Problem s tazkym zaludkom a travenim

Príspevok v téme: Problem s tazkym zaludkom a travenim
Roqi

Dobry den, mam problem s tazkym zaludkom a travenim, grganie, atd.....dosledkom nedostatku kyseliny...Chcem by som sa spytat..., robim si tibetsku kulturu kefiru ktora je aj kysla, ale vraj dost zasadita, ktoru som bral rano a vecer po jedle, len sa chcem spytat ci to nieje zle ked je zasadity, ci by som to nemal brat radsej pred jedlom...? ked mam nedostatok kyseliny... A este by som sa chcel spytat ako by som mal vhodne skombinovat Probiotika, Kefir, Zeleninu, Ovocie, BetainHCL a Jedlo....co pred jedlom, co po jedle, co rano, co vecer....Dakujem pekne, neviem uz na koho sa mam obratit....Mam len 19, zivotosprava super nejem sladke bielu muku, pijem 3 litr cistej vody denne, nepijem, nefajcim, nejem premastene jedla, sporujem. Dakujem!

R ogi

Ja som nehovoril ze niak extra verim doktorom, ale tie vysetrenia som musel podstupit, ja som skusal uz vsetko a stale mi je blbo, tak hlavne preto som zvedavi ci ta celiakia sa nepotvrdi... jedine co mi povedal je ze mam 2 cm zapal, co je malinky kusok, ale neviem co to moze sposobovat, nepijem, nefajcim, jem vela zeleniny ovocia, sportujem atd, takze nechapem co stale robi zle u mna :(

RNG

OK, pozrem sa na tuto temu takza mesiac-dva, ako ti lekari pomohli so scanami, gastroskopiami a liekmi.Ci ti to napravia, alebo budu do smrti "liecit", s neprestajnymi "vytazstvami" ale problemy budu pretrvavat napriek vsetkemu.

evik1

Hurá gratulujem aj mne maminka vždy tak,že urobila si prvý krok-cesta.ja som tiež mala mini vriedky a aké blbé stavy toľké roky!!!

R ogi

no tak vcera som podstupil Gastroskopiju, aj Kolonoskopiju, zobrali vzorky a uvidime co bude... Na oko zistil doktor zapal na terminalnom Ileu, teda ten zlom medzi hrubim a tenkym crevom, ale ten zapalik ma len 2 centimetre, co moze sposobovat niaka alergia alebo niaky iny problem, lebo crohn napr. oni maju niektory aj 70 cm, ja nemam ani zhrubnutu tu stenu aj krvne vysledky mam setky dobre.... trosku mi to teraz sedi na celiakiu, ta absorbcia, a j kozne problemy... uvidime, brali mi aj biopsiu na tu celiakiu...

evik1

v každom prípade vyšetrenie u gastra,inak sa nedozvieš,čo ti nefunguje,potom je už na tebe,či dáš na reklamu a budeš vycicaný,alebo podstúpiš liečbu,ktorú ti cielene naordinuje lekár,predsa žiadny výživový sprostredkovateľ neštudoval internú medicínu,to si myslím ja.ćrevo je dlhé a je milon úsekov,kde môže byť defekt,pre ktorý sa ti toto deje.niekomu môže pomôcť doplnková liečba,ale závisí to od problému.Je rozdiel mať zápal žalúdka,alebo malabsorbciu,alebo slepák,toto predsa môže vedieť určiť len odborník a nie nejaká susedka,ktorá si myslí,že ked jej pomoholo tamto,pomôže to aj tebe,iba ak vytiahnuť peniaze a problémy sa budú vekom stupňovať,aj tak pojdeš nakoniec za lekárom.Tak prečo nie hneď?

R ogi

No lenze ja mam iny problem, mam pocit ze moje telo neabsorbuje latky z potravi, jem vela, a som unaveny, chudnem, nedobrovolne, a nemam hnacku ale mam celkovo taku maksiu stolicu a je jej vzdy dost vela... ko by som len to co zjem vylucil....co to moze byt??

Ludo62

Neviem ako ostatným, ale mne pomohli výrobky od Herbalife. Schudol som 17kg za 7 mesiacov a zbavil som sa plnej igelitky liekov (na srdce, vysoký krvný tlak, na migrénu, prostatu, zníženú imunitu, antivirotiká, antibiotiká ... celkom 18 liekov na recept a veľa rôznych vitamínov !!!) Cítim sa skvele a nemám už vôbec žiadne potiaže. Ak chcete poradím Vám ako na to. 0904452835

evik1

Aj mne zistili helika a potom rok na to iný gastro zas vriedky pri vstupe do žalúdka a nato mi dal ten helicid,verím,že mi pomohol,lebo už ho nemusím jesř,ale podotýkam,že som nikdy nemala záhu alebo pálenie,len veěmi blbé stavy.celiakiu mi vylúčili aj int.na laktozu,tak som ostala kludnejšia,možno aj to mi pomohlo-psyché.U mna skůr hrajú rolu enzýmy,je ich veěa druhov a tiež črevá su dlhéééééééé,takže tam může byř mnoho príčin,ktoré sa ani neodhalia,v každom prípade pohěad do vnútra je vždy namieste,najm) ked máme ne to nárok,však si platíme,nielen oni...k veci.odvtedy chodím na kontroly,doktor je velmi milý,predpísal mi kosti na podporu,ale to nejem,aj pankreolan,ani to nejem,lebo nejem pražené ani tažké jedlá a to zdúvanie musím vypozorovat sama.poradil mi surový ananás-bromelain na tráv.výborná vec,ale nalačno.wobwnzym je drahý,tak idem prír.cestou.Ale som vymákla ten inulín-fakt.kto by to povedal,vždy ked jem niečo také,tak zomieram potom.A vraj prospešné ako komu.

RNG

Gastroskopia a kolonoskopia zistuju len rozne deformity ci vredy, nie vyrobu kyselin alebo rozne mozne mikroby, ktore ti mozu skodit. A je to len test, nie je to cast liecenia, ba prave naopak, pri neopatrnom zavadzani sond mozu sposobit poranenie.
Pred rokmi som mal raz hrozne krce, odisiel som na pohotovost, tam mi dali nieco na potlacenie kyselin a umrtvenie, a potom mi robili dokladne snimkovanie zaludka spojene s pitim kontrastnej latky(bariova tekutina a kasa) Samozrejme mi nenasli nic, (lebo sa jednalo len o akutny zapal, pravdepodobne viralneho povodu) okrem penazi v penazenke za mnozstvo fotografii traviaceho systemu z kazdej polohy. Citil som sa ako filmovy herec, tj moj zaludok v roli hlavneho hrdinu.