ahojte pokusim sa opisat moj problem....uz dlhsie mavam v noci dost hrozne stavy pri zaspavani..doteraz som ich ale mala tak ze uz som bola fakt polo v spanku takze rano som iba vedela ze to bolo neprijemne a dalsia blba noc za mnou ale neevdela by som to popisat co sa dialo...ale vcera sa mi to stalo uplne pri vedomi.....proste normalne som si lahla ze idem spat,rozmyslala som nad niecim a zrazu z nicoho nic totalne sa mi zacala krutit hlava takym zvlastnym sposobom akoby moj mozog robil kotrmelce ...je to hrozne,v momente ked to zacne sa strhnem otvorim oci a zacne mi bit srdce o dusu tak sa potom ukludnim ale dost sa aj bojim a opakuje sa to...strhavam sa a opakovane sa mi toto stava normalne az potom mi je z toho aj od zaludka zle...akoby cela som sa krutila.....fakt zvlastne stavy alebo inokedy je to menej intenzivne a akoby som len niekde padala ale nie toto typicke ked zaspavate a zrazu sa strhnete lebo sa vam prisnilo ze odniekial padate...to poznam ale toto je ine neviem ani ako to opisat :-/ niekedy je to krutenie akoby som na mori bola a velke vlny bola....no proste je to hrozne a neviem co to moze byt...neviete nahodou niekto co to vobec je??
divne stavy pri zaspavani,prosim pomoc
sad no no co ja viem...obcas sa bojim ale neviem myslim ze je to v norme nieje to tak ze rano vstanem a bojim sa ze ma zrazi auto alebo ze mam rakovinu...zas tak nie.....ale citliva asi som no to mi od mala hovoria.....
ja takto zaspavam v autobuse :) mam nizky tlak, asi je to tym. ked idem unavena domov z prace, tak neudrzim oci a ked ich zavriem, kruti sa mi hlava az mi je zle na vracanie. potom ich musim rychlo otvorit. je to velmi neprijemne. musim sa donutit pit kavu aj poobede :)ked normalne zaspavam tak to tak nevnimam. asi preto ze to nie je buse a mozem si dovolit spat :)
Bojis sa chorob, si prehnane citliva? Tieto stavy mozu byt sposobene tym ze sa velmi vnimas - moze to byt uzkost
fuuuu takze niesom sama??.....viete co cez den ked si lahnem to nemavam ale vo vlaku ked cestujem dost casto tak tiez neviem zaspat ze sa strhavam ale nemavam tie stavy tocenia zase.....mensi problem je ale v tom ze ja pijem strasne vela tekutin....2 litre cistej vody a liter nejakeho caju ci uz medovka repik zeleny caj alebo mata....a takisto aj dost papam....aj vcera som jedla asi tak tie 2-3 hodinky pred spanim........a lienocka neviem uplne ci to je ono ale obcas sa mi stava ze akoby som nemohla otvorit tie oci..proste viem ze musim ich otvorit lebo to bude lepsie ale akoby mi neslo a tak par sekund to trva kym sa zrazu strhnem...moze to byt to?
otazka?? ked mas tie stavy tocenia hlavy, mas pocit akoby ti samovolne behali oci, bez moznosti ich ovladat??
ja som mala nieco podobne ako ty,len este aj tie oci som do toho mala.
Aj mne sa to stava,tiez sa vzdy velmi zlaknem a je to neprijemne,hlavne ked si zase lahnem a o chvilu sa to zopakuje.No aj ja to mavam z dehydratacie,lebo vtedy ako sa preberiem citim obrovsky smad,aj ked sa snazim pit dostatok tekutin-2l denne a pohar vody vypijem aj pred spanim tak sa mi to obcas stane.Vtedy sa rychlo napijem kolko vladzem,ale nejdem si hned lahnut,lebo mam skusenosti,ze telo si este vypyta ochvilu dalsiu vodu,co je jasne lebo nedokazem vypit liter vody naraz :)a tolko asi telu chyba ked je v takomto stave..Tak skus pit viac tekutin(hlavne vodu),nechod spat hladna-najedz sa tak 2 hodiny pred spanim a nemysli na to,aby si si to neprivolala :)Ale ak sa ti to deje casto a nemyslis ze by to suviselo s tymto,zajdi pre istotu k lekarovi..Drzim ti palce nech to skoro uplne prejde a mas kludny spanok
Taketo stavy mam pri dehydratacii alebo ked dlho nejem (hypoglykemia?). Ked si lahnes nie si poprikryvana? Staci aby sa ti organizmus trosku prehrial a uz to mas.
niesi dehydrovana ? ja som mala podobne zavraty a u neurologa mi zistila dehydrataciu ...
ja som podobne stavy prezivala, ked som bola dieta, asi tak do 18tich rokov, potom uz nie. Ale u mna to bolo tak, ze pri zaspavani som si predstavovala nieco take, ze kde konci vesmir a co bude, ked uz nic nebude a vtedy som padala, tocila sa, no velmi zvlastne stavy to boli
mas to aj ked si povedzme lahnes pocas dna alebo len vnoci?