čomu dať prednosť? :(
vysnívaná univerzita alebo láska?
jasne ze skola, nechapem ze sa vobec rozhodujes...mas sancu ist studovat cota bavi a ty to chces nehat tak? koli laske zo strednej skoly? zavidim ti, keby som bola mladsia tiez by som este sla dakam studovat
ak laska stoji za to, prezije aj skolu. ak nie, cert ber taku lasku.
pre mna je skutocna laska ta, v ktorej ani jeden partner nestraca tvar, individualitu, zaujmy a ambicie ... ak dopredu vies, ze vztah nevydrzi studium, na co je taky vztah dobry?
clovek sa ma vyvijat ako individuum, rast, len tak moze rast aj dvojica ako celok, kde funguju dve individua pospolu.
Pyrana
obidve veci, vzdelanie aj laska su velmi dolezite, akurat je medzi nimi ten rozdiel, ze laska Ti neutecie, mas na nu cely zivot, ale ak teraz zavahas so skolou, moze Ta to v buducnosti velmi mrziet, da sa studovat aj v pozdejsom veku, ale je to ovela tazsie, tiez je pravda, ze v dnesnej dobe je bezne, ze stredoskolak zarobi viac ako vysokoskolak, ale tu nejde iba o materialnu stranku veci, ale aj o duchovnu, vyssie vzdelanie moze (hovorim moze) cloveka posunut vyssie na intelektualnej urovni, ide o lepsie moznosti sebarealizacie, o lepsie sebavedomie, dobry pocit, ze som v zivote cosi dokazala, toto je podla mna dolezitejsie nez ci ja zarobim o par stovak viac alebo menej
preco ale tieto dve veci stavias proti sebe, ved jedna druhu vobec nevylucuje, zarazila ma Tvoja poznamka hned v uvode diskusie, ze ak odides studovat, ze sa Tvoj priatel urazi, ak si toto skutocne myslis, resp. ak by sa fakt urazil, tak potom o laske z jeho strany nemoze byt ani reci, toto by bola reakcia stvorrocneho tvrdohlaveho chlapca, ktoremu niekto nahle vzal jeho hracku a nie milujuceho mladeho muza, ved je to smiesne
Eva
mozno si sa v laske viackrat sklamala, ale to este nie je dovod, aby si takto zmyslala o vsetkych muzoch, iste, zijeme tazke casy, ale aj v tejto amoralnej dobe, ked vacsine nic nie je svate, ani priatelstvo, laska, vernost, sucit ... skutocna laska stale existuje, je mi Ta uprimne luto, lebo s takymto postojom ju ani nikdy nestretnes
podla mna to uplne zbytocne prezivas. mozes mat aj jedno aj druhe. nic na tom nie je.
No neviem, ako ty, ale ja som spravila chybu... Mohla som mať vysnívanú pracu v zahraničí, ale zalubila som sa a tak som to odmietla... Aj sme spolu bývali, ale pak sme sa rozišli. Teda on so mnou, nakolko mal celé roky bokovky, ktoré exscelentne dokázal kryť.. 3,5 roka života v prdeli...
lost, suhlasim s tebou, ze
"TITUL ta nespasi, negarantuje dnez uz tamer vobec nic. TITUL bude mat 90% ludi coskoro, ak nie 95% .. cize coskoro to bude bezna maaturia, alebo ucnovka "
LENZE prave preto sa stava VS nevyhnutnostou.
VS nikomu nic negarantuje, len zvysuje sance dostat "lepsiu" pracu. V zivote obcas veci stroskotaju aj na formalitach. Mnohe tituly (myslim dokonca, ze vascina) z vysokych skol su formalitami. Vela skol neda cloveku ozaj uzitocne znalosti, ale dokaze sa vazne zaoberat takymi dristami, ze sa divim aj studentom aj ucitelom, ze to dokazu.
Ale - co uz. Mas titul, mas lepsie sance. Az ked robis, az potom sa uvidi, co dokazes.
Ja ked som toto riesila, rozhodla som sa pre skolu /skor som bola donutena/. A teraz - skola je bez buducnosti, zbytocne som zabila par rokov. Teraz s tym koncim, a odchadzam za nim. Skolu budem mat tam :) A konecne bude vsetko tak, ako ma byt.
Ty sa snad rozhodnes tak, aby si nic nelutovala.
Je to ale (docastna) ale obrovska ZMENA vo vztahu, teda ak bude na dialku na ten cas studia. Mozno taky "brutalny zatazovy test az za limit"
Asi by som sa rozhodol pre skolu. Lebo z nej mozes odist kedykolvek, ak sa ti ta volba prestane pacit. Ale ak sa rozhodnes pre lasku, tak do skoly tazko vastupis v polke semestra (ci nie?) ?
Podla mna je to clekom 50:50 alebo mozno 51% pre skolu.
Lenze:
TITUL ta nespasi, negarantuje dnez uz tamer vobec nic. TITUL bude mat 90% ludi coskoro, ak nie 95% .. cize coskoro to bude bezna maaturia, alebo ucnovka.
Skolu mozes, ale nemusis dokoncit.
Tak isto ako ta "laska nenakrmi" , to uz potom zalezi cisto od SIKOVNOSTI VAS DVOCH, ako sa viete zabezpecit, ked uz o to ide.
To v pripade, ak ides na skolu za vidinou ziskania lepsej prace.
Ak by to bolo za tym, ze CHCES (bavi ta to) studovat, prave tu skolu ktoru chces, tak to je kapanek ine podla mna. Ale az teraz som si vsimol, nazov temy, a tam je ze VYSNIVANA... cize predpokladam ze je to skor preto, lebo ta to naozaj BAVI, ten odbor?
Ktovie co pocka, ci laska, alebo univerzita.. Teoreticky to mozu byt obe :) To je teda tazke rozhodnutie, aspon potom napis ako si sa rozhodla (nech je to aj za par mesiacov, ci rokov)