ahojte pokusim sa opisat moj problem....uz dlhsie mavam v noci dost hrozne stavy pri zaspavani..doteraz som ich ale mala tak ze uz som bola fakt polo v spanku takze rano som iba vedela ze to bolo neprijemne a dalsia blba noc za mnou ale neevdela by som to popisat co sa dialo...ale vcera sa mi to stalo uplne pri vedomi.....proste normalne som si lahla ze idem spat,rozmyslala som nad niecim a zrazu z nicoho nic totalne sa mi zacala krutit hlava takym zvlastnym sposobom akoby moj mozog robil kotrmelce ...je to hrozne,v momente ked to zacne sa strhnem otvorim oci a zacne mi bit srdce o dusu tak sa potom ukludnim ale dost sa aj bojim a opakuje sa to...strhavam sa a opakovane sa mi toto stava normalne az potom mi je z toho aj od zaludka zle...akoby cela som sa krutila.....fakt zvlastne stavy alebo inokedy je to menej intenzivne a akoby som len niekde padala ale nie toto typicke ked zaspavate a zrazu sa strhnete lebo sa vam prisnilo ze odniekial padate...to poznam ale toto je ine neviem ani ako to opisat :-/ niekedy je to krutenie akoby som na mori bola a velke vlny bola....no proste je to hrozne a neviem co to moze byt...neviete nahodou niekto co to vobec je??
divne stavy pri zaspavani,prosim pomoc
Tak toto zazivam aj ja, zvlastne tocenie, pohyby, akoby som bola fakt nejakym hrdinom nejakeho pribehu a prezivam ho, je to velmi zive. Napr. ako ked cestujete nejakou malou lodkou a more buraca, vsetko sa hupe, vsetko navokol vnimate, kazdocky pohyb vln, vlhkost vody, zvuky vody ako narazaju do lodky atd...proste ako ked vvelmi vnimate dej knihy alebo filmu a presne vy ste ta ustredna postava. Castokrat je to velmi neprijemne, pretoze tie pohyby su velmi silne a potom sa citim zle, radsej otvorim oci a snazim sa ich nechat chvilu otvorene a nemyslim na to, aby som sa tam opät nevratila....)
*platnickoU
*nebolO
kokso musim si asi vzdy precitat prispevok este pred odoslanim:O)))
gabikaZZ-toto, co opisujes mal aj jeden ocinov kolega, isiel na neurologiu a prisli mu na to, ze ma pricviknuty nerv platnickov a bol operovany(neviem presne podrobnosti a suvislosti, ale mozno by nebol zle zajst za neurologom)
tiez je to podla mna astralna projekcia...
pravdepodobne si lahinas tak, ze sa az moc uvolnis a dostavas sa do tranzu... pomoze ti si lahnut menej pohodlne...
ale ak sa ti to deje nastuduj si to z knih, ja sa o to uz nejaky rok snazim dosiahnut to vedome ale skor to nejde ako ide...
takze trochu ti aj zavidim :-D
a tieto doplnky kde najdem? nejake divne nazvy to som v zivote nepocula...tie bylinky mi nieco hovoria mozno..kde to dostanem??....ale ja nemam depresiu ani nic, ja som vetdy myslela na pekne veci nechapem preco sa mi to stalo
Skuste ukludnujuce doplnky ako SJW, 5-HTP, SAM e, L-theanine, L-DOPA, Picamilon , D-3, alebo byliny na dobry spanok, ako valerian, pastierska kapsicka, chmel, passflora atd.
A samozrejme psychologiu ovladania mysle(mind over matter), kde si snazte nahovorit len same dobre a pozitivne myslienky. Optimizmis je vyborna zbran proti depresiam
a ta astralna projekcia ma skor desi to radsej ani necitam uz dalej..len na wikipedii som pozrela....vlastne ani tomu nerozumiem :-D
noo moze byt mam vtedy taky pocit akoby som sa dostavala do nejakeho stavu,ze zacinam zaspavat alebo nieco take lenze je to neprijemne :-// ...a dakujem skusim to odpocitavanie....ale inak este som zabudla napisat ze vacsinou sa mi to stava ked som sama...na intraku ked na izbe aj na bunke celej ostanem sama...ale stalo sa to parkrat aj normalne ked som bola doma
pozri astralna projekcia
je možné,že sa nevedomky dostávate do stavu
alfa-mozog pracuje,telo na vonkajšie podnety nereaguje,viete,že nespíte,ale v podstate spíte.Je to také polovedomie.
Hodinku pred spaním si dajte veľkú lyžicu medu,nepozerajte náročné filmy,ktoré vás vtiahnu do deja,alebo musíte nad nimi rozmýšľať.Keď si ľahnete,pomaly odrátavajte
vždy mínus tri od stovky:100-97-94-91 atd,prídete po desať,tu počítajte už mínus jedna:10-9-8-7..0.Ak nezaspíte,znova.Mozog sa sústredí iba na toto.Prajem dobrú noc.