdy neskončia,to je môj osud,ale stále sa snažím s tým bojovať...liečila som sa na helika,vriedky v žalúdku,ale inak som vraj v pohode,no väčšinou sa mi to podľa mojich stavov nezdá,cítim sa ako mimozemšťan,čo má iné tráviace orgány,ako títo ľudia a som z toho unavená.v domnienke dobrého zažívania behám každý deň ránko 11 km,niekedy OK,inokedy únava,ale trávenie asi nezávisí len od toho.som ešte v´dačná,že nemám žlčníkové záchvaty.Len: plynatosť,žblnkanie,zlé štiepenie potavín(paprika,uhorka,kapusta,melon,cibuľa,cesnak,pažítka.....)Ako vravím užívala som emulips,vyskúšala množstvo čajov,teraz bheriem helicid.Mám už dosť úzky profil potravín,ktoré môžem jesť.niekedy je dobre,ale väčšinou diskomfort.napr.oligosacharidy,inulín-vôbec!!!a dávajú to skoro všade.Tak stále zisťujem a kombinujem,čo áno,čo nie...držím Vám alce,no najmä treba zájsť na gastro-to je základ,nie domnievať sa.
V crevach mas 10 na 14 kultur, dufajme ze aspon 90% su uzitocne probiotika.
Bioptron obsahuje 9 krat 10 na 9 tj len malicke mnozstvo, na zarodok na kolonizovanie criev spravnymi probiotikami.
A iny zdroj dnes prakticky nemas, kedze vsetko jeme alebo sterilizovane, alebo dokladne umyte.
Preto kazdenu zdoraznujem aby bral to coho nedostaneme v potravinach dost:
selen, zinok, jod, vitamin C E ,D-3 a probiotika
Pan RNG
neda mi nenapisat moj problem, pretoze nik mi neporadil skusam to takto.
Cim moze byt zapricinene to, ze mi dost casto skrka v crevach? Pomozu mi probiotika? Bravala som Biopron , ale neviem ci to mozem aj dlhodobo, nechcem si nejak uskodit... som z toho zufala:(( stava sa mi to hlavne ak sa nachadzam v nejakom cudzom prostredi... dakujem
Emulips je drahy olej z repky spolu s emulgatormi. Bezny emulgator v olejoch je lecitin a ten mozno dostat velmi lacno. Na ucinok cistenia ciev je ho treba 1 lyzicu aspon raz tyzdenne, takze hovorit o 10 kvapkach je na smiech.