Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

môžem odmietnuť tykanie???

Príspevok v téme: môžem odmietnuť tykanie???
katheryne

ja mam 25 rokov ona cca 35 ale vykam jej lebo sme kolegyne z prace a nemam k nej dobry vztah (vlastne neznasa ma), ale kazdy den sa stretavame v kancelarii, a spolu riesime pracovne zalezitosti - kedze pracujeme na tom istom. od zaciatku som je vykala ona mne tyka ako keby sme boli kamosky, ale neriesim to. V kancelarii su este dve starsie kolegyne, ktorym vykam su ovela starsie ale snimi mam vynikajuci vztah ako keby sme boli kamosky, oni mne tykaju - neprekaza mi to, ale ja im vykam.
Ak by mi ta kolegyna s ktorou nemam dobry vztah a pravdupovediac caka kedy ma slak trafi alebo vypadnem z jej zivota navrhla tykanie mozem odmietnut???vobec sa snou nechcem skamaratit ani trosicku zblizit, chcem riesit pracovne zalezitosti a to je vsetko nic viac nic menej....mozem odmietnut?????tykanie????

katheryne

martinaH :) fotku nemam, kedze nie je to moja kamoska, ani rodina:D
povaha je to tazka veeelmo tazka. Bola dlho sama, je stale sama a bude stale sama. Negativna za kazdych okolnosti, nic jej neurobi radost, nad vsetkym sa stresuje (zbytocne) vlastne, sama si vyraba stres - len tak!kazdy den dava najavo, aka je super v praci, ako je dokonala v tom co robi, a my vsetci sme debili nevzdelani.Priznavam, ze je v praci dobra,ale arogantna by nemusela byt....no je...tym, ze jej vykam, jej davam najavo ako ma nezaujima, to ze ona mi tyka len tak....mam na haku.

martinaH

katheryne, aj tak by ma zaujimalo co to je za typ cloveka, vzhladovo, povahou a pod. Pripadne ju popis, ci posli foto :)
To musi byt pu..

cinni

podla spolocenskeho spravania mozes odmietnyt tykanie, ale len v tom zmysle, ze odmietnes tykat ty jej.. das jej tak najavo, ze chces odstup (to je dobre),..ja som v praci osmietla tykanie nie raz (sice od mladsich) ale nie je na tom nic zle

katheryne

martinaH, no...nevadi mi ak tu mi hocikto tyka, tu to neriesim...zatial mi to s tou kolegynou vychadza, nechce aby som jej tykala, a ani to nespomenula, uz som tam dlho sice, ale snad k tomu nikdy nepride....:)

martinaH

Katheryne, ja by som sa zachovala asi podobne voci neprijemnej kolegyni.
Dufam ze ja ti mozem tykat kedze mam decka v tvojom veku :)

katheryne

sway má pravdu, tiez si myslim, ze jej vyhovuje, ze ona mi od zaciatku tyka a ja jej vykam. Nikdy som neriesila to ako docielit to aby mi vykala....je mi šuma fuk pravdupovediac, keby na mna vobec nehovorila bolo by najsamlepsie:)mohla by som jej zacat tykat ako ona mne a docielit medzi nami ako taku rovnocennost ale tym vykanim s od nej udrzujem ako taky odstup, ostatnym dvom kolegyniam sice tiez vykam ale inak ako jej:D:D:D asi tym tonom ako s nimi hovorim a ako s nou...to uz je len o pocite. k nej som akosi taka neutralna. dnes sa mi stalo ze som cakala na urade v rade:) a jedna pani na mna hned s tykanim, ze ona sa chce daco len opytat (tiez som sa chcela len daco opytat a stala som tam uz dobrych 20 min) ale aspon keby mi tak drzo netykala, mozno by som ju aj pustila. sice nevyzeram na 25, ale ani na 17 rokov.
PS: didia ona nema k nikomu uctu, mohlo jej na zaciatku dojst ze ked som jej ja vykala mala by aj ona, no len ona si potrebuje nieco dokazovat, ze je nieco viac....to ze by som jej zacala tykat, a bola by vygulena - ako pises, by som len dala najavo ze ju riesim, a ze ju registrujem, a pritom ju mam na haku. Zaujimalo ma len ci mozem odmietnut tykanie, ak by mi niekto navrhol...napr. ona.

sway.

bibi123 ved ak ide o kamaratov,mal by ti ich frajer predstavit. A ak sa predstavite menom - tykate. Ak ide o zdvorilostny pozdrav s cudzou osobou,tak ja vykam.Ak by na mna chlap este vyskocil,ze mam tykat,je jednoducho nevychovany (aj ked je o 10 rokov stari -nemal by si to dovolit. A je jedno,ze to nemyslel zle,proste spravil mensieho hulvata :-))) a trapnost nie je na mojich pleciach.Inak zdravim je super vyraz :-D

ondatra00

Alebo raz som bola s byvalou spoluziackou u nich doma a dosiel jej brat, ktory bol o rok starsi od nas. To som samozrejme nevedela a tiez som ho pozdravila, ze Dobry den :) A odvtedy sa vzdy smial, ked ma videl, ze ja som ta slusna holka, co mu vyka :)

ondatra00

No tak s tym mam tiez problem ci ludom v podobnom veku alebo tak plus 10-15 rokov mam tykat. Ja vsetkym pre istotu vykam a potom sa zo mna obcas smeju :) Napriklad moj brat ma 36 rokov, ja mam 24 a ked sa nahodou stretnem s jeho kamosmi, tak stale vykam. Raz som bola s nim niekde a som sa pozdravila jeho kamosovi, ze "Dobry". On mi na to povedal, ze "Coo dobry?" Tym chcel povedat akoze, co mu vykam. Ja som to sice pochopila, ale odpovedala som mu radsej, ze "Dobry vecer" :D Tak to mali tiez srandu.A takisto,ked som zacala brigadovat, nemohla som si zvyknut na tykanie kolegyniam, ktore maju cca 37 a chceli, aby som im tykala :) Take zvlastne mi to prislo, potom som si zvykla. Ale mne je lepsie, ak mozem vykat :)

bibi123

lost-ja sa to snazim najcastejsie riesit pozdravom - Zdravim... aj ked je to hrozny vyraz, nie je z neho jasne, ci ide o vykanie/tykanie...len potom, ked sa Ta dany clovek na nieco spyta, tak zase nevie, ako odpovedat...

Najčítanejšie články